Articol promotional Acest post conține linkuri afiliate

Tratamente naturale pentru prostata marita

Ești obosit de simptomele deranjante ale unei prostate mărite sau adenomul de prostata ? Este timpul să-ți asumi controlul asupra sănătății prostatei tale și să găsești tratamente naturale care pot face o diferență. La fel ca mulți bărbați, poate că esti in cautare de alternative la medicamentele și intervențiile chirurgicale tradiționale cum ar fi fie pe cale transuretrala, fie transvezicala a adenomului.

Ei bine, avem vești bune pentru tine! În acest articol, vom explora “Tratamente naturale pentru prostata mărită” care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la promovarea sănătății generale a prostatei tale si a adenomului de prostata impreuna cu mentionaerea la factori de risc ce duc la o prostata marita.

Odată cu înaintarea în vârstă, glanda ta prostatică se poate mări, ceea ce duce la probleme urinare precum urinarea frecventă și jetul de urina slab. Dar nu te îngrijora! Prin abordarea proactivă și prin modificări simple a stilului de viata, precum modificări alimentare și remedii naturale precum palmierul pitic și pygeum, poți gestiona eficient aceste simptome.

Aceste tratamente naturale au ca scop reducerea inflamației, îmbunătățirea funcției urinare și oferirea unei alinări necesare de disconfort cauzat de o prostata marita (benigna de prostata).

Deci, să ne aventurăm împreună în lumea tratamentelor naturale și să descoperim cum poți recăpăta controlul asupra sănătății prostatei tale.

Cum se dezvoltă prostata și cum se tratează

Prostata este o glanda mica care crește pe parcursul vieții unui barbat și uneori poate deveni mărită, cauzând probleme urinare, mai ales pentru cei peste 50 de ani sau chiar 60 de ani. Desi au existat si barbati cu varsta de peste 25 de ani care au experimentat aceasta afectiune, adenomul de prostata.

În partea următoare a acestui articol, vom discuta despre tratamentele naturale alei prostatei marite și cum pot ajuta la menținerea unei bune sănătăți a prostatei cu ajutorul la tratament pentru prostata marita si refacerea vezicii urinare.

Prostata tratamente

În plus, există diverse opțiuni de tratament natural disponibile pentru a aborda problema de la nivelul unei prostate marite și pentru a asigura o sanatate optimă a prostatei. Aceste tratamente pot ajuta la ameliorarea simptomelor la nivelul prostatei și la promovarea bunăstării generale si la sanatatea la vezica urinara.

Iată cinci remedii naturale care au dat rezultate promițătoare:

  • Suplimente pe bază de plante: Anumite plante precum palmierul pitic și extractul de rădăcină de urzică au fost găsite pentru a reduce mărirea prostatei fara efecte secundare
  • Modificări ale dietei: Încorporarea alimentelor bogate în antioxidanți, cum ar fi roșiile, broccoli și ceaiul verde, poate susține sănătatea prostatei.
  • Exerciții regulate: Participarea la activități fizice si exercitii fizice în mod regulat poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și la reducerea inflamației în glanda prostatica si prevenirea in cazul la cancer de prostata.
  • Managementul stresului: Stresul cronic a fost asociat cu mărirea prostatitei, deci practicarea tehnicilor de relaxare precum meditația sau yoga poate fi benefică si are un rol important in ameliorarea la adenom si la incontinenta urinara.
  • Acupunctura: Această terapie alternativă implică inserarea unor ace subțiri în puncte specifice ale corpului pentru a ameliora simptomele unei prostate mărite.

Prin luarea în considerare a acestor opțiuni de tratament natural, puteți lua măsuri proactive în gestionarea adenomului de prostată și menținerea unei prostate sănătoase si prevenirea la cancerul de prostata marita, si mai ales eliminarea la dificultatea de a urina foarte des.
Pe langa toate acestea este recomandat barbatilor si programarea la urolog pentru niste analize de sange, test PSA pentru un diagnostic cat mai corect. Medicul ar putea recomanda, de asemenea, procedura chirurgicala pentru a scapa de celulele prostatei adenom. O procedură obișnuită pentru HBP este cunoscut sub numele de rezectie transuretrala a prostatei (TURP) sanatatea .Factorii de risc incriminati in aparitia adenomului de prostata sun:  infectia urinara, litiaza, hematuria analize.

Saw palmetto în lupta împotriva hipertrofiei prostatei

Saw palmetto este un remediu natural care poate fi folosit pentru a combate mărirea prostatei, ajutând la îmbunătățirea sănătății generale. Prostata marita, cunoscută și sub numele de hiperplazie prostatica benignă (HPB), afectează mulți bărbați pe măsură ce îmbătrânesc și poate cauza simptome neplăcute cum ar fi urinarea frecventă, fluxul urinar slab și dificultatea de a goli complet vezica urinara.

Când vine vorba de tratamentul HPB, saw palmetto a fost studiat pe scară largă și recunoscut pentru beneficiile sale potențiale. Acest extract herbal este obținut din fructele copacului de saw palmetto și a fost folosit de secole în medicina tradițională. Saw palmetto acționează prin inhibarea producției anumitor hormoni care contribuie la creșterea țesutului prostatic..

A fost utilizat in medicina naturista de secole pentru a atenua urinar semne, inclusiv cele aduse de o prostata marita. Potrivit National Institutes of Health (NIH) s-a Bazat Pe Resurse, câteva studii mici au sugerat că saw palmetto ar putea fi eficient pentru eliminarea HBP semne.. Unii oameni de stiinta au, de fapt, de asemenea, a sugerat că aceste grași materiale, cum ar fi beta-sitosterol, care este, de asemenea, găsite în saw palmetto, care face loc de muncă printre care si adenomul de prostata un tratament cauze.

Numeroase studii au arătat că saw palmetto poate ajuta la reducerea simptomelor asociate cu HPB, cum ar fi îmbunătățirea fluxului urinar și scăderea frecvenței urinării nocturne. De asemenea, poate ajuta la micșorarea dimensiunii unei glande prostate mărite. În plus, s-a constatat că saw palmetto are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ameliora și mai mult simptomele legate de o prostată mărită.

În secțiunea următoare, vom explora alte tratamente naturale pe care le puteți incorpora în rutina dvs. pentru a promova o prostată sănătoasă și a gestiona eficient simptomele HPB.

Pygeum în lupta pentru sănătatea prostatei

Pygeum provine din coaja de prun African precum și a fost utilizată în tipic medicamente de-a face cu sistemul urinar probleme având în vedere că cele mai vechi timpuri timp. Este frecvent utilizat pentru a trata simptomele HBP, în special în Europa.

Pentru a menține o prostată sănătoasă și a gestiona eficient simptomele HBP, puteți include și pygeum în rutina dumneavoastră – merită menționat că acest remediu natural a fost descoperit că îmbunătățește semnificativ rata de flux urinar si scade in durere, la bărbații cu afectiuni precum prostate cronica mărita.

Pygeum este derivat din coaja copacului de prune african și a fost utilizat de secole în medicina tradițională pentru a susține sănătatea prostatei.

Unul dintre principalele beneficii ale pygeum este capacitatea sa de a reduce inflamația în glanda prostatică. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelorr precum urinarea frecventă, fluxul slab de urină și golirea incompletă a vezicii urinare. Prin reducerea inflamației, pygeum poate ajuta și la prevenirea complicațiilor precum infecțiile tractului urinar și pietrele la vezică.

În plus față de proprietățile sale antiinflamatorii, pygeum a dat rezultate promițătoare în îmbunătățirea funcției vezicii urinare. Acționează prin relaxarea mușchilor netezi ai vezicii urinare și reducerea contracțiilor excesive. Acest lucru duce la o mai bună control asupra urinării și o scădere a urgenței la barbatii cu prostatita.

Dacă decideți să includeți pygeum în rutina zilnică, este important să consultați mai întâi medicul urolog sau furnizorul dumneavoastră de îngrijire medicală. Aceștia vă pot ghida cu privire la doza adecvată și potențialele interacțiuni cu orice medicamente pe care le-ați putea lua.

Leave a Comment