Vi s-a spart un dinte?


Ți s-a ciobit sau spart un dinte? Nu te îngrijora, aceasta este una dintre cele mai comune afecțiuni ale dinților. Oricât de deranjant ar fi, se poate trata ușor printr-o vizită imediată la medicul dentist. Atenție, nu neglijați această afecțiune, ea poate cauza dureri semnificative și chiar probleme mai grave, mai ales dacă structura de rezistență a dintelui este afectată. Programează-te la medicul dentist.

Ce poți face în cazurile de urgență?

 1. Clătiți gura cu apă călduță.
 2. Încercați să opriți sângerarea.
 3. NU încercați să curățați dintele!
 4. Un dinte scos cu totul din alveolă poate fi ținut în lapte rece sau o soluție salină pentru a menține ligamentele periodontale până ajungeți la cabinet. În primul sfert de oră șansele de reușită a replantării sunt foarte mari.
 5. Programați-vă de urgență la medicul dentist.

Simptome

Când v-ați spart un dinte sau măsea observați rapid, pentru că în majoritatea cazurilor simțiți și durere imediat, ceea ce este normal. Sunt și situații în care, dacă ciobitura dintelui a fost atât de mică, nu ați simțit și durere, însă veți simți disconfort la cald și la dulce, iar gingia se va inflama în jurul dintelui afectat. Nu neglijați, programați-vă la medicul dentist.

Fracturi superficiale ale dinților

Anumite crăpături fine există mai întotdeauna pe smalțul dinților, dar ele nu prezintă pericol imediat. Când crăpăturile sunt superficiale, durerea este de obicei controlabilă cu un simplu analgezic, iar dintele îl puteți menaja alegând cu grijă alimentele și încercând să mâncați pe cealaltă parte, pentru a nu crea o ruptură suplimentară. Nu uitați să vă programați la medicul dentist.

Cauze comune și factori de risc

Factorii de risc se referă la obiceiurile dvs. alimentare (mâncați alune, nuci bomboane tari, etc.) și la activitățile care vă pun dantura în pericol (sporturi practicate, loc de muncă, etc.).Riscul este dat și de istoricul dvs. stomatologic. Un dinte pe care au fost aplicate numeroase obturații anterioare are un risc mai crescut de ruptură verticală până la rădăcină, de infecție la nivelul rădăcinii, este mai sensibil și mai predispus la diverse afecțiuni.

Alte cauze: scrâșnirea dinților, plombe mari care au slăbit în timp dintele, vârsta înaintată (mai ales peste 50 de ani).

Tratamente pentru adulți și copii

Dentistul dumneavoastră va analiza situația și va decide tratamentul cel mai bun în funcție de gravitatea fisurii. Pentru un pacient adult este necesară de obicei intervenția pe canal. Dacă fractura este superficială, în cazul copiilor se optează pentru o simplă obturație. Uneori dentistul consideră tratamentul pe bază de coroană dentară de preferat obturației, de exemplu când dintele în cauză este un molar care are de suportat presiuni mult mai mari decât un incisiv. Dacă dintele nu are șanse și este total compromis, atunci se recurge la o metodă de protezare care să substituie dintele în totalitate.

Programează-te acum o vizită de urgență la medicul dentist dacă:

 

Simți dureri ale dinților;

Durerea dinților durează deja de o zi sau două;

Durerea este persistentă și insuportabilă;

Ai făcut febră, dacă ai dureri ale urechii, ale mandibulei sau când deschizi gura;

Ai dificultăți în a respira sau a înghiți;

Ți s-a umflat fața, obrazul sau ganglionii limfatici;

Ai avut o infecție la dinte înainte;

Te simți stresat sau abătut din cauza unor probleme stomatologice;

Oferta implanturi: Câte implanturi, atătea discount-uri!

Clinica Ivory Dentfix București îți propune cea mai avantajoasă oferta implanturi, pentru ca tu să te poți bucura de un zâmbet mai complet și mai sănătos la un cost mult mai acceptabil, fără niciun rabat de la calitatea materialelor implantului sau a manoperei medicilor specialiști. Pe lângă noul tău zâmbet, fii pregătit să poți mânca și mesteca din nou cu încredere, pentru o mai bună digestie și alimentație a organismului tău.

Oferta implanturi face referire la toate tipurile de implanturi disponibile în clinica noastră, cu prețuri de la 2.400 RON  (implant marca Alpha Bio), iar discount-urile se aplică după cum urmează:

 • -10% pentru 1 implant
 • -20% pentru 2 implanturi
 • -30% pentru 3 implanturi
 • -40% pentru 4 implanturi

Cere mai multe detalii despre oferta implanturi, programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist de la clinica noastră din București.

Modalități plată și alte oferte

Acceptăm cele mai avantajoase metode de plată pentru ca ție să îți fie cât mai comod. Vezi mai jos toate metodele de plată pentru oferta implanturi și întreabă-ne cu ce alte oferte poți combina pentru un preț mai avantajos.

 • plata integrală sau în tranșe direct în clinică, în timpul tratamentului tău pentru implanturi
 • rate fără dobândă, prin cardul de cumpărături Star Forte de la Banca Transilvania. Afla aici  mai multe.
 • rate până la 5 ani (60 rate) prin sistem avantajos de creditare TBI Pay. Cere aici o simulare.

Clinică sigură Covid19

Clinica noastră a luat toate măsurile impuse în timpul pandemiei Covid19 de către Organizația Mondială a Sănătății pentru siguranța deplină și confortul tău în timpul tratamentului. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vedeți aici lista completă de măsuri din clinica noastră.

Cum ajungi la noi

 • Metrou – Stația Aurel Vlaicu
 • STB – Linie 605
 • Mașina personală – Parcare subterană
 • Uber / Taxi / alte mijloace de transport în comun