Tratament ortodontic

Un tratament ortodontic da rezultate excelente atât la copii, cât și la adulți. Multe persoane mature încă nu au curaj să apeleze la aceste tratamente care le-ar putea oferi o dantură aliniată, apropiată de perfecțiune. Considerate un simplu moft de unele persoane, dar îndrăgite de altele, tratamentele ortodontice la adulți sunt o necesitate.

Fie că are 21 sau 50 de ani, o persoană poate beneficia de un tratament ortodontic. În anumite cazuri este mai complicat decât dacă ar fi fost realizat în copilărie. Cu persoane publice precum Tom Cruise, Katy Perry și Gwen Stefani, care au purtat aparat dentar adulte fiind, nu este de mirare că numarul adulților care caută tratamente ortodontice este în creștere.

Fiecare persoană care se respectă este conștientă că aspectul fizic contează mult în relațiile sociale și o poate ajuta să reușească în carieră și în viața de cuplu. Aspectul fizic nu se rezumă doar la un abdomen plat, la o podoabă capilară bogată și la o siluetă armonioasă, ci și la un zâmbet strălucitor, sănătos. Dinții nu cresc la toată lumea la fel, de aceea unele persoane au dinți depărtați, iar altele îi au înghesuiți, încălecați și strâmbi. Tratamentele ortodontice exact aceste probleme rezolvă, pentru ca dinții să se alinieze corect. Zâmbetul trebuie să fie perfect, iar mușcătura fără dureri sau alte disconforturi.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.

Tratament ortodontic la adulți: moft sau necesitate?

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu alinierea dinților. Părinții care observă la copilul lor dințișori strâmbi, ar trebui să apeleze cât mai repede la medicul specialist pentru ca acesta să-i recomande un tratament ortodontic care va corecta creșterea dinților. Această măsură nu se ia întotdeauna, iar copiii a căror dantură nu a fost ghidată la timp, rămân cu dinții încălecați sau depărtați toată viața.

Când are nevoie un adult de tratamente ortodontice?

Există câteva indicii care dezvăluie unui adult faptul că are nevoie de un tratament ortodontic.

  • dinții frontali inferiori sunt ieșiți în fața celor superiori (ocluzie inversă)
  • dinții superiori sunt ieșiți mult în fața celor inferiori (supraocluzie verticală)
  • dinții superiori nu se potrivesc în față peste cei inferiori (ocluzie încrucișată)
  • dinții sunt distanțați (există breșe edentare)
  • dinții sunt îngrămădiți și nu au loc pe arcada dentară

Aceste anormalități nu țin doar de estetică, ci pot cauza și alte probleme dentare. Exemplu: carierea dinților, eroziunea smalțului și pierderea de os. De aceea apelarea la tratamentele ortodontice nu este un moft, ci o necesitate, atât pentru confortul estetic, cât și pentru sănătate.

Vezi preturi si programeaza-te acum la un specialist Ivory Dentfix Bucuresti.