Teama de dentist au peste jumătate din populația planetei!

Aproximativ 50% din populația Globului se confruntă cu această teama de dentist, mai mică sau mai mare de a merge la medicul dentist, după cum arată o cercetare a oamenilor de știință de la Academia Sahlgrenska din cadrul Universității din Gothenburg, Suedia, în anul 2012. Mai mult decât atât, 5% din populație are o teamă severă de a merge la dentist, potrivit cercetării.

Tot acești oameni de știință suedezi au identificat și cinci strategii pe care oamenii le folosesc pentru a-și depăși teama de dentist. Concluziile lor au fost publicate în revista Acta Odontologica Scandinavica.

Studiul lor a arătat că practicile pe care oamenii care se tem de vizita la medicul stomatolog le folosesc sunt:

Distragerea atenției pentru a uita de teama de dentist

Persoanele respective se gândesc la altceva, practică tot felul de jocuri mentale, astfel încât atenția lor să nu se mai concentreze pe vizita la stomatolog.

Distanțarea față de ceea ce ai de făcut

Poți să asculți muzică, să te gândești că nu te va durea nimic.

Rugăciunea

De exemplu persoanele care se află pe scaunul medicului se roagă ca procedura să se termine mai repede.

Auto-încurajare pentru a înlătura teama de dentist

Îți spui singur că trebuie să fii puternic.

Optimismul invinge teama de dentist

Îți spui că totul va fi bine după tratamentul stomatologic.

Studiul efectuat în Suedia a arătat ca pacientii care adoptă o atitudine optimistă fac față cu mult mai bine tratamentului dentar și merg la stomatolog mai des, spre desoebire de pacienții care văd totul ca pe o catastrofă.

Prețul

Nu sugerăm sa alegi o clinică doar după criteriul costului, în general produsele si serviciile cele mai ieftine lasă de dorit. Este adevărat cu mici excepții, însă este nevoie de încredere în clinică, in igiena locului și în medicul dentist ce va efectua lucrarea. Poți însă să ceri variante alternative de plată pentru serviciile dvs, respectiv in rate fără dobândă. Clinica noastră din București dispune de mai multe sisteme de plată, fă acum o programare pentru o consultație.