Problemele de mobilitate dentară, bruxism ori gingivită pot fi diagnosticate și tratate mai ușor cu ajutorul unei noi tehnologii de analiză ocluzală computerizată, și anume T-Scan III.

T-Scan III este un dispozitiv de ultimă generație care scanează și măsoară forța și evoluția contactului ocluzal în decursul timpului.

Medicul stomatolog poate să echilibreze ocluzia dentară cu o precizie micronică. Problemele de ocluzie apar când dinții nu intră în contact în același timp, ceea ce înseamnă că mușcătura nu este corectă. Persoanele care au o ocluzie dentară incorectă pot avea simptome precum dureri de cap, dureri de spate și de gât. Din cauza unei mobilități dentare deficitare, mai pot apărea simptome precum durerea articulațiilor mandibulare, durere în timpul mușcăturii. De aceea, este important ca problema să fie depistată și tratată la timp. Aparatul T-Scan III este unul foarte util, pentru ca medicul să pună un diagnostic corect, într-un timp foarte scurt.

Tehnologie de ajutor în depistarea bolilor cauzate de ocluzia dentară incorectă

Dispozitivul T-Scan III poate fi folosit în tratamentele stomatologice ale unor afecțiuni cauzate de ocluzia dentară incorectă. Este vorba despre bruxism, retracție gingivală, dar și despre parodontoză.

Procedura este neinvazivă și nedureroasă. Aparatul este dotat cu un senzor, care are forma gurii, pe care pacientul trebuie să îl apuce cu dinții. În timp real sunt afișate imagini cu toate informațiile despre punctele de contact. Așadar, nu numai medicul stomatolog poate vedea ceea ce se întâmplă, ci și pacientul.

Beneficii ale aparatului T-Scan III

–           oferă o calitate crescută a serviciilor stomatologice;

–           scade timpul de tratament, iar numărul vizitelor pentru control sunt reduse;

–           reduce riscul de eșec al unui implant dentar, al unui tratament pentru fracturi dentare și al montării de punți și coroane, indiferent care este materialul din care sunt confecționate;

–           aparatul îl ajută pe pacient să afle cât mai multe date despre afecțiunea de care suferă.