Cauzele sforăitului. De ce sforăie oamenii?

În timp ce dormim, canalele respiratorii se pot închide parțial, iar musculatura se relaxează, ceea ce poate cauza o anumită vibrație la nivelul țesuturilor din partea superioară a gâtului, în timp ce trece aerul. Acest proces se numește sforait, iar Cauzele reale ale acestuia pot varia semnificativ, de la particularități fiziologice (deviație de sept, tonus muscular scăzut la nivelul mușchilor gâtului, amigdale mari, uvulă mai lungă etc.), sex, vârstă și greutate, la stilul de viață (stres, consum de alcool etc.). Sforăitul poate apărea și contextual, de exemplu din cauza sinusurilor sau nasului înfundat de la o simplă răceală.

Nevoia de tratament. Știu că sforăitul poate fi frustrant, dar este într-adevăr periculos?

Acest sforait poate fi periculos pentru unii oameni (apneea de somn obstructivă) și este foarte enervant pentru partenerii de viață.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.

Definiție și utilizare. Ce sunt atelele mandibulare?

Atelele mandibulare sunt dispozitive orale folosite ca remediu împotriva acestui sforait și uneori chiar ca remediu împotriva bruxismului. Această tehnologie modernă inovatoare pare a fi alternativa perfectă la achiziționarea de dopuri de urechi pentru cei din jur. Acest dispozitiv oral perfect ajustabil poate fi făcut la comandă pentru fiecare pacient în parte, pentru a fi purtat în timpul somnului. Un dentist calificat vă poate ajuta în problema sforăitului, atâta vreme cât sforăitul dumneavoastră nu este asociat cu o formă severă de apnee de somn, caz în care va trebui să vă adresați unui alt tip de cadru medical.

Confort și funcționalitate. Cum mă poate ajuta un asemenea aparat să nu sforăi?

Acest aparat este conceput pentru a împinge și a menține mandibula într-o poziție ușor înainte, pentru a deschide căile respiratorii. Atela nu vă va deranja probabil somnul, fiind făcută la comandă, fiind căptușită cu un material fin și având posibilitatea de a fi ajustată după nevoile și preferințele individuale, exact ca aparatele ortodontice, gutierele pentru sportivi și gutierele pentru albit dantura. În mod normal, aceste dispozitive vă permit să închideți gura; totuși, de obicei avem tendința de a dormi cu gura ușor întredeschisă.

Eligibilitatea. Pot folosi un asemenea aparat dentar dacă am dantura proastă sau port proteză dentară?

Atelele ocluzale pot fi folosite de majoritatea oamenilor. Totuși, trebuie să cereți sfatul dentistului și să cereți acestuia să examineze dantura problematică. Unii dentiști sunt dispuși să realizeze la comandă atele ocluzale susținute pe implanturi dentare pentru pacienții care nu mai au dinți naturali.