Repoziționarea nervului

Repoziționarea nervului alveolar inferior este o procedură chirurgicală din sfera stomatologică la care specialiștii ortodonți recurg doar în situații extreme, de altfel și rare, când implantarea dentară nu este posibilă la nivelul maxilarului inferior.

Procedura de repoziționare a nervului alveolar inferior devine necesară în cazul absenței dinților din zona molarilor posteriori sau a premolarului doi, când atrofia osoasă este foarte avansată, osul având o grosime foarte redusă. În acest context, nervul alveolar inferior, cel responsabil de sensibilitatea buzei inferioare și a bărbiei, trebuie deplasat, pentru a face loc adișiei osoase.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.

PAȘII PROCEDURII pentru REPOZIȚIONAREA NERVULUI

Într-o primă fază, este îndepărtată porțiunea exterioară laterală din osul mandibular inferior cu scopul de a expune canalul mandibular și nervul, artera și vena pe care le include. În continuare, se procedează la izolarea lor, după care nervul este împins în lateral și în spate.

Urmează inserarea implanturilor dentare, după care mănunchiul vasculo-nervos este readus în poziție inițială, peste implanturile adăugate. În cele din urmă, orificiul este umplut cu material de grefă osoasă, este acoperit cu membrane de protecție și gingia este suturată.

TIPURI DE GREFĂ OSOASĂ

Grefele osoase folosite ca bază pentru inserarea implanturilor dentare sunt de diferite tipuri. Cele mai indicate, cu cele mai bune rezultate, sunt acelea obținute din osul pacientului. Alte tipuri utilizate sunt cele din material aleoplastic, grefele din os de origine animală sau cele din materiale sintetice.

RISCURI ȘI PRECAUȚII

Repoziționarea nervului alveolar inferior se realizează doar de specialiști cu o bogată experiență și calificare, fiind vorba despre o procedură agresivă și migăloasă, ce necesită un grad sporit de atenție. În mod obișnuit, ca urmare a acestei operații, buza inferioară și zona maxilară în care s-a intervenit rămân amorțite, iar senzația dispare extrem de încet, existând și riscul să devină permanentă.

Astfel, pacientului i se poate recomanda alt tip de soluții pentru remedierea problemei lipsei dentare, precum cea a implanturilor dentare lamă.

Vezi preturi si programeaza-te acum la un specialist Ivory Dentfix București.

DRosenbach  at English Wikipedia  [CC BY-SA 3.0  or GFDL ], via Wikimedia Commons