Proteza dentară imediată

Proteza dentară imediată este ideală dacă ați suferit deteriorări severe ale danturii, accidente sau afecțiuni ale gingiilor, iar dinții rămași trebuie înlocuiți. Protezarea imediată vă poate scăpa de grijile de moment care apar după extracții. Proteza imediată este, așa cum sugerează numele, o dantură falsă care poate fi purtată imediat după extracție. Avantajul acesteia este că maschează tranziția la protezarea definitivă, preluând funcțiile de zi cu zi: mestecarea hranei, vorbirea.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.

Tratamentul prin protezare dentară imediată

Protezele imediate se fac în baza unui model al cavității bucale. La început, dentistul ia amprenta celor două arcade ale gurii și reface mușcătura cât mai fidel. El vă va ajuta să alegeți forma și culoarea dinților și gingiilor. Modelul este trimis apoi la un laborator dentar.

La următoarea vizită, medicul stomatolog va ajusta mușcătura, se va asigura că proteza nu vă afectează vorbirea și va verifica aspectul și funcționalitatea dinților și gingiilor. Această etapă trebuie uneori repetată până când se ajunge la o formă dezirabilă.

Când s-a ajuns la această formă, obținându-se aspectul și confortul dorit, macheta protezei se trimite din nou la laborator, unde se va face proteza. Într-o vizită ulterioară, sunt îndepărtați dinții rămași și se livrează proteza de la laborator. Trebuie să știți că aceste extracții nu pot fi făcute toate în decursul unei singure vizite: va fi nevoie de cel puțin două ședințe în funcție de numărul de dinți care trebuie extrași și de starea acestora, de forma maxilarelor și de starea dumneavoastră generală de sănătate. Medicul dumneavoastră stomatolog vă va informa asupra intervalelor la care este cel mai bine să fie făcute aceste extracții.

Vezi preturi si programeaza-te acum la un specialist Ivory Dentfix Bucuresti.

Complicațiile protezării dentare imediate

Cu toate că se fac toate eforturile pentru a obține o proteză dentară bună și funcțională, trebuie să rețineți că nu există o proteză perfectă. După aplicarea protezei imediate, se poate să fie nevoie de mai multe vizite la dentist pentru un set de ajustări, până când vă obișnuiți cu proteza imediată și până se așează pe noul camp protetic Acest lucru se întâmplă pentru că după efectuarea extracțiilor urmează un proces de vindecare a gingiilor, de aproximativ 6 luni, când acestea se retrag, iar proteza trebuie refăcută și readaptată la noua situație din cavitatea orală.

E de reținut că adaptarea la proteza dentară imediată este un proces în sine; uneori este nevoie de săptămâni sau chiar luni pentru acomodarea cu proteza imediată.

Protezarea imediată vă poate afecta capacitatea de a mânca; nu veți putea mesteca la fel de eficient. De asemenea, vă poate afecta vorbirea, iar pentru redobândirea confortului e nevoie de exercițiu. Rețineți că, datorită diferențelor morfologice dintre maxilare și, în același timp, datorită mișcării viguroase a mușchilor limbii și obrajilor, o proteză pe maxilarul inferior este mai dificil de suportat decât una pe maxilarul superior.

Din fericire, acum există noi alternative, de exemplu implanturile, care pot reda funcționalitatea danturii la un standard mai apropiat de acela al dinților naturali. Puteți discuta aceste opțiuni cu dentistul dumneavoastră.