Tratamentele protetice rezolvă probleme grave ale sănătății orale, de aceea microscopul a devenit un instrument de nădejde, pentru că îi ajută pe medicii stomatologi să vadă ceea ce nu pot vedea cu ochiul liber, iar rezutatul final să fie unul excelent.

Cu ajutorul microscopului medicii pot realiza cu o mai mare acuratețe procedee dentare precum șlefuirea și chiuretajul subgingival parodontotic. De asemenea, permite examinarea mai atentă a țesuturilor marginale.

Canalele dentare sunt identificate cu exactitate

Unul dintre tratamentele la care poate fi utilizat cu succes un microscop dentar este cel care presupune curățarea de canal. Uneori, canalele pot fi greu de localizat, dar cu ajutorul microscopului, medicul poate identifica foarte bine toate canalele dentare, astfel încât să fie tratate corespunzător înaintea unui tratament protetic. Microspcopul îi este de mare ajutor medicului stomatolog și pentru ca acesta să poată identifica absolut toate bucățile fracturate dintr-un canal dentar, pentru ca apoi să fie îndepărtate, astfel încât să fie îndepărtat riscul oricărei infecții.

De mare ajutor în cazul operațiilor

Un alt beneficiu al microscopului dentar este acela că pot fi identificate fracturile detare radiculare, ca apoi dintele să fie salvat.

Tot cu ajutorul microscopului, lucrările de protetică dentară sunt efectuate cu mare precizie, ceea ce înseamnă montarea abosult corectă, la milimetru, a fațetelor dentare, dar și a coroanelor dentare. Tot cu ajutoul acestui instrument medicul poate urmări evoluția unei lucrări protetice.

De asemenea, rata de succes este mai mare în cazul intervențiilor chirurgicale la care medicul stomatolog folosește și microscopul.

Îmbunătățește vizualizarea în situații de implant cu spațiu minim între dinți și ajută la evaluare, astfel încât medicul poate să evalueze starea implanturilor, să vadă exact satrea acestora, dar și să evalueze starea de sănătate a țesuturilor marginale marginale din jurul implanturilor.

Alte benficii ale microscopului:

– permite localizarea ligamentului parodontal

– facilitează procedurile de sinus lift, căci oferă vizualizare directă a membranei sinusale

– o camera video încorporată în microscop permite proiectarea imaginilor pe un monitor, astfel că pacientul poate să vadă procedura