Dinte spart sau crapat în urma unor incidente? Te poți alege oricând cu un dinte ciobit, problema apărând cel mai adesea la dinții frontali.  Această neplăcere stomatologică poate fi soluționată pe mai multe căi, astfel încât să poți zâmbi din nou.

Un dinte poate fi fracturat în urma unei căzături, în timp ce practici un sport sau se poate întâmpla și dacă muști dintr-un aliment foarte dur.

Pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient, este bine să te prezinți cât mai repede la medicul stomatolog. Acesta este cel care alege metoda de tratament optimă. Astfel, poate să opteze între coroanele dentare, fațetele de porțelan, plombare, implant dentar, cât și tratamentul de canal.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist de la clinica noastră din București. Poți plăti în rate fără dobândă.

Coroana dentara pentru un dinte spart

Coroanele dentare sunt adesea recomandate de experții în stomatologie pentru a repara un dinte spart.  Reprezintă una dintre cele mai frecvente tratamente stomatologice de restaurare folosite în prezent.  Coroana cel mai des folosită este cea din porțelan, care imită perfect dintele natural. Aceasta acoperă în întregime dintele fracturat.

 

Fațetele din porțelan

Fațetele dentare  sunt o altă soluție recomandată în situația în care ai un dinte spart, crapat sau ciobit. Sunt  acoperiri subțiri din porțelan, care sunt fixate pe dinții ciobiți, având un aspect cât mai natural. Ele pot ține până la 30 de ani, cu o îngrijire adecvată. Fațetele dentare mai pot fi confecționate din rășini compozite și din ceramică presată. Sunt ideale pentru restaurarea dinților frontali.

Plomba

O altă metodă prin care poate fi reparat un dinte spart o reprezintă plombarea. Poate fi vorba despre plombe făcute din rășini compozite sau din amalgam, cât și de inlay și onlay, adică plombe din porțelan. Plomba se prinde de dinte cu ajutorul unei lumini pe care o folosește medicul stomatolog.

Implantul dentar pentru dinte spart

O soluție în acest caz poate să fie și implantul dentar, când fractura este gravă, iar dintele natural nu mai poate fi salvat. Astfel, este extras dintele avariat, apoi va fi înlocuit cu implantul dentar.

Obturația dentară

În cazul unui dinte ciobit poate să fie folosită și o obturație de canal, dacă fisura este una superficială. Procedura, ca și celelalte metode de tratament, se efectuează sub anestezie.