Cum ne alegem dentistul?

  • Mi-a spus o prietenă că… Statisticile spun că oamenii acordă mai mult credit recomandărilor și evaluărilor pozitive venite din partea prietenilor,  colegilor și vecinilor, decât pregătirii și experienței medicului, atunci când își aleg dentistul.
  • Mă simt bine. Un alt factor important este prima experiență directă la cabinet: impresia generală de igienă, confort și senzația de compatibilitate par să fie factori de mare importanță pentru câștigarea încrederii atunci când decidem asupra medicului stomatolog.
  • Dentistul meu are cele mai bune prețuri. Tarifele practicate sunt, în cazul multor pacienți, printre cele mai puternice stimulente în dezvoltarea unei preferințe pentru un anumit medic.
  • Dentistul meu înțelege când sunt ocupat sau am o urgență. Accesibilitatea dentistului este de asemenea esențială. Pacienții foarte ocupați sau cei cu probleme dentare stringente nu își permit să aștepte trei săptămâni pentru a obține o programare la dentist. Gestul medicului stomatolog de a-și ajusta ocazional agenda pentru a putea rezolva rapid o chestiune de estetică dentară în ziua de dinaintea unei întâlniri importante asigură de obicei loialitatea ulterioară a pacientului.
  • Vreau un medic competent și foarte bine pregătit. Studiile, cursurile absolvite, acreditările, diplomele și distincțiile personalului medical pot impresiona pacienții, mărind considerabil încrederea acestora în calitatea serviciilor oferite. Totuși, pacienții nu sunt obișnuiți să întrebe aceste lucruri.
  • Pe dentistul meu l-am descoperit pe internet. Internetul este cel mai rapid și mai simplu mod de a afla mai multe despre cabinetul stomatologic unde doriți să vă faceți o programare. Chiar dacă impresia pacientului se va forma pe deplin numai după vizita propriu-zisă la dentist, impactul prezenței acestuia online este suficient de însemnat.
  • E aproape de casă și ajung ușor. Pentru unele persoane distanța până la cabinetul stomatologic este hotărâtoare, aceștia optând pentru  serviciile unui cabinet cât mai apropiat. În cazul schimbării reședinței, pacienții schimbă de regulă și medicul, recomandările venite din partea dentistului precedent pentru un coleg de breaslă reprezintă factori decizionali cu o pondere semnificativă.
  • Vreau cea mai performantă aparatură. Pentru pacienții în căutare de anume servicii medicale, aparatura modernă de care dispune cabinetul devine factorul principal de decizie.