BLOG
Vinul roșu și dinții
Ține de bunul simț elementar să știm că vinul roșu și cafeaua au influență directă asupra rezultatelor sesiunilor de albire a dinților, din cauza concentrațiilor lor sporite în substanțe colorante. Cu toate acestea, studiile recente au arătat că vinul roșu ar putea fi încă și mai agresiv decât se credea inițial. Medicii stomatologi își sfătuiesc pacienții să evite consumul de vin roșu în zilele de după o sesiune de albire. Pe deasupra, pericolele potențiale ale acestei băuturi se poate să fie mai complexe și complicate de atât.
Iată zonele cele mai importante unde vinul roșu poate juca un rol important, atunci când este consumat regulat:
- Petele pe care le lasă vinul roșu pe suprafața dinților pot fi îndepărtate fie în timpul detartrajului, fie prin ședințe de albire regulate. Există inclusiv paste de dinți (cele abrazive, cu un conținut crescut de fluor) care au efecte similare atunci când sunt folosite zilnic. Cu toate acestea, consumul zilnic se poate dovedi contraproductiv, ducând la subțierea smalțului dentar și la problemele orale asociate cu această condiție.
- Vinul roșu conține sulfiți; această clasă de substanțe este folosită în general în scopuri de conservare, dar, în această băutură, ea poate apărea în mod natural. Problema cu sulfiții este să sunt considerați alergeni alimentari, ceea ce înseamnă că pot duce la apariția de diverse alergii. Deși legile internaționale sunt limitate când vine vorba de prezența informațiilor despre sulfiți pe etichete, unele companii au ales să le afișeze; dar acest lucru nu înseamnă că băutura nu are sulfiți dacă aceștia nu sunt menționați pe etichetă. Consumul de sulfiți poate duce la alergii, influențând echilibrul bacterian din interiorul cavității bucale și nu numai.
- Orice băutură ce conține alcool ridică nivelul acidului din cavitatea bucală, iar vinul roșu nu face excepție de la această realitate. Dacă nu vă clătiți pe dinți după ce consumați vin roșu, mențineți un nivel al PH-ului nesănătos, ajutând astfel la formarea unui mediu favorabil formării cariilor.
Nu există, pentru dinți, un pericol real imediat venit din consumul de vin roșu, iar incidența reacțiilor alergice este între limitele de siguranță. Dar dacă țineți la albul impecabil al dinților dumneavoastră și sunteți una dintre persoanele care își vizitează regulat dentistul în scop strict igienic, ar trebui cel puțin să vă clătiți gura după ce beți vin roșu pentru a-i reduce impactul asupra smalțului. Dacă urmați o igienă adecvată și aveți grijă de dinți, puteți consuma vin roșu în mod regulat.
Comenteaza