Urgente stomatologice

Durerile dentare se numără printre cele mai puternice dureri pe care le pot experimenta o persoană, este clar o urgenta stomatologica. Însă, nu numai durerea apărută brusc în urma unui abces sau a unei carii reprezintă o urgenta dentara. Și alte situații necesită asistență medicală de urgență.

Un dinte rupt

Dacă, în urma unui incident, unul dintre dinți este fracturat sau rupt, trebuie să mergi la dentist. Până să ajungi la medic, clătește-ți gura  cu apă caldă cu sare. Ajută la ameliorarea durerii și a creează un mediu mai puțin prietenos pentru bacterii. Dacă durerea este insuportabilă, poți lua un antiinflamator. Și fracturarea maxilarului reprezintă o situație medicală de urgență.

Pierderea unei plombe este o urgenta stomatologica

Pierderea unei coroane dentare sau a unei plombe nu pare o situație gravă, mai ales dacă persoana în cauză nu simte durere. Ceea ce poate părea  un simplu inconvenient este de fapt una dintre cele mai importante urgențe stomatologice. De îndată ce observi că plomba sau coroana lipsesc, mergi la medic, pentru a preîntâmpina apariția complicațiilor.

Durere acută de dinți

Durerea dentară acută, care poate fi însoțită de febră, umflare a gingiei sau a feței, este una din cele mai întâlnite urgente stomatologice pentru care oamenii ajung de urgență la stomatolog. Durerea poate fi cauzată de mai mulți factori, de la un abces, până la o fractură.

Abcesul dentar

Un dinte cariat se poate infecta la rădăcină, ceea ce duce la apariția abcesului dentar.  În acest caz durerea este una acută și poate fi afectat și țesutul gingival. Există două tipuri de abces dentar, cel periapical și cel gingival. În ambele situații este nevoie de intervenție medicală, o urgenta dentara.

În acest caz, poate fi nevoie de administrarea de antibiotice, de incizie a gingiei pentru drenarea abcesului, cât și de administrarea de medicamente pentru calmarea durerii.

Inflamația țesutului gingival este o urgenta dentara

Țesutul gingival se poate inflama în urma pătrunderii unor alimente sub țesutul gingiei, dar și în cazul în care măseaua de minte nu poate erupe.

Sensibilitatea dentară poate fi, de asemenea, o situație de urgență, în cazul în care experimentezi o durere puternică în momentul în care bei ceva fierbinte, ceva rece sau dacă mănânci dulciuri. Apare în urma expunerii unui nerv.

Programeaza-te acum pentru orice tip de durere sau urgenta experimentezi la un specialist Ivory Bucuresti.