Un zâmbet frumos este în primul rând un zâmbet sănătos, pentru că de fiecare dată când zâmbim dinții sunt cei care atrag privirile prima dată.

De aceea, sănătatea dinților frontali este foarte importantă, iar orice imperfecțiune trebuie rezolvată. De la o problemă de culoare (dinți îngălbeniți), până la cele cauzate de carii sau de fracturi dentare, acestea pot fi rezolvate în cabinetul medicului stomatolog.

Aparatul dentar, soluția în cazul dinților strâmbi

În cazul în care dinții din față sunt strâmbi sau există un spațiu între aceștia (strungăreața) această problemă poate fi remediată prin purtarea unui aparat dentar.

Există mai mute tipuri de aparate dentare, iar alegerea acestuia se face de comun acord, în urma unei discuții între medicul stomatolog și pacient. Prețul unui astfel de dispozitiv diferă în funcție de tipul acestuia.

Un astfel de aparat ortodentic poate fi fix, confecționat din material ceramic și metalic, dar și aparate dentare mobile, care sunt folosite în special de către copii.

Adulții pot opta și pentru aparate dentare linguale, așa numitele aparate dentare invizibile. Acestea sunt de două tipuri: Incognito și STB Light lingual system . Aceste aparate sunt foarte confortabile pentru pacient și au marele avantaj că nu sunt vizibile, spre deosebire de cele tradiționale.

Coroanele dentare, soluții pentru dinții cariați

Coroanele dentare sunt cea mai potrivită soluție în cazul dinților cariați, dar și în cazul fracturilor apărute la dinții din față (dinți ciobiți).

Coroanele ceramice din zirconiu sunt cele mai moderne, acestea putând reproduce până la cel mai mic detaliu dintele natural, inclusiv culoarea acestuia.

Zirconiul este translucid, ceea ce înseamnă că lasă lumina să pătrundă, iar estetica acestora este foarte asemănătoare cu cea a unui dinte natural. Zirconiul este și un material biocompatibil și nu creează reacții alergice. Una dintre principalele calități a acestui tip de coroane dentare este aceea că nu va mai apărea acea dungă din metal la baza gingiei, cum se întâmplă de multe ori în cazul coroanelor dentare din alte materiale ceramice.

Cand pierderea de substanta a unui dinte este mare, reconstituirea cu un pivot de zirconiu si o coroana integral ceramica ofera un rezultat estetic ideal. Dinti devitali cu o cantitate minima de substanta remanenta sau dinti care au fost deja preparati pentru alte tipuri de coroane de invelis pot de asemenea fi acoperiti cu acest tip de coroane.

Zirconiul are calitatea de a fi un material lucios, ceea ce înseamnă că placa baceriană nu se depune cu ușurință. Coroanele realizate din zirconiu sunt foarte rezistente. Montarea acestora se realizează în două etape, în cabinetele stomatologice.