Iată un top al celor mai importante cinci noi descoperiri în acest domeniu:

Velscope

Velscope este cea mai nouă tehnologie care permite vizualizarea țesutului din cavitatea bucală, care poate detecta orice anomalie. Cu ajutorul acestei tehnologii sunt detectate forme incipiente de cancer și pre-cancer, care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Sistemul dispune de o lumină specială, care, în cavitatea bucală a pacientului va avea o culoare diferită pentru zonele cu probleme și o altă culoare pentru țesutul sănătos.

Digital X-Ray

Radiografiile dentare care folosesc razele X digitale sunt mai rapide și conțin mai puține radiații decat razele X tradiționale. Când un pacient face o radiografie cu raze X digitale, imaginea apare pe computer în câteva secunde. Medicul dentist poate mări apoi imaginea pentru a evalua mai bine situația. Razele X-digitale sunt, de asemenea, mai puțin nocive pentru pacienți, deoarece iradiază cu până la 90% mai puțin, comparativ cu razele X tradiționale.

Aparatul dentar Invisalign

Aparatul dentar Invisalign reprezintă o metodă revoluționară care presupune folosirea unor gutiere invizibile pentru alinierea dinților, pentru obținerea unui zâmbet perfect. Acestea pot fi date jos în momentul în care pacientul se spală pe dinți ori mănâncă. Este o tehnologie de ultimă oră, care îi oferă pacientului un confort crescut, față de aparatele dentare clasice.

Procedurile cu laser

Tratamentele stomatologice cu laser sunt utilizate pentru a îmbunătăți eficiența și a elimina disconfortul într-o serie de proceduri dentare, inclusiv tratarea cariilor, reducerea sensibilității dentare, tratamentul contra tumorilor și albirea dentară. Tratamentele cu laser sunt rapide, nedureroase și elimină în mod eficient orice bacterie, ceea ce înseamnă că nu vor apărea complicații din această cauză.

Implantul dentar

O altă tehnică revoluționară în domeniul medicinei dentare, care are nenumărate beneficii asupra pacienților, este implantul dentar. Implanturile dentare sunt o soluție pe termen lung, spre deosebire de punțile dentare. Implantul dentar este una dintre cele mai bune soluții de a înlocui unul sau mai mulți dinți care lipsesc. Procedura implantului dentar este ideală și pentru că nu afectează dinții din jur.

Un dinte înlocuit prin tehnica implantului dentar arată la fel ca dintele natural și funcționează exact ca un dinte natural.