Frica de dentist este o problema cu care se confrunta milioane de persoane din întreaga lume. Teama de durere îi ține departe de scaunul stomatologului. Consecințele sunt pe măsură: carii, abcese dentare, pierderea dinților, afecțiuni ale gingiilor.

Această anxietate poate fi însă depășită. În primul rând, nu trebuie ca o persoană să meargă la dentist doar când e urgent. Adica, daca nu mai suportă durerea, din cauza unei infecții dentare sau pentru că dinții au căpătat un aspect inestetic.

Daca iti e frica de dentist, mergi mai des la un simplu control

Caută un dentist în care să ai încredere, documentează-te foarte bine despre cabinetul la care urmează să mergi. Apoi îți faci o programare doar pentru un simplu control. Pune-i medicului toate întrebările la care vrei să afli răspunsul, astfel încât să se creeze o relație doctor-pacient bazata pe încredere și comunicare.

Unele persoane simt frica de dentist pentru că se simt lipsiți de control în momentul în care se află pe scaunul dentistului. De aceea, când trebuie să faci un tratament stomatologic, cere-i medicului dentist să-ți explice ceea ce urmează să facă în timpul procedurii. Spune-i medicului dacă vrei să ia o pauză în timpul procedurii.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist de la clinica noastră din București. Poți plăti în rate fără dobândă.

Nu te gândi la durere

Pentru un pacient anxios, un truc pe care trebuie să îl pună în practică este să nu se gândească la durere. Adica la ce ar putea să i se întâmple și să nu pună mereu răul în față. Este esențial să încerce să elimine orice tensiune, să se relaxeze și să se gândească la altceva.

Dacă teama de durere este cauza fobiei de dentist, pacientul trebuie să ia in calcul la faptul că nu va simți nimic în timpul procedurii. Dentistul ii va face anestezie locală. Dacă te temi de injecție, împărătășește acest lucru cu medicul tău. El va ști ce să facă astfel încât să alunge această temere.

Un alt truc la care să apelezi este să eviți să ajungi prea devreme la programare, astfel încât să te întâlnești și cu alți pacienți în sala de așteptare. Riști ca frica de dentist să se acutizeze, în momentul în care vei auzi despre problemele lor de sănătate.

Caută cabinete cu soluții financiare avantajoase pentru tratamentul tău

Costurile pentru tratamentul problemelor tale pot fi mult mai usor de suportat atunci cand clinica iti ofera posibilitatea de a plati in transe in timpul tratamentului sau chiar in rate. Multora le este frica de dentist si din acest motiv. Clinica noastra ofera posibilitatea de rate fara dobanda la Banca Transilvania prin cardul de cumparaturi Star Forte, sau plan de pana la 60 rate oferite pe loc, in clinica, in doar cateva minute, la dobanzi preferentiale, avantajoase. Vezi preturile orientative si Programeaza-te acum!