Tatuaje dentare

Aceste tatuaje dentare sunt mai puțin comune decât bijuteriile dentare, dar sunt însoțite de multe avantaje cât privește siguranța și sănătatea: sunt, în mod virtual, perfect sigure, nu impedimentează igiena orală zilnică, pot fi îndepărtate sau înlocuite, și, în afară de periaj regulat, nu solicită vreo formă de atenție specială.

Sintagma de tatuaj dentar este mai degrabă improprie, întrucât această procedură nu implică folosirea unui ac și nici nu presupune înțeparea țesutului. Tatuajele dentare au o istorie mai lungă decât ar părea la prima vedere (China, de exemplu, a cunoscut perioade în care astfel de decorații erau considerate la modă), iar tehica contemporană înlesnește și ușurează procedurile, făcându-le sigure.

Ce tipuri de tatuaje dentare sunt disponibile pe piață?

Există tatuaje permanente și temporare. Tatuajele temporare se aplică pur și simplu pe suprafața dintelui. Tatuajele permanente, pe de altă parte, presupun proceduri speciale. Astfel, înainte de a sigila coroana, tehnicianul dentar o trimite la un artist care pictează tatuajul dorit direct pe suprafața dintelui. După care, coroana este sigilată și dentistul o fixează.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.

Care sunt cele mai comune stiluri de tatuaje dentare?

Nu există limite cu privire la stilul unui asemenea tatuaj. Cu toate acestea, având în vedere spațiul redus care poate fi tatuat pe suprafața dintelui, oamenii aleg elemente de design care pot fi recunoscute ușor de la distanță, cum ar fi simboluri, flori, logo-uri sau figuri legendare.

Sunt tatuajele dentare periculoase?

Atâta vreme cât igiena dentară este urmată adecvat, acestea sunt sigure. În cazuri rare, s-ar putea să trebuiască să mergeți la dentist pentru a vă curăța zona din jurul tatuajului, pentru a-i crește vizibilitatea.

Unde se fac tatuaje dentare?

De cele mai multe ori, tatuajele dentare sunt tatuaje labiale, pe incisivi sau canini. Tatuajele linguale și tatuajele plasate pe molari sau premolari nu sunt la modă într-o măsură similară, întrucât sunt mai puțin vizibile.

Se pot îndepărta?

Da, se pot, și procedura este destul de simplă, dar este totuși nevoie de o vizită sau chiar două la cabinetul stomatologic.

Care sunt dezavantajele tatuajelor dentare?

În cazuri rare, acestea pot genera carii dentare (în special dacă tatuajul nu a fost executat de către o persoană competentă). Cu timpul, se pot eroda, în care caz va trebui să vă consultați medicul stomatolog pentru a înlocui tatuajul sau pentru a-l îndepărta într-un mod profesional.

Vezi preturi si programeaza-te acum la un specialist Ivory Dentfix Bucuresti. Poti plati in Rate fără dobândă.