Arhive pentru 

ața dentară

De ce este bine să folosim ața dentară

Ața dentară ar trebui să fie utilizată în fiecare zi, pentru că ajută la curățarea spațiilor interdentare, unde periuța de dini obișnuită nu poate să pătrundă. Astfel, prin folosirea aței dentare scade semnificativ riscul apariției cariilor.
Ața dentară îndepărtează tartrul, previne și aparițiamirosului neplăcut al respirației, cunoscut în termeni medicali drept halenă. Respirația neplăcută este cauzată mai ales de bacteriile prezente în cavitatea bucală.
Curățarea dinților cu ață dentară, alături de periajul corect, efectuat de minimum două ori pe zi, sunt cele mai bune metode de prevenție a cariilor, dar și a îngălbenirii dinților. Astfel, vei avea mereu un zâmbet frumos.

Citește mai multe…

Beneficiile aței dentare

Ața dentară îndepărtează tartrul, fiind una dintre cele mai bune metode de prevenție a cariilor. De asemenea, previne și apariția mirosului neplăcut al respirației, cauzat în cea mai mare parte de bacteriile prezente în cavitatea bucală. Ața dentară are și avantajul că poate pătrunde în locurile în care periuța nu poate ajunge.
Curățarea dinților cu ață dentară ar trebui să facă parte din ritualul zilnic de igienă orală, alături de periajul dentar. Astfel, vei avea dinți sănătoși și un zâmbet de invidiat.

Citește mai multe…

Folosirea corectă a aței dentare

Folosirea corectă a aței dentare este esențială în prevenirea cariilor, în special în spatiile dintre dinți, acolo unde periuța nu poate pătrunde. Ața dentară completează rutina zilnică de periere a dinților si ajută în special la curățarea corectă a spațiilor interdentare, acolo unde periuța nu poate pătrunde. Deși trebuie utilizată zilnic, puțină lume știe să o folosească corect și să-și protejeze astfel dantura de riscul cariilor și afecțiunilor gingivale! Învată să folosești corect ață dentară în șapte pași simpli, care nu-ți vor răpi mai mult de câteva minute!

Citește mai multe…

Greșeli obișnuite în timpul folosirii aței dentare

Farmacist Cele mai comune greșeli din timpul folosirii aței dentare pot duce la diverse condiții stomatologice. Conștientizarea acestora și evitarea lor într-un mod responsabil pot crește semnificativ standardele sănătății orale. Știți cât de des să folosiți ața dentară, când să insistați și când să o folosiți mai puțin? Și, încă mai important, știți să o folosiți corect?

Citește mai multe…

Ortodonție și igienă dentară. Folosirea aței dentare

ata dentara Pacienții cu aparat ortodontic au la dispoziție o serie de produse care înlesnesc folosirea aței dentare, cum ar fi filamentul de nylon în formă de ac de cusut și ața dentară cu vârf rigid. Ața dentară cu capăt rigid este cea mai comodă soluție pentru pacienții cu aparat dentar ortodontic.

Citește mai multe…