Popularitatea sucurilor naturale vine din concentrația mare de vitamine și minerale, ambele esențiale pentru un metabolism sănătos; datorită acestei cereri crescute de pe piață, diverse companii au scos la vânzare nenumărate produse, cărora li se face reclamă ca fiind un mod sănătos de a gestiona nevoile corpului. Până la un anumit punct, acest fapt este corect, dar ceea ce nu vi se spune este că zahărul adăugat în astfel de băuturi, împreună cu prezența fructozei, are un impact puternic asupra dinților.

Copiii sunt mai predispuși să dezvolte carii ca rezultat al consumului zilnic de sucuri naturale, astfel că trebuie oferită o îngrijire orală corespunzătoare pentru a reduce atât impactul zahărului asupra dinților, cât și nivelul de acid din interiorul cavității bucale.

Consumul responsabil de sucuri naturale

Înainte de toate, trebuie menționat că există o diferență majoră între sucurile naturale pure (sucuri obținute din fructe stoarse) și sucurile rezultate din combinații de piureuri de fructe, apă și zahăr. Cu excepția unor cazuri rare, concentrația de fructoză în sucurile naturale este mai mică decât aceea din a altor băuturi nealcoolice. În consecință, prima variantă este mai sigură pentru dinții dumneavoastră și aduce mai multă valoare hărții dumneavoastră nutritive.

Al doilea pas pe care trebuie să îl urmați pentru a reduce efectele acestor băuturi asupra dinților dumneavoastră atunci când le consumați este să vă clătiți gura după ce le beți. Zahărul (fie provenit din fructoză, fie din îndulcitorii obișnuiți) se transformă în gură în acid, ceea ce crește șansele infecțiilor bacteriene locale. Apa plată sau apa minerală carbonatată pot rezolva această problemă, minimizând nivelul de acid din gură.

Acizi în băuturi: cum să îi evităm

Majoritatea acestor băuturi conțin acizi (acidul citric având cea mai mare incidență) care sunt prezenți în mod natural și care afectează în mod direct structura exterioară a dinților. Astfel, nu numai zahărul influențează starea de sănătate a dinților dumneavoastră, ci și această clasă de substanțe. Iată ce puteți face pentru a reduce și mai mult influența acestora, consumând în același timp aceste sucuri:

  • Consumați-le în timp ce mâncați; amestecându-le cu mâncarea, le veți reduce efectul asupra dinților.
  • Folosiți paie; acestea vor duce sucul dincolo de dinți, depășindu-i și minimizând contactul.
  • În loc să consumați sucul natural sorbind din el timp de o oră, încercați să îl beți mai repede.