Siguranță pe tratamentele din clinica IVORY

paza bună trece primejdia rea…

Prevenirea infecțiilor

Ne-am asigurat că orice canal prin care agenții infecțioși ar putea afecta pacienții în timpul tratamentelor stomatologice.

 • Procesăm apa prin filtrare și sterilizare după cum urmează:
  • filtre de bumbac pentru eliminarea reziduurilor grosiere
  • dedurizare pentru eliminarea conținutului de calciu
  • osmoză inversă pentru eliminarea particulelor din apă până la o concentrație de 25 ppm
  • tanc de stocare de 300 litri cu pompă de inox care asigură apă chiar și pe timpul în care sursa principală nu este disponibilă
  • filtru UV pentru sterilizarea apei care merge spre consum către toate scaunele stomatologice, aparatul de cafea și aparatele de sterilizare a instrumentelor
 • Procesăm aerul prin filtrare și sterilizare în blocul operator

Prevenirea infecțiilor încrucișate

Ne asigurăm că toate canalele prin care ar putea apare infecții de la un pacient la altul sunt securizate.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi cu 20% discount la implanturi

 • Colectăm în mod eficient toate materialele biologice și chimice care rezultă în urma tratamentelor.
  • Gestionăm conform tuturor normelor de securitate diversele materiale periculoase precum cele care au intrat în contact cu saliva sau sângele pacienților, inclusiv a celor care pot produce tăieturi sau înțepături.
  • Separăm solidele, lichidele și gazele de evacuat, fiecare este filtrat separat iar ceea ce rămâne este evacuat direct în afara clădirii.
  • Ne asigurăm că solidele, lichidele și gazele care părăsesc clădirea nu se intersectează cu solidele, lichidele și gazele care intră în clinică.
 • Sterilizăm toate instrumentele conform următorului protocol în șase etape:
  • Toate instrumentele utilizate se plasează imediat după utilizare într-un lichid de sterilizare
  • Instrumentele se spală apoi sub apă curentă, se periază pentru eliminarea biomaterialelor precum saliva sau sânge coagulat.
  • Se folosește o baie de ultrasunete pentru eliminarea reziduurilor minuscule, în special cele rămase între dinții frezelor dentare.
  • Se împachetează în ambalaj special care se sigilează, apoi se autoclavează în abur sub presiune, conform normelor în vigoare.
  • Pentru instrumentele voluminoase se folosește un procedeu de încălzire uscată la 200 grade Celsius.
  • Instrumentele sterilizate se marchează cu data sterilizării și vor fi folosite în maxim 2 săptămâni (legal sterilizarea este validă timp de două luni).
 • Autoclavul funcționează cu apă sterilizată conform primului paragraf. În plus el utilizează o tehnologie specială prin picurare gravitațională la admisia apei în așa fel încât nici un agent infecțios să nu poată pătrunde în sens invers către sursa comună de apă.
 • Ne asigurăm că personalul urmează protocoalele de sterilizare.
 • La cerere și contra cost suplimentar putem utiliza instrumente noi, precum freze, și care vor fi înmânate pacienților la sfârșitul tratamentelor.

Prevenirea erorilor

Prevenim erorile prin utilizarea celei mai avansate tehnologii existente în medicina dentară. Deși medicina nu este o știință exactă și deși fiecare pacient răspunde diferit la tratamente, tehnologia de ultimă oră are un rol de uniformizare și minimizare a riscurilor asociate tratamentelor. În continuare prezentăm o scurtă listă de echipamente disponibile în clinica IVORY:

 • Folosim lumină identic naturală în combinație cu geamuri generoase și un mediu ambient bazat pe culoarea albă pentru a preveni reflexiile colorate. Lumina corectă este esențială pentru a distinge fiecare nuanță de culori la nivelul lucrărilor dentare.
 • Utilizăm radiologie cu impact minim de radiații.
 • Ne asigurăm să oferim suficient timp și spațiu fiecărui pacient pentru a evita graba și implicit luarea de decizii proaste.

Filosofie de dăruire și fără trucuri

Clinica IVORY a fost concepută cu filosofia dăruirii în minte. Vrem să dăruim pacienților noștri o stare de sănătate mai bună pe care să o poată păstra eficient atunci când pleacă de la noi. Aceasta este prima noastră prioritate. Din acest motiv uneori refuzăm pacienții care vor să facă tratamente care contravin interesului medical. Nu suntem o afacere în care dorim să facem bani indiferent de consecințe!

Sistem de management certificat internațional

Tehnologia ne oferă un suport excelent însă cei care o operează sunt oamenii. Oamenii pot face greșeli și modul în care ei lucrează trebuie controlat pentru prevenirea acestora. De aceea clinica IVORY a implementat un sistem de management ISO 9001-2008 care a fost certificat de organisme internaționale (TUV Rheinland).

Dezinfectanții pe care îi folosim

În urma evenimentelor interne legate de dezinfectanți neconformi și pentru liniștea pacienților noștri am decis în mod neobișnuit să prezentăm mai jos lista substanțelor dezinfectante folosite în clinica noastră, pe lângă sistemul de dezinfectare a instrumentarului în autoclav. Prezentarea dezinfectanților poate să pară ciudată pentru un cititor care locuiește în afara țării însă românii de acasă înțeleg foarte bine de ce facem acest lucru aici.

Dezinfectant Substanța activă Aria de acoperie Indicații Timp acțiune
Bacilol AF Propan 1-ol, Propan 2-ol, Ethanol Dezinfectant suprafețe mici și echipamente medicale Bactericid/Levucocid, Tuberculocid, Micobactericid, Fungicid, HVB/HIV/HCV, Adenovirus, Polyomavirus, Rotavirus, MNV 30″ – 10′
Ventisept Ethanol, Didecyldimethyl-ammoniumchloride Dezinfectant rapid pentru suprafețe mici și echipamente medicale Bactericid, Fungicid, Tuberculocid, BVDV, Vaccinia, HBV/HIV/HCV, Rotavirus, Adenovirus 30″
Mikrobac Dent 2% Benzyl C12 -18,alkyldimethyl-ammoniumchloride; Didecyldimethyl-ammoniumchloride 13g;  N-(3-Aminopropyl); N-dodecylpropan 1,3 diamin Soluție dezinfectantă și curațare aspiratoare Bactericid, Levurocid, Tuberculocid, HVB, HIV, HCV 5′-30′
Sterillium Propan 1-ol, Propan 2-ol, mecetroniumetilsulfate, myristil alcool, glicerol, colorant E131, odorizanți, apă purificata Dezinfectant mîini Bactericid (inclusiv MRSA), Fungicid, Microbactericid, HBV, HIV, HCV, Rotavirus, Adenovirus, Papovavirus 15″- 5′
Korsoflex Plus 1% – 4% Didecyldimethyl-ammoniumchloride 13g; N-(3-Aminopropyl); N-dodecylpropan 1,3 diamin Dezinfectant instrumentar Bactericid, Fungicid, Tuberculocid, HBV/HIV/HCV, Rotavirus, Papovavirus 5′-30′
Rely+On Perasafe Acid peracetic generat in situ Dezinfectant nivel înalt pentru dispozitive medicale invazive și non-invazive Pentru activitate bactericida, levurocida, mycobactericida, virulicida si sporicida 10′ – 24h
Micro 10+ Carbonat de amoniu cuatemar, agenți tensioactivi neionici, agent de sechestrare parfum, colorant, excipienți Dezinfectant și curățare instrumentar și dispozitive medicale Bactericid, Levuricid, Tuberculocid, HBV, HCV, HIV 5′ – 15′
Orolin Burbath Isopropanol, Phenoxyethanol, quaternary ammonium compounds, alkali, corrosion inhibitors, surfactants Dezinfectare și curățare instrumentar. Acțiune rapidă. Soluție preparată. Bactericidal, Antibiotic-resistant bacteria, Tuberculocidal, Mycobactericidal, Yeasticidal, Antibiotic-resistant yeasts, Fungicidal, Enveloped viruses, BVDV, HBV, HCV, HIV, Non-enveloped viruses, Adenovirus 1′