Terapia canalului radicular (endodonție)2018-09-08T17:50:27+00:00
  • tratament endodontic pe canal

Terapia canalului radicular (endodonție)

Terapia canalului radicular se referă la un tratament în cadrul căruia medicul stomatolog îndepărtează infecția bacteriană de la nivelul rădăcinii dintelui și al camerei pulpare.

De ce ați avea nevoie de o intervenție la nivelul canalului radicular? Sunt mai multe cauze pentru care dinții devin iritați sau inflamați: carii profunde, obturații mari, traume ale danturii, ciobirea dinților și chiar unele lucrări stomatologice recurente.

Care sunt opțiunile, în afară de intervenția pe canal, când medicul stomatolog identifică infecția în interiorul dintelui? Prima ar fi să nu acționăm deloc. Însă, dacă bacteriile nu sunt îndepărtate, acestea vor înainta până în vârful rădăcinilor ajungând într-un final la os. Când se întâmplă acest lucru, nu ne rămâne decât să constatăm abcesele și infecția. Evident, această opțiune iese din calcul.

A doua opțiune este extracția sau îndepărtarea dintelui. În cazul în care optați pentru extracție, e bine de știut că locul vacant rămas în urma intervenției va cauza „alunecarea” celorlalți dinți, care încearcă să acopere spațiul gol. Această repoziționare a danturii rezidă în probleme ale mandibulei. În plus, dinții care se repoziționează în urma unei extracții sunt mai greu de curățat și deci mai expuși afecțiunilor gingivale și cariilor, iar în ultimă instanță îi pierdem.

Dacă alegeți extracția, cea mai bună cale este să înlocuiți dintele lipsă cu un dispozitiv dentar specific: un implant sau o punte. Firește, în acest fel veți ajunge la costuri suplimentare, care se adaugă neplăcerii de a fi pierdut dintele.

Tratamentului canalului radicular

La început se administrează un anestezic local pentru a amorți dintele, făcând procedura mai confortabilă. Apoi, dentistul va izola prin metode specifice dintele, pentru a-l păstra curat și fără salivă pe parcursul intervenției.

Când amorțește locul, dentistul deschide partea de sus a dintelui. Cu ajutorul unor dispozitive speciale, acesta va curăța interiorul canalelor pregătindu-le pentru obturație. Se folosește și o soluție de curățare pentru a îndepărta orice bacterii rămase precum și eventualele rămășițe din dinte. Pe parcursul procedurii se recurge la radiografii, prin care medicul stomatolog poate urmări rezultatele.

Obturația canalului radicular se face de obicei cu un material de tip gutapercă, care umple întregul canal. Apoi se închide dintele cu o plombă provizorie.

Trebuie reținut că terapia canalului radicular înseamnă tratarea unei afecțiuni a pulpei dintelui, însă tratamentul este complet numai când se readuce dintele la starea sa funcțională. Pentru a reda funcționalitatea dintelui este nevoie de o coroană sau de o altă lucrare dentară similară.

Riscurile asociate cu terapia canalului radicular

În urma terapiei canalului radicular este posibil să resimțiți un anumit grad de disconfort care durează câteva zile. Pentru a reduce acest disconfort, puteți urma recomandarea dentistului, recurgând la un analgezic care se eliberează fără rețetă. În cazuri extreme, medicul stomatolog vă poate prescrie un antibiotic și un analgezic pe bază de rețetă pentru a elimina orice posibilitate de infecție.

În urma intervenției pe canalul radicular, este interzis să mestecați direct pe dintele tocmai reparat înainte ca acesta să fi fost reconstruit într-o formă finală, pentru că riscați să îl rupeți. Cu cât amânați mai mult finalizarea lucrării de reconstrucție, cu atât crește riscul de infecție pe canalele tocmai tratate, caz în care procedura va trebui luată de la capăt.

La fel ca orice alt tratament, terapia canalului radicular nu este lipsită de neprevăzut și de posibilitatea complicațiilor. Se poate ca, în timpul procedurii, una din pile să se rupă, rămânând înțepenită în canalul radicular, așa cum există riscul de fracturare a rădăcinii dintelui. Alteori, obturația nu se poate face perfect din cauza formei rădăcinii. De asemenea, este posibil ca medicul stomatolog să nu observe o rădăcină ascunsă sau un canal în plus, unde ar putea fi nevoie de tratament. Firește, aceste complicații sunt excepțiile: ele nu reprezintă norma.

Dacă terapia canalului radicular eșuează, puteți discuta cu medicul stomatolog care sunt alternativele, inclusiv repetarea tratamentului sau extracția dintelui infectat.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.

Denumire tratamentDetaliiPreț RON
Tratament endodontic complet, dinte monoradicular (medic specialist)Izolare cu diga, extirpare vitala, tratament mecanico-antispetic pe fiecare canal, sterilizare ultrasonica, obturatie de canal prin metoda condensarii laterale la rece, tratament cu antibiotic sau hidroxid de calciu500
Tratament endodontic complet dinte biradicular (medic specialist)izolare cu diga, extirpare vitala, tratament mecanico-antiseptic pe fiecare canal, sterilizare ultrasonica, obturatie de canal prin metoda condensarii laterale la rece, tratament cu antibiotic sau hidroxid de calciu650
Tratament endodontic complet, dinte pluriradicular (medic specialist)Izolare cu diga, extirpare vitala, tratament mecanico-antispetic pe fiecare canal, sterilizare ultrasonica, obturatie de canal prin metoda condensarii laterale la rece, tratament cu antibiotic sau hidroxid de calciu700
Retratament endodontic dinte monoradicular (medic specialist)per dinte600
Retratament endodontic dinte biradicular (medic specialist)per dinte700
Retratament endodontic dinte pluriradicular (medic specialist)per dinte800
Indepartare corpi straini din canal (la microscop)per dinte330
Drenaj endodonticper dinte150
Tratament chemo mecanicper dinte165
Tratament pe canal cu Ca(OH)2per dinte140

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

306
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
125 Fire de discuție
181 Răspunsuri
1 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
124 Autori comentarii
Richard VencuNusaCatalinaAlexandraCostel Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică-mă pentru
Nusa
Vizitator
Nusa

Buna seara, In data de 10 decembrie .imceput un tratament pemtru o carie intre premolarii de sus in dreapta. A fost curatat caria, pus tratament si urma sa vin la plombat. Mu avut dureri, doar ca in.acest timp am manifestat simptome de infectie respiratorie, gat si nas culminand cu un miros urat in.nara dreapta la expiratie. .mers la orl, am primit tratament cu augmentin 10… Citiți mai departe »

Catalina
Membru
Catalina

Buna ziua! Pe data de 5 iulie am fost la cabinetul stomatologic pentru a incepe lucrarea de a scoate nervii la maselele 36 si 37. Am realizat 3 sedinte, iar la cea de-a 4 in care trebuia sa plombez cele 2 masele nu am mai fost, deoarece ma dureau in continuare. In aceasta perioada am luat diferite antiinflamatoare. V-am atasat cele 2 radiografii, inainte de… Citiți mai departe »

Alexandra
Membru
Alexandra

Buna ziua, Lunile trecute am făcut obturatie de canal, dar și in momentul de fata (după punerea pivotului metalic, coroana încă nu este comandata, amprenta nu este făcută) simt durere la presiune. Am încercat sa mușc ușor periuța de dinti in acel loc și se simte o durere destul de mare, înțepătoare… cunoscuții îmi spun ca durerea o sa treacă cu timpul… dar nu mi… Citiți mai departe »

Costel
Membru
Costel

Buna seara! Acum 10 zile mi-a fost curățată și plombata maseaua de minte fără a necesita si curățarea canalului. Menționez că maselele de lângă aceasta sunt tratate de câteva luni, având și o lucrare peste ele cimentata definitiv acum 2 săptămâni. De vreo 2-3 zile am început să am o sensibilitate din ce in ce mai profundă în acea zonă, la rece, cald ..de fapt,… Citiți mai departe »

Gabriel
Membru
Gabriel

Buna seara.Am si eu o intrebare.Mi s-a facut obturatie de canal si urmeaza plombarea propriu-zisa.Mi s-a pus un pansament ,iar in afara de cateva dureri mici la mestecare acum ma doare mai rau in contactul cu ceva rece.E normal?

Mina
Vizitator
Mina

Buna seara, am fost astăzi la stomatolog, a doua oară, prima data mi-a curatat maseaua(46) si umblat cu ceva ca un ac, dar nu era ac, si mi-a zis sa nu mestec cu ea, astăzi pe langa alea am observat ca a folosit si un ac, si mi-a pus un pansament pana data viitoare când trebuie sa merg la control, mi-a zis ca o sa… Citiți mai departe »

Zaharia Madalina
Vizitator
Zaharia Madalina

Buna ziua! Ieri am fost la dentist pentru a trata o masea cariata. Mi-a pus plomba provizorie si substanta pentru a omori nervul. De dimineata am observat ca gingia din jurul maselei este umflata. Precizez ca nu ma doare. Este normal?

Daniel
Membru
Daniel

Buna ziua . Acum doua zile mi a devitalizat 3 dinti (11,12,13) 12 era cariat in timpul interventiei am simtit dureri …mi sa spus dupa radiografia finala ca am avut infectie (12). Ieri am acuzat un pic de dureri , azi dimineta mam trezit umflat …am fost la control azi si mia zs ca e ceva normal . Se va desumfla in 2-3 zile …… Citiți mai departe »

Tabita
Membru
Tabita

Buna!In urma unei radiografii am aflat ca am chist la 2 dinti,iar acuma ma pregatesc pt chistectomie.Mi s.a redeschis canalul la dintele care a fost tratat cu 14 ani in urma si il trateaza pt a putea face operatia.Am avut deja 2 sedinte de tratament pe canal cu 10 zile pauza intre ele si dureri insuportabile care nu cedeaza la nimica.Ma dor si dintii de… Citiți mai departe »

Georgiana
Membru
Georgiana

Bună. Ieri mi s a finalizat obturația de canal, mi a pus un fel de conuri în dinte și a închis canalele. În noaptea trecuta și inclusiv azi, simt un disconfort la acea măsea mai ales când apăs pe ea. E normal?? Și mai am o problema, am jumătate de buza amorțita după o anestezie și nu știu cum pot sa o fac sa revină… Citiți mai departe »

Anajhjh
Vizitator
Anajhjh

Am voie să mănânc după 2 ore pe dinte?

Anajhjh
Vizitator
Anajhjh

Bună-ziua! Am si eu o nelămurire. DACĂ ÎMI PICĂ PANSAMENTUL ARE CEVA?

meda
Vizitator
meda

buna si eu am o poveste de relatat…in iunie mi s a scos nervul de la un molar iar acum o saptamana m am trezit cu o durere cumplita de la acel molar…mi am facut radiografie … radacina dintelui era plina de infectie iar dr de la urgenta mi l a curatat dat numai unul dintre canale… celalat nu a reusit . Drept urmare m… Citiți mai departe »

Amalia
Membru
Amalia

Buna seara! Ieri am mers la un medic endodont pentru a mi se efectua un tratament sub microscop la 4.6. Maseaua avea nervul scos cu multi ani in urma si acum era suferind. Cu 2 săptămâni inainte de aceasta interventie am facut o interventie chirurgicaka numita Alungire. In timpul interventiei de ieri nu mi s-a facut anestezie, dar durerea a fost suportabila. De azi dimineață… Citiți mai departe »

lelialili
Vizitator
lelialili

Buna ziua. Ieri mi s-a facut o obturatie de canal, nu m-a durut (nervul era scos anterior), dar de aseara, pe langa durerile suportabile (mai putin cand vreau s mananc, cand efectiv nu pot mesteca nici pe partea cealalata, de durere), am inceput sa simt cum pulseaza in interiorul maselei. Precizez ca stomatologul a curatat canalul f bine, in doua sedinte separate, inclusiv inainte de… Citiți mai departe »

Simona
Vizitator
Simona

Buna seara! Astazi am fost la stomatolog pentru curatarea si omorarea nervilor unui canin. In momentul in care a folosit pompa cu aer pentru uscarea lui, aerul a intrat prin canalele nervilor si mi s.a umflat toata partea fetei. Am incercat prin masaj si cu pastile antibiotic, dar nu a dat inapoi. Ce credeti ca as putea face in cazul acesta?
Multumesc!

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna seara! Azi am fost azi la stomatolog pt albirea interna a unui dinte devitalizat. In primele ore totul a fost bine, nu am simtit niciun disconfort, nimic. Insa acum pe seara, din cand in cand parca imi zvacneste ceva in dinte, nici nu stiu exact cum sa descriu, efectiv ma sageata ceva in el pt o fractiune de secunda. Senzatia asta e in dinte,… Citiți mai departe »

Nedelcu cătălin
Membru
Nedelcu cătălin

Buna ziua…. Am fost la dentist pt plombarea unei masele si am ajuns la tratamentul pt omorârea nervului, tratament care a picat după a doua zi de la aplicare… Cat ar fi trebuit să rămână pt a omorâ nervul? Mulțumesc

Marius
Membru
Marius

Buna ziua, Am fost la dentist pentru a inlocui vechile plombe de amalgam cu inlay de portelan. Cu aceasta procedura am schimbat 3 masele de la plomba de amalgam la inlay de portelan(doctorul dentist a spus ca inlay-ul rezista mai bine in timp si e recomandat deoarece am plomba destul de mare). Problema este ca la una din maselele de jos am durere atunci cand… Citiți mai departe »

Cora
Vizitator
Cora

Buna ziua, Am o coroana dentara, cimentata provizoriu, la dintii de jos, pusa acum doua saptamani. De vreo doua zile am sensibilitate la fierbinte si rece la un dinte (de sub lucrare). Dupa tratamentul pe canal dintele nu m-a durut deloc, de asemenea nici dupa polizarea acestuia. Durerea nu e foarte intensa insa eu nu am avut niciodata sensibilitatea aceasta. Dintele nu doare la atingere… Citiți mai departe »

Adrian
Membru
Adrian

Buna ziua, Dupa un tratament la microscop cu tot cu o plompa mare (aprox. 3 saptamani ),si-a facut simtita prezenta durerea care a crescut in intensitate si cu siguranta am o infectie .Momentan ma tratez cu Nurofen pana maine cand sper sa se rezolve. Ce trebuie facut in aceasta situatie ? se extrage maseaua? sau se reia tratamentul la microscop?Medicul la care am facut lucrarea… Citiți mai departe »

Natalia
Vizitator
Natalia

Buna ziua,
Sunt insarcinata, sarcina are 15 saptamani si timp de 16 ore am avut o durere insuportabila data de o carie adanca la al doilea milar-mandibula. Momentan am primit tratament insa desi recomandarea este extractie nu gasesc pe cineva dispus sa o faca avand in vedere sarcina.
Mentionez ca durerea persista insa este o durere suportabila. va rog sa imi recomandati urmatorii pasi.
Multumesc!

Vlad
Vizitator
Vlad

Buna seara, In urma unui detartraj m-am ales cu o sensibilitate la rece,uneori la cald + dulce extrema de maxima, de la canin pana la molarul de minte care dupa radiografie iese aiurea sub molarul 2. Cam ce ar fi de facut aici? Mentionez ca primi 2 dinti dupa canin sunt plombati recent si la apasare simt o presiune care nu se prezinta si la… Citiți mai departe »

Oana
Vizitator
Oana

Bună ziua. Am făcut astăzi un tratament pt curățarea canalului unei măsele, mi-a fost pus un medicament si o plimba provizorie, iar următoarea programare este abia peste 6 saptamani. Este normal sa stau atat de mult timp cu acest medicament? Va multumesc anticipat 🙂

Cami
Vizitator
Cami

Buna ziua,Acum o saptamana am fost la dentist si mi-a facut la 4 dinti din fata (jos) slefuire si la 2 dintre ei – obturatie.De atunci am niste dureri insuportabile, care nu au trecut cu ketonal forte si nurofen. Nu pot manca, dormi, nici macar spala pe dinti din cauza acetei dureri este normal sa ma doara asa? Cat o sa mai dureze si ce… Citiți mai departe »

Cristina
Membru
Cristina

Buna ziua! Am fost astazi la dentist si mi s-a scos nervul la o masea cariata care doream sa o reconstruiesc cu o coroana! Din cauza faptului ca prezint o muscatura inversa nu exista loc de coroana! In viitorul apropiat intentionez sa imi pun un aparat dentar in incercarea de a rezolva aceasta problema. Intrebarea mea este: daca acum mi se pune o plomba definitiva… Citiți mai departe »

Diana
Membru
Diana

Bună ziua, acum 8 zile am fost la stomatolog pentru a mi se plomba incisivii superiori (ambii, având o carie mai veche care a afectat mult unul din ei). Mi i-a plombat, nefiind necesară o plomba provizorie (caria nu ajunsese încă la pulpă, așa mi s-a spus). Vreo 3 zile am avut o sensibilitate care a trecut la unul din ei, dar la cel mai… Citiți mai departe »

Irina
Vizitator
Irina

Buna ziua, In urma cu 3 saptamani medicul stomatolog mi a recomandat sa fac o radiografie la al doilea molar iar in urma acesteia s a descoperit ca am un ac uitat pe canal.Trebuie sa specific ca am o durere constanta dar suportabila ( maseaua era cu o plomba mare ). Singura solutie pe care mi a dat o este sa mi faca extractie .… Citiți mai departe »

Flori
Vizitator
Flori

Buna seara,in urma cu trei zile mi s-a făcut un tratament de canal la o măsea la care mi-a fost scos nervul care era foarte inflamat. Întrebarea mea este daca durerea(destul de mare) este normala dupa acest tratamente pe canale,aceasta durerere trecandu-mi doar cu antiinflamatoare. Precizez ca nu sunt umflata,însă durerea devine uneori insuportabila.

Maria
Vizitator
Maria

Buna ziua, In urma cu 14 ani am avut o extractie de nerv si tratarea dintelui cariat (o suprafata mare de dinte a fost afectata). Acum unul dintre peretii dintelul s-a fracturat si am observat carii la suprafata dintelui. Am fost la stomatolog si in urma radiografiei facute, a descoperiat ca tratamentul de canal nu a fost efectuat corespunzator (Daca am inteles bine nu a… Citiți mai departe »

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna seara! As avea si eu nevoie de parerea dvs. Ieri am fost la stomatolog pt un tratament endodontic. La baza nasului, daca apasam, simteam un disconfort, nu as putea spune chiar durere, mai degraba presiune. Mi s-a facut radiografie, medicul mi-a zis ca gingia e inflamata la radacina dintelui si ca am nevoie de tratament pe canal. Acum, nelamuririle mele ar fi urmatoarele: durere… Citiți mai departe »

Bianca
Vizitator
Bianca

Astăzi am fost la medicul stomatolog cu o măsea care începuse sa ma doară. Mi-a fost scos nervul astăzi care a fost foarte inflamat,in timpul intervenției durerile fiind destul de mari,in ciuda faptului ca am avut facuta anestezie. După cateva ore a început sa ma doara dinnou la apăsarea pe măsea si simt ca pulsează. Am luat doua pastile De [redactat] dar durerea persista fiind… Citiți mai departe »

Mugur
Vizitator
Mugur

Buna seara ! Am o masea sparta de ceva timp . De vreo doua zile am inceput sa am dureri. Astazi am fost la stomatolog. A curatat canalele si mi-a pus un medicament dupa care o plomba provizorie. La cateva ore am inceput sa am dureri. Este normal ? Multumesc !

Irina
Vizitator
Irina

Am dat jos lucrarea pentru că aveam o carie su b ea.Când să o tratez ,nu se putea ajunge la nerv.Un canal era înfundat şi unul era curbat.Pe radiografie se vedea clar.Ca să se ajungă trebuia luat mult din dinte şi îl slăbea că trebuia pusă altă lucrare.Până la urmă cu mut chin s-a ajuns,am simțit mici înțepături cu toate că era sub anestezie.Mi-a plombat-o… Citiți mai departe »

Sonia
Vizitator
Sonia

Buna seara!Chiar ieri din pacate am fost neplacut surprinsa ca unul dintre premolari,vecin cu un canin cariat si el putin, sa se rupa.Mai exact partea exterioara care creeaza un aspect vizibil absolut neplacut.Premolarul era cariat pe interior,pare macinat acel loc.Am consultat un medic specialist in domeniu si mi-a spus ca o sa incerce sa trateze dar e posibil sa doara si sa se umfle iar… Citiți mai departe »

Sebastian
Vizitator
Sebastian

Buna seara! Acum 2-3 saptamani am avut 2 zile cu dureri groaznice de la un incisiv cu pivot (fara nerv de acum 8 ani) si am ajuns la urgente unde s-a gasit un granulom. S-a indepartat coroana, s-a intervenit pe canal si s-a drenat , s-a pus tratament , am mers dupa 1 saptamana si mi-a curatat din nou pe canal pt ca mai era… Citiți mai departe »

Liviu
Vizitator
Liviu

Buna ziua, as fi foarte recunoscator daca imi puteti da un raspuns la intrebarea mea! Este normal ca dupa efectuarea tratamentului asupra unei masele aceasta sa se umfle imediat in urmatoarea zi? Mentionez ca inainte sa merg la medic avea dureri de masea dar nu era umflata, avea doar o mica galma tare sub masea dar insesizabila cu ochiul liber. Oare a facut ceva gresit… Citiți mai departe »

ana
Membru
ana

buna ziua. am o intrebare. am fost ma stomatologie si mi-a pus tratament in masea si urma sa merg sa mi-o plombez, nu am mai mers sa imi scoata tratamentul si am ramas cu el 8 luni pana sa se degradeze incet, incet. ma afecteaza cu ceva asta?

melinda
Vizitator
melinda

Buna dimineața! La rădăcina unei masele am infectie destul de mare asa se vede de pe radiografie, med dentist mi-a spus ca ori tratam canalul( care a mai fost tratat odata fără succes ori operăm.care este varianta mai eficientă?

Georgiana
Vizitator
Georgiana

Buna seara ! De curand mi au fost scosi incisivilor centrali si caninilor, urmand ca acestia sa fie imbracati. Insa, la unul dintre incisivi, simt o durere, mai ales cand apas, durerea prelungindu se spre nas,oarecun, pe canal si s a imfamat putin si gingia. Ar trebui sa imi fac griji sau este ceva normal ?

Andrei
Membru
Andrei

Buna seara dl doctor am fost azi si miam scos puroiul la o masea ia in locul unde ma taiat mia pus un pansament cat tim trebuie sa stea acolo si daca il pot scoate eu

Dana
Membru
Dana

Buna ziua, dl doctor.
Am un premolar care are la varful radacinii o infecție si caruia i s-au dat 2 variante: rezecţie sau extracție. Considerati ca ar avea vreo reusita tratamentul endendodontic?
Multumesc.

Oana
Vizitator
Oana

Bună ziua! Acum o lună am avut o carie profundă la un premolar dreapta jos, medicul a curățat-o și a pus plombă. Totul bine până acum 10 zile când am avut durei foarte mari, am fost la medic și mi-a fost scos nervul apoi canalele au fost curãțate și a fost lăsat liber timp de 3-4 zile (fără plombă sau medicament). Acum mi-a pus un… Citiți mai departe »

Elena
Vizitator
Elena

Buna ziua.Am fost ieri la dentist si mi.a extras ultima masea din partea stanga sus iar la maseaua alaturata mi.a umblat pe canale a folosit o pasta si a pomenit ceva de dexametazona….de atunci nu pot sta fara calmante durerile sunt foarte mari este normal?

Mari
Vizitator
Mari

Buna ziua! As vrea sa stiu cat de radiante sunt radiografiile locale ,Mi s-au facut intr-o zi la cabinet vreo 10 radiografii de verificare a lucrarii asupra dintilor. Ar trebui sa-mi fac griji sau sa suplimentez cu iod impotriva radiatiilor? Multumesc pentru raspuns.

Andra
Vizitator
Andra

Buna ziua! Eu am o mică problema! Am avut o obturatie la un premolar , veche , mai mult de 5 ani. Noul meu stomatolog a dorit sa îmi refacă tratamentul de canal. Menționez ca nu ma durea sau nu am avut vreo carie la el. Au trecut deja 4 zile de la plomba finala si am rămas cu o sensibilitate foarte mare. Nu pot… Citiți mai departe »

Iuliana
Membru
Iuliana

Buna ziua. Mi s a făcut drenaj pe un canal deoarece am infecție. Însă a facut o radiografie cu acul pe canal si arată ca acul depășea canalul. Este in regula? Se poate sa l fi spart? Se poate in acest caz sa îl reconstruiască ? Va mulțumesc mult.

Stefana
Vizitator
Stefana

Buna ziua!E normal ca dupa tratamentul de canal ,sa am o durere la masea si gingie?Nu pot mesteca si debia vorbesc.

Bianca
Membru
Bianca

Bună ziua. Mă confrunt cu o durere de măsea groaznica.am fost la dentist care mia zis ca canalul maselei este închis și nu mai poate face nimic și trebuie scoasă maseaua. Întrebarea mea este ca nu se poate cumva deschide canalul curățat și scos nervul?

Iuliana
Membru
Iuliana

Buna ziua. Am fost azi la un dentist pentru ca ma durea un dinte spart. A rămas foarte puțin din ea. A umblat cu acul pe canal si mina făcut o radiografie cu acul pe canal. Însă îngrijorarea mea este ca acul se vedea trecut mai jos de canal. Este normal? Sa ma îngrijorez?

Orar special (închis sau program redus)


close-link
Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
Lansare în București IVORY Victoriei: 1+1 CADOU la igienizare si -20% la implanturi
Detalii
close-image
ChatbotPollForm-DoNotDelete