Sigilarea dentară la copii

Sigilarea dentară ca măsură profilactică în stomatologia pediatrică

Sigilarea dentară este o procedură preventivă, simplă, rapidă și nedureroasă prin care un material impermeabil, cu conținut de fluor, care imită aspectul danturii, aderă la suprafața denivelată, marcată de șanțuri și fosete a dintelui, formând o barieră între smalț și placa dentară. Cu toate că se poate aplica și în cazul adulților, sigilarea dentară este de regulă o procedură specifică stomatologiei pediatrice.

Este foarte important ca pacientul să înțeleagă că această procedură este un simplu adjuvant menit să faciliteze și să sprijine igiena dentară, nu să o înlocuiască.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi cu 20% discount la implanturi

În ce constă procedura?

Procedura este foarte simplă: suprafața dintelui este pregătită, curățată și uscată, se aplică apoi sigilantul sub formă de plastic lichid (acest material putând varia) și se întărește cu ajutorul unei lămpi cu lumină albastră. În urma aplicării, medicul stomatolog va verifica dacă sigilantul nu afectează mușcătura (ocluzia). Este o soluție pe care medicul stomatolog o recomandă uneori imediat după erupția dinților pentru a ușura periajul, protejând astfel dantura copilului.

Pentru cine este potrivită sigilarea dentară?

Decizia asupra tratamentului o ia medicul specialist în funcție de adâncimea șanțurilor de pe suprafața dintelui, care diferă de la caz la caz: copilul dumneavoastră nu are în mod obligatoriu nevoie de sigilare dentară.

Sigilarea dinților de lapte nu este de obicei recomandată. Procedura este mai frecvent întâlnită în cazul primilor doi molari permanenți, care sunt mai susceptibili la formarea cariilor din cauza formei și a poziției, care îi fac ceva mai greu accesibili. Medicul stomatolog vă poate însă recomanda, în anumite cazuri, și sigilarea altor dinți.

Cât timp rezistă sigilanții dentari?

Chiar dacă după o vreme se deteriorează în mod normal, sigilanții pot rezista mai mulți ani, în funcție de materialul folosit și de obiceiurile alimentare și de igienă ale pacientului. Aplicarea sigilanților pe dinții copilului necesită supravegherea acestora de către medicul stomatolog la intervale regulate, care pot coincide cu vizitele de rutină, pentru a remarca din timp eventuala uzură sau deteriorare a materialului și formarea cariilor sub nivelul sigilantului. Dacă este cazul, dentistul dumneavoastră poate decide îndepărtarea sigilantului pentru a se asigura de integritatea dintelui.

Citiți și  ghidul complet pentru sigilarea dentară la adulți și copii

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Sigilare santuri si fosete dinte permanent, normala
tratament chimic, standard
200
Sigilare santuri si fosete dinte permanent, largita
tratament chimic, extins
220
Sigilare santuri si fosete dinte temporar
tratament chimic, temporar
140

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri