5 2
Conține filme explicative
Punți dentare2018-09-08T17:45:07+03:00
  • tehnician modeland proteza

Punți dentare

Puntea dentară este menită să înlocuiască unul sau mai mulți dinți lipsă. Punțile dentare sunt fixe, în sensul că sunt cimentate pe dinții de suport sau, în unele cazuri, sunt montate pe implanturi localizate în imediata proximitate a dinților lipsă.

De ce este importantă înlocuirea dinților lipsă?

Pe lângă avantajul estetic, înlocuirea dinților lipsă vă va reda capacitatea de a mesteca și a vorbi normal. În plus, dacă neglijați spațiul vacant rezultat în urma pierderii dinților, este posibil ca ceilalți dinți să se deplaseze pentru a ocupa locul gol. Această deplasare a întregii danturi poate cauza o mușcătură viciată care duce în timp la probleme ale mandibulei. În cazul dinților deplasați igiena poate deveni problematică, astfel încât sunt mai susceptibili la afecțiuni ale gingiilor și la carii, riscul pierderii lor fiind astfel crescut.

-1000 Euro voucher accelerare pentru reconstrucție arcade complete pe 4 sau 6 implanturi

Vezi oferta

Tratamentul cu punte dentară

De obicei, este nevoie de mai multe vizite la dentist pentru a finaliza o punte dentară. În timpul primei vizite sunt pregătiți dinții de suport: de regulă cei din stânga și din dreapta dintelui lipsă. Astfel se face loc pentru coroanele care vor culisa pe dinții de suport. Aceste coroane vor susține și dintele înlocuitor.

În etapa următoare, se ia amprenta dinților de suport și se trimite la un laborator dentar unde urmează să fie produsă puntea. În cele din urmă, se fixează o punte dentară provizorie pentru a proteja atât dinții de suport cât și spațiul dintre aceștia.

Într-o vizită ulterioară se fixează puntea permanentă care este ajustată pe loc până se potrivește perfect, pentru o funcționalitate optimă. Dacă puntea se potrivește rezonabil, medicul stomatolog va cimenta permanent puntea.

Care sunt așteptările în urma tratamentului cu punte dentară?

După finalizarea lucrării, este posibil ca pacientul să simtă câteva zile un oarecare disconfort, o durere ușoară când mușcă sau o sensibilitate sporită la schimbările termice. Urmând sfatul medicului dentist, puteți recurge la analgezice care se eliberează fără rețetă, de exemplu ibuprofen, pentru calmarea durerii. Dacă simptomele persistă mai mult de câteva zile, mergeți la dentist.

Curățarea punții dentare

Durata de rezistență a punții dentare depinde în mare măsură de calitatea materialului folosit, ca și de igiena orală, de dieta și de sănătatea generală a dinților de suport și a gingiilor. Cereți sfatul medicului stomatolog cu privire la periaj și la folosirea corectă a aței dentare.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Punte colata 1 dinte intermediar
per lucrare
770

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

Filme și clipuri video explicative

Stomatologie: Un dinte lipsă: Introducere

Stomatologie: Un dinte lipsă: Punte

Stomatologie: Un dinte lipsă: Punte Maryland

Stomatologie: Un dinte lipsă: Punte Cantilever

Stomatologie: Un dinte lipsă: Dacă nu faci nimic

Stomatologie: Mai mulți dinți lipsă: Introducere

Stomatologie: Mai mulți dinți lipsă: Dacă nu faci nimic

Estetică: Testimoniale pacienți: Povestea lui John

6
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
3 Fire de discuție
3 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
4 Autori comentarii
Richard VencunicuElenaRosu Andreea Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică-mă pentru
nicu
Vizitator
nicu

Se poate face punte pe un implant si un dinte sanatos ?

Elena
Vizitator
Elena

Buna seara. Am nevoie sa fac implanturi dentare pentru inlocuirea a 6 masele de pe mandibula(3 pe stanga si 3 pe dreapta)Aceste masele au fost scoase de multi ani iar osul mi s-a subtiat! Medicul meu imi recomanda sa fac 6 implanturi deoarece mi-a spus ca o punte din 2 implanturi si 3 masele nu are aceeasi rezista ca 3 implanturi cu o punte din 3 masele si ca in timp va ceda mai repede. Nu stiu ce sa fac….costurile sunt destul de mari pentru ca am nevoie si de aditie ososa….. sa accept varianta cu 6 implanturi sau sa… Citiți mai departe »

Rosu Andreea
Vizitator

Buna ziua. Am o rugaminte , va rog . Imi doresc un sfat. am lipsa mai multi dinti :/ :/ …ultimele masele de jos in dreapta, 2 dinti sus in stanga…dar nu unul langa celalat si o masea jos in stanga :/ Sfatuiti-ma va rog cum sa fac…ce sa pun..sa fie ok si estetic…punte sau implant…sau daca exista si alta varianta…sunt cat se poate de deschisa. Poate suna stupid…dar peste tot am citit si auzit ca …lucrurile straine sunt foarte greu acceptate de organism fac referire la implant).Cat despre punte… pe langa diferenta de pret mica ..suna mai avantajos intrucat… Citiți mai departe »

ChatbotPollForm-DoNotDelete