4.27 15
Conține filme explicative
Proteze dentare totale2018-09-08T17:48:04+03:00
  • proteza dentara

Proteze dentare totale

Notă: Pentru informații privind tipurile de proteze oferite de clinica noastră precum și prețurile acestora intrați la: Lista de prețuri pentru proteze dentare totale și parțiale

Ca multe aspecte ale vieții, importanța anumitor lucruri ne scapă până în momentul când acestea nu mai sunt. Dacă v-ați pierdut dantura, fie în urma unui accident, fie din cauza degradării dentare sau a unei afecțiuni a gingiilor, înțelegeți exact acest sentiment. Vestea bună este că există opțiuni pentru înlocuirea danturii pierdute. Protezele dentare vă pot reda stilul de viață de dinainte optimizând funcțiile zilnice, de exemplu mâncatul și vorbitul, redându-vă în același timp și încrederea în sine care vine odată cu îmbunătățirea aspectului și recăpătarea zâmbetului.

Executarea unei proteze dentare este un proces care durează în jur de 6-12 săptămâni, dar e de reținut că acest interval variază de la pacient la pacient., depinzând și de tipul și tehnica de protezare abordată de medicul stomatolog. Indiferent ce vei citi pe internet despre protezele dentare este întotdeauna bine să colaborezi cu un medic stomatolog care este capabil să explice și să aplice întreaga sa bază de cunoaștere pe cazul tău particular.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Procesul de protezare completă a danturii

Protezele dentare complete sunt făcute pe baza unui model al cavității bucale. Medicul stomatolog va lua amprenta exactă a arcadei superioare și a celei inferioare. Această amprentă este trimisă la un laborator dentar.

La următoarea vizită, medicul stomatolog va reține cea mai bună îmbinare a arcadelor în baza mușcăturii inițiale și vă va îndruma în alegerea formei și culorii dinților și a gingiilor. Rețineți că există variații ale culorii gingiilor de la individ la individ. Pentru a obține un efect cât mai natural, dentistul vă va ajuta să alegeți culoarea care vi se potrivește cel mai bine.

În timpul unei alte vizite, medicul stomatolog vă va ajusta ocluzia  (mușcătura), vă va verifica vorbirea, va constata aspectul și funcționalitatea dinților și gingiilor protezei. După ce se ajunge la un rezultat satisfăcător în ceea ce privește potrivirea și aspectul, proteza este trimisă înapoi la laboratorul dentar pentru finalizare.

Complicațiile protezelor dentare

Cu toate că se fac toate eforturi pentru a obține o proteză dentară bună și funcțională, trebuie să rețineți că nu există o proteză perfectă. După aplicarea protezelor dentare în cavitatea orală, se poate să fie nevoie de mai multe vizite la dentist pentru un set de ajustări, până când ajungeți să vă obișnuiți cu proteza și până se așează pe câmpul protetic E de reținut că adaptarea la proteza dentară este un întreg proces; uneori este nevoie de puțin timp pentru acomodare.

O proteză nouă vă poate afecta capacitatea de a mânca și de a vorbi, iar pentru redobândirea confortului e nevoie de exercițiu.

În fine, datorită diferențelor morfologice dintre maxilare și a mișcării viguroase a mușchilor limbii și obrajilor, o proteză pe maxilarul inferior este mai dificil de suportat decât una pe maxilarul superior.

Diferite opțiuni de protezare

Noile tehnologii de protezare dentară sunt foarte avansate. De exemplu, se pot face proteze cu capse susținute de implanturi. Pentru acest tip de  proteză este nevoie ca implanturile să fie făcute în prealabil. După vindecarea osului în urma inserării implanturilor acestea se descoperă și în capătul lor se inserează niște terminații cu bile. Capsele care se fixează în aceste bile se trimit la laborator împreună cu amprenta și proteza se realizează cu acele capse inserate în structura sa. Acest sistem se numește supra-protezare sau overdenture (din limba engleză), termen care se utilizează destul de mult și la noi.

Rezultatul este o proteză stabilă care nu mai necesită cremă adezivă pentru fi controlată în timpul utilizării. Seara ea se scoate pentru asigurarea unei bune igienizări a gingiei și mai ales a implanturilor.

Există o întreagă serie de opțiuni de materiale pentru care pacientul poate opta în vederea unei funcționalități sau estetici mai performante, opțiuni care sunt puse la dispoziția sa de către medic în momentul efectuării planului de tratament.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Proteza acrilica totala
per arcada
1800
Proteza totala, pe 2 implanturi, permanenta, mobilizabila (overdenture)
per lucrare
7000
Proteza totala, pe 4 implanturi, permanenta, fixa
per lucrare
9000
Proteza totala, pe 4 implanturi, permanenta, mobilizabila (overdenture)
per lucrare
8000
Proteza totala, pe 6 implanturi, permanenta, mobilizabila (overdenture)
per lucrare
10000
Proteza totala, pe 6 implanturi, permanenta, fixa
per lucrare
11000

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

100
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
47 Fire de discuție
53 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
52 Autori comentarii
Richard VencuauraMihaelaDanielaCera Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
aura
Vizitator
aura

Buna ziua, Am 58 de ani. De la varsta de 14 ani am fost diagnosticata cu paradontoza. Pe parcursul celor 44 de ani am pierdut rand pe rand aproape toata dantura. In acest moment mai am doi dinti pe acarda superioara si 4 dinti si o masea (culcata la orizontal, dar in care mananc) pe arcada inferioara. Am proteza superioara mobila si o semiproteza inferioara-fata, tot mobila. S-a incercat de mai multe ori cimentarea celei inferioare, dar in cel mult doua zile apare infectie la nivelul gingiei. Problema este ca dintii (o parte din cei inferiori au devenit in timp… Citiți mai departe »

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna ziua,

Am 6 dinti sus (4 dinti si 2 canini ) si in spate nimic
si jos 10 dinti (dintii din fata si 2 masele stanga dreapta) pot pune proteze definitive pe ei?
Eu acu teoretic ma pregatesc sa ii imbrac dintii si sa pun proteze scheletate partial sus si jos..dar mi-ar place ceva fix nu mobil:(

Daniela
Vizitator
Daniela

Buna ziua!Eu am fost la un medic care mi- a recomandat proteza totala in partea de sus!Eu mai am acum 5 dinti in partea de sus adica 4 dinti si o masea dar care au infectie foarte nare la radacina daca s-ar putea salva acesti ddinto s-ar putea pune proteza fixa?

Iuliana
Vizitator
Iuliana

Buna seara, Mi-am extras in total 10 dinti din fata( sus si jos),toti in aceeasi zi!A doua zi m-a chemat sa imi puna proteza mobila pe tot maxilarul si de sus si de jos! Problema mea este ca am tinut proteza in gura primele 24 ore, dupa 2 zile m-am dus de mi-a facut spalatura gingiilor ,si cand a scos proteza era numai sange si ma durea foarte tare! Mi-a zis ca de acum ziua sa o tin seara sa o scot. Problema mea este ca nu inteleg ,nu ar trebui lasata gingia sa se vindece si dupa sa incep… Citiți mai departe »

Cera
Vizitator
Cera

Acelasi lucru am patit si eu in Germania .Mi a luat de doua ori mulajul si dupa o luna de zile inca de 4 ori in 4 ore cu noua proteza din acril .Mi a bagat o fortat in gura desi parca nu se potrivea am urlat de durere de a fugit lumea din cabinet Mi a ranit gingia e praf , e ca intr o menghina stransa gura si ma doare in cerul gurii si pe parti la gingii in fata in spate peste tot .Ieri mi a pus o azi e sambata trebuie sa stau pana luni cand… Citiți mai departe »

Camy
Vizitator
Camy

Buna ziua.Am avut o lucrare acrilica cimentata pe 2 dinti.Problema este ca am dat-o jos iar unul din dinti sste cariat si l-am tratat.Cam ce durata v-a avea urmatoarea lucrare si daca dintele cariat are o plomba ma afecteaza?

Mariana Livia
Vizitator
Mariana Livia

Nu stiu cine a inventat protezarea totala acrilica, dar nu s-a consultat cu pacientii- Materialul din care este confectionat este dur, rigid, maxilarul este ca-ntr-o menghina- cu timpul gingia se retrage si vor trebui alte operatiuni ulterioare de incarcare. De ce nimeni s-a gandit la un material flexibil care se imbrace maxilarul, mulandu-se , indiferent de modificarile ulterioare ale gingiei- de ce? Cu o proteza fixa, acrilica, nu poti manca, bolul nu se formeaza adecvat, ca limba care ajuta la acest proces, merge pe o suprafata neaderenta, lucioasa- pe valul palatin lucrarea nu este fest si ai senzatia ca te… Citiți mai departe »

Danielaa
Vizitator
Danielaa

Bună ziua ! Ma numesc Daniela Cirjan. și am anumite probleme genetice cu dantura . Ce as dori sa fac este o operație prin care sa mi se scoată toată dantura , apoi sa-mi pun acea proteza cu șuruburi. Ma interesează (dacă este posibil) o suma aproximativa de care as avea nevoie , cu marja necesara ridicata . Va mulțumesc frumos , o după amiaza plăcută va urez.

ChatbotPollForm-DoNotDelete