Materiale pentru coroane dentare

Durata și rezistența coroanei dentare depind direct de materialele folosite. Iată o listă cu diverse opțiuni.

Coroanele metalice (nefizionomice)

Cu cât materialul conține mai mult aur sau alt metal prețios, cu atât coroana se fixează mai bine și gingia este mai sănătoasă. Este de reținut că o fixare perfectă înseamnă sigilarea accesului între coroană și dinte, unde ar putea altfel intra bacterii, cauzând carii și grăbind căderea coroanei.

-1000 Euro voucher accelerare pentru reconstrucție arcade complete pe 4 sau 6 implanturi

Vezi oferta

Coroanele de porțelan (fizionomice)

Toate coroanele de porțelan sunt de regulă considerate alegerea ideală din punct de vedere estetic pentru că imită culoarea și aspectul dinților. Porțelanul folosit în ziua de azi este tot mai performant: există materiale de ceramică noi, cum ar fi zirconiul și empress 2 care rezistă mult mai bine la presiunea exercitată în timp ce mestecăm. Coroanele de ceramică vă vor oferi zâmbetul hollywoodian la care visați.

Coroanele de porțelan pe metal

O primă categorie se referă la coroanele cu exteriorul din porțelan și structura de suport de dedesubt din metal. Porțelanul vă oferă aspectul estetic dorit, iar structura metalică asigură o rezistență sporită. Aceste coroane hibride, din porțelan pe structură de metal pot fi folosite pentru înlocuirea dinților lipsă în orice parte a gurii, fie în față, fie în spate. Din nou, de regulă, cu cât materialul conține mai mult metal prețios sau aur, cu cât coroana se fixează mai bine, iar gingiile sunt mai sănătoase.

Coroanele de porțelan pe zirconiu

Aceste coroane sunt foarte rezistente și oferă avantaje estetice deosebite, nelăsând la baza dintelui linia neagră pe care o lasă unele materiale clasice. Gradul crescut de naturalețe împreună cu soliditatea porțelanului pe suport de zirconiu fac din această coroană o alegere ideală. Vă veți obține înapoi aspectul plăcut al dinților, dar și soliditatea și rezistența în timp necesare pentru un trai normal. Pe lângă acestea, coroanele pe suport de zirconiu au avantajul de a produce un număr mai redus de alergii și de a reda o transparență mai bună dinților.