Materiale pentru coroane dentare2018-09-08T17:44:07+03:00

Materiale pentru coroane dentare

Durata și rezistența coroanei dentare depind direct de materialele folosite. Iată o listă cu diverse opțiuni.

Coroanele metalice (nefizionomice)

Cu cât materialul conține mai mult aur sau alt metal prețios, cu atât coroana se fixează mai bine și gingia este mai sănătoasă. Este de reținut că o fixare perfectă înseamnă sigilarea accesului între coroană și dinte, unde ar putea altfel intra bacterii, cauzând carii și grăbind căderea coroanei.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Coroanele de porțelan (fizionomice)

Toate coroanele de porțelan sunt de regulă considerate alegerea ideală din punct de vedere estetic pentru că imită culoarea și aspectul dinților. Porțelanul folosit în ziua de azi este tot mai performant: există materiale de ceramică noi, cum ar fi zirconiul și empress 2 care rezistă mult mai bine la presiunea exercitată în timp ce mestecăm. Coroanele de ceramică vă vor oferi zâmbetul hollywoodian la care visați.

Coroanele de porțelan pe metal

O primă categorie se referă la coroanele cu exteriorul din porțelan și structura de suport de dedesubt din metal. Porțelanul vă oferă aspectul estetic dorit, iar structura metalică asigură o rezistență sporită. Aceste coroane hibride, din porțelan pe structură de metal pot fi folosite pentru înlocuirea dinților lipsă în orice parte a gurii, fie în față, fie în spate. Din nou, de regulă, cu cât materialul conține mai mult metal prețios sau aur, cu cât coroana se fixează mai bine, iar gingiile sunt mai sănătoase.

Coroanele de porțelan pe zirconiu

Aceste coroane sunt foarte rezistente și oferă avantaje estetice deosebite, nelăsând la baza dintelui linia neagră pe care o lasă unele materiale clasice. Gradul crescut de naturalețe împreună cu soliditatea porțelanului pe suport de zirconiu fac din această coroană o alegere ideală. Vă veți obține înapoi aspectul plăcut al dinților, dar și soliditatea și rezistența în timp necesare pentru un trai normal. Pe lângă acestea, coroanele pe suport de zirconiu au avantajul de a produce un număr mai redus de alergii și de a reda o transparență mai bună dinților.

8
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
4 Fire de discuție
4 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
5 Autori comentarii
Richard VencuCalinLoredanaDorinmioara Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică-mă pentru
Calin
Vizitator
Calin

Am coroana si 2fete sau distrus. Exista ceva material sa pot cumpara ?
Sa incerc eu sami construiesc fetele deoarece nu am bani.
Multumesc

Loredana
Vizitator
Loredana

Aş dori să-mi spuneţi dacă o coroană de zirconiu poate fi găurită pt. a se face tratament de canal pe dinte. Şi evident, dacă nu se sparge în aceste condiţii. Stomatologul meu vrea să-mi scoată nervul pe incisivul lateral – sus, şi să-mi obtureze dintele, deşi nu am pulpită, dintele nu m-a durut niciodată şi nu mă doare. Dar, la radiografie se vede o umbră care ar putea să fie granulom. Mucoasa este burjonată şi am o jenă dureroasă pe arcadă când apăs mucoasa. O altă întrebare, se poate opera acest granulom – gen rezecţie, chiuretarea conţinutului, spălat cu ser… Citiți mai departe »

Dorin
Vizitator
Dorin

Buna ,as vrea sa stiu daca sa pus o lucrare (coroana )din schelet metalic si acoperit cu ceramica dar numai parte din fata, se mai poate da jos lucrarea pentru a fi acoperita cu ceramica si partea de deasupra sau trebuie inlocuita din nou toata coroana?
Va multumesc anticipat

mioara
Vizitator
mioara

Buna ziua vreau sa stiu daca imi puteti raspunde preturile la coroaca dentara eu nu am nici o idee este pe fiecare dinte sau ?de exemplu partea de sus a gurii toata si de jos ma intereseaza pretul intreg de fiecqre material sau poate aveti lista multumesc frumos fara altceva de facut

ChatbotPollForm-DoNotDelete