Coroana dentară din porțelan

Pe măsură ce înaintați în vârstă, și dantura îmbătrânește. Dinții se deteriorează de la carii, obturații, traume sau chiar de la mestecat. Coroana dentară aderă la suprafața dintelui slăbit, protejându-l de fracturi și de alte deteriorări. Coroana de porțelan poate avea rolul de a înlocui un dinte decolorat sau diform sau de a proteja un dinte la care s-a făcut o intervenție pe canal. Coroana dentară de porțelan este uneori necesară pentru a înlocui o coroană mai veche sau deteriorată.

Toate coroanele de porțelan sunt de regulă considerate alegerea ideală din punct de vedere estetic pentru că imită culoarea și aspectul dinților. Porțelanul folosit în ziua de azi este tot mai performant: există materiale de ceramică noi, cum ar fi zirconiul și empress 2 care rezistă mult mai bine la presiunea exercitată în timp ce mestecăm.

-1000 Euro voucher accelerare pentru reconstrucție arcade complete pe 4 sau 6 implanturi

Vezi oferta

Tratamentul pe bază de coroană dentară

În mod normal este nevoie de mai multe vizite pentru a finaliza o asemenea lucrare. La prima vizită, dentistul dumneavoastră va pregăti dintele dându-i o formă care să susțină coroana. Apoi se ia amprenta bontului și se fixează o coroană provizorie pentru a proteja dintele pregătit. Această amprentă se trimite la un laborator dentar unde va fi turnată coroana definitivă.

La următoarele vizite se adaptează si se fixează coroana permanentă. Dacă aceasta se potrivește și are formă și culoare satisfăcătoare, medicul stomatolog o va cimenta.

Care sunt așteptările după tratamentul pe bază de coroană dentară din porțelan?

În mod obișnuit, după finalizarea lucrării, pacientul resimte câteva zile un anumit grad de disconfort, durere ușoară în timp ce mestecă sau o sensibilitate crescută la variațiile de temperatură. Dacă o coroană dentară cimentată recent se simte prea înaltă sau aveți impresia că mușcătura este viciată, va trebui să consultați stomatologul.

Igiena coroanei dentare

Vă rugăm să rețineți că durata de rezistență a unei coroane dentare depinde în mare măsură de materialele folosite, dar și de igiena orală, dieta și starea de sănătate a dinților de suport și a gingiilor. Este important să mențineți sănătatea întregii danturi printr-un periaj susținut și folosirea adecvată a aței dentare.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Coroana metalo-ceramica pe suport metalic Cr-Co total fizionomica
per dinte
900
Coroana ceramica pe suport zirconiu
per dinte
1500
Coroana ceramica integral ceramica (Emax)
per dinte
1550
Coroana metalo-ceramica aur (cu materialul clientului)
per dinte
900

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri