Coroana dentară din aur

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, și dinții noștri îmbătrânesc. Carii, obturații, traume și chiar felul în care mestecăm pot cauza în timp degradarea dinților. O coroană dentară din aur este un înveliș care se așează peste un dinte deteriorat sau slăbit prin fracturare. Coroana dentară din aur se folosește și pentru a proteja un dinte pe care s-a efectuat în prealabil o intervenție pe canal. În fine, o coroană dentară de aur poate fi folosită pentru a înlocui o altă coroană mai veche care s-a uzat.

De regulă, cu cât materialul are un conținut mai mare de aur sau alt metal prețios, cu atât se fixează mai bine coroana dentară, iar gingiile sunt mai sănătoase. Este de reținut că o fixare perfectă înseamnă sigilarea accesului dintre coroană și dinte, unde ar putea altfel intra bacterii, cauzând carii și grăbind căderea coroanei.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Tratamentul pe bază de coroană dentară din aur

În mod normal este nevoie de mai multe vizite pentru a finaliza o asemenea lucrare. La prima vizită, dentistul dumneavoastră va pregăti dintele dându-i o formă care să susțină coroana. Apoi se ia amprenta bontului  și se fixează o coroană provizorie pentru a proteja dintele pregătit. Această amprentă se trimite la un laborator dentar, unde va fi turnată coroana definitivă.

La o vizită ulterioară se fixează coroana definitivă. Dacă aceasta se potrivește și are o formă și culoare satisfăcătoare, medicul stomatolog o va cimenta.

Care sunt așteptările cu privire la tratamentul pe bază de coroană dentară din aur?

În mod obișnuit, după finalizarea lucrării, pacientul resimte câteva zile un anumit grad de disconfort, durere ușoară în timp ce mestecă sau o sensibilitate crescută la variațiile de temperatură. Dacă o coroană dentară cimentată recent se simte prea înaltă sau aveți impresia că ocluzia (mușcătura) este viciată, va trebui să consultați obligatoriu medicul stomatolog.

Igiena coroanei dentare

Vă rugăm să rețineți că durata de rezistență a unei coroane dentare depinde în mare măsură de materialele folosite, dar și de igiena orală, dieta și starea de sănătate a dinților de suport și a gingiilor. Este important să vă mențineți dinții sănătoși printr-un periaj susținut și folosirea adecvată a aței dentare.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Coroana metalo-ceramica aur (cu materialul clientului)
per dinte
900

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri