5 1
Conține filme explicative
Coroana dentară din aur2018-09-08T17:43:57+03:00
  • model studiu dentar

Coroana dentară din aur

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, și dinții noștri îmbătrânesc. Carii, obturații, traume și chiar felul în care mestecăm pot cauza în timp degradarea dinților. O coroană dentară din aur este un înveliș care se așează peste un dinte deteriorat sau slăbit prin fracturare. Coroana dentară din aur se folosește și pentru a proteja un dinte pe care s-a efectuat în prealabil o intervenție pe canal. În fine, o coroană dentară de aur poate fi folosită pentru a înlocui o altă coroană mai veche care s-a uzat.

De regulă, cu cât materialul are un conținut mai mare de aur sau alt metal prețios, cu atât se fixează mai bine coroana dentară, iar gingiile sunt mai sănătoase. Este de reținut că o fixare perfectă înseamnă sigilarea accesului dintre coroană și dinte, unde ar putea altfel intra bacterii, cauzând carii și grăbind căderea coroanei.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Tratamentul pe bază de coroană dentară din aur

În mod normal este nevoie de mai multe vizite pentru a finaliza o asemenea lucrare. La prima vizită, dentistul dumneavoastră va pregăti dintele dându-i o formă care să susțină coroana. Apoi se ia amprenta bontului  și se fixează o coroană provizorie pentru a proteja dintele pregătit. Această amprentă se trimite la un laborator dentar, unde va fi turnată coroana definitivă.

La o vizită ulterioară se fixează coroana definitivă. Dacă aceasta se potrivește și are o formă și culoare satisfăcătoare, medicul stomatolog o va cimenta.

Care sunt așteptările cu privire la tratamentul pe bază de coroană dentară din aur?

În mod obișnuit, după finalizarea lucrării, pacientul resimte câteva zile un anumit grad de disconfort, durere ușoară în timp ce mestecă sau o sensibilitate crescută la variațiile de temperatură. Dacă o coroană dentară cimentată recent se simte prea înaltă sau aveți impresia că ocluzia (mușcătura) este viciată, va trebui să consultați obligatoriu medicul stomatolog.

Igiena coroanei dentare

Vă rugăm să rețineți că durata de rezistență a unei coroane dentare depinde în mare măsură de materialele folosite, dar și de igiena orală, dieta și starea de sănătate a dinților de suport și a gingiilor. Este important să vă mențineți dinții sănătoși printr-un periaj susținut și folosirea adecvată a aței dentare.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Coroana metalo-ceramica aur (cu materialul clientului)
per dinte
900

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

12
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
7 Fire de discuție
5 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
8 Autori comentarii
Richard VencuElaDanCum sa ai mereu o dantura puternica | Aniela DebyMedicul Stomatolog Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
Ela
Vizitator
Ela

E bine sa nu apelati la dentisti si la medici in general fiindca medicina actuala rezolva o problema si creeaza alte sapte pe cheltuiala dumneavoastra!!!! Medicina este un business si pe nimeni nu intereseaza sanatatea dvs, ci sa va tina legati de medici toata viata daca e posibil, de aceea medicii va spun ca diabetul, cancerul, bolile autoimune sunt incurabile si ca trebuie sa luati pastile toata viata sau sa faceti terapii invazive si traumatizante!!! Cititi, informati va inainte de a va da pe mana medicului care castiga bani fc dvs sunteti bolnav, deci este el interesat sa va faceti… Citiți mai departe »

Dan
Vizitator
Dan

buna ziua. am o coroana dentara din aur, ~20gr. de vanzare la un pret acceptabil

trackback

[…] este la indemana ta . Eu tocmai mi-am finalizat un aparat dentar fix poate maine iti vei face tu o coroana dentare pret foarte mic […]

marius
Vizitator
marius

as dori sa stiu daca este posibil ca o lucrare dentara din aur galben sa se innegreasca ? mama mea este intr-o situatie de acest fel..lucrarea nu are decat 6 luni decand a fost facuta….multumesc pentru eventualele raspunsuri ,opinii pertinente ,argumentate stiintific ,logic ….

Medicul Stomatolog
Vizitator

Există multe posibilități de explicare a acestui fenomen, de la simpla lipsă a aurului din coroană până la erori de interpretare. Dacă puteți efectua o fotografie de rezoluție mare a lucrării cu pricina și a dinților înconjurători și a celor opozanți v-am putea sugera un răspuns mai potrivit. Puteți trimite fotografia pe adresa de email de pe prima pagină a sitului nostru.

adina
Vizitator
adina

as vrea sa imi imbrac caninii in aur as vrea sa stiu daca se poate si cat costa

Medicul Stomatolog
Vizitator

Vă putem îmbrăca dinții numai cu aur alb (aliaj) și numai dacă nu sunt integri. Prin urmare în cazul în care caninii dumneavoastră sunt încă sănătoși noi nu putem interveni asupra lor.

Prețurile pot varia funcție de situația dumneavoastră specifică. Vă recomandăm să vă programați pentru un consult pentru a vă putea face o ofertă: https://dentfix.ro/programare/

Jianu Elvira
Vizitator
Jianu Elvira

Multumesc de raspuns!
Asadar alti bani, alta distractie!

Jianu Elvira
Vizitator
Jianu Elvira

Buna ziua,
Ce se intampla daca o coroana dentara cimentata se simte prea inaltata? Se mai poate repara?
Iar daca medicul insista ca nu ai dreptate si ca el a facut-o cum trebuie …. cum ii poti demonstra ca ai dreptate?
Nu este o placere sa faci o lucrare la stomatolog, dar cand se mai isca si o asemenea contradictie iti cade cerul pe cap…. Care-i iesirea din acest cerc?
Va multumesc!

Medicul Stomatolog
Vizitator

Durează câteva zile să vă obișnuiți cu noua lucrare. Dacă după câteva zile tot vi se pare înaltă înseamnă că este o problemă și e important să nu lăsați lucrurile așa pentru că pot apărea alte complicații.

În cazul în care coroana chiar este înaltă fie o mai finisați puțin sperând să remediați problema (la stomatolog, pe scaun), fie trebuie să spargeți coroana și să faceți altă lucrare.

ChatbotPollForm-DoNotDelete