Coroane dentare

Pe măsură ce înaintați în vârstă și dantura îmbătrânește. Dinții se deteriorează de la carii, obturații, traume sau chiar de la mestecat. Coroana dentară aderă la suprafața dintelui slăbit, protejându-l  de fracturi și alte deteriorări. Coroana poate avea rolul de a înlocui un dinte cu discromie sau diform, ori pentru a proteja un dinte la care s-a făcut o intervenție pe canal. Coroana dentară este uneori necesară pentru a înlocui o coroană mai veche sau deteriorată.

Tratamentul pe bază de coroană dentară

În mod normal, este nevoie de mai multe vizite la cabintul stomatologic  pentru a finaliza o asemenea lucrare. La prima vizită, dentistul dumneavoastră va pregăti dintele dându-i o formă care să susțină coroana.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi cu 20% discount la implanturi

Apoi se ia amprenta dintelui și se fixează o coroană provizorie pentru a proteja dintele pregătit. Această amprentă se trimite la un laborator dentar unde va fi produsă coroana definitivă.

Dacă aceasta se potrivește și are formă și culoare satisfăcătoare, medicul stomatolog o va cimenta.

Care sunt așteptările cu privire la tratamentul pe bază de coroană dentară?

În mod obișnuit, după finalizarea lucrării, pacientul resimte câteva zile un anumit grad de disconfort, durere ușoară în timp ce mestecă sau o sensibilitate crescută la variațiile de temperatură. Dacă o coroană dentară cimentată recent se simte prea înaltă sau aveți impresia că mușcătura este viciată, va trebui să consultați obligatoriu medicul stomatolog.

Igiena coroanei dentare

Vă rugăm să rețineți că durata de rezistență a unei coroane dentare depinde în mare măsură de materialele folosite, dar și de igiena orală, dieta și starea de sănătate a dinților suport și a gingiilor. Este important să vă mențineți igiena orală printr-un periaj susținut și folosirea adecvată a aței dentare.

Detalii

Citește mai multe detalii tehnice și de preț despre coroanele dentare și punțile dentare din porțelan

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Coroana metalo-ceramica pe suport metalic Cr-Co total fizionomica
per dinte
1000
Coroana ceramica pe implant (aliaj metalic), cimentata
per dinte
1300
Coroana ceramica pe implant (aliaj metalic), cu surub pe bont calcinabil
per dinte
1500

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri