4.32 19
Conține filme explicative
Detartraj și chiuretaj subgingival parodontotic2019-05-06T11:00:59+03:00

Detartraj și chiuretaj subgingival parodontotic

Pentru detartrajul ultrasonic obișnuit accesați: Curățarea profesională a dinților. Serviciile și prețurile pentru profilaxia dentară oferite de clinica noastră sunt listate la Servicii profilaxie – detartraj, periaj, airflow, fluorizare

Detartrajul și chiuretajul subgingival reprezintă o formă de curățare profundă recomandată în tratamentul bolilor infecțioase ale parodonțiului dentar.

Ce este parodontita?

Parodontita debutează cu formarea plăcii bacteriene. Placa bacteriană este un film galben care acoperă dinții, cauzat de alimente și de bacteriile din gură. Cu timpul, în contact cu saliva, placa se întărește, formând tartrul. Tartrul conține bacterii: va irita gingiile și va ataca suprafața și rădăcina dinților, emanând toxine. Aceste toxine cauzează infecții și inflamații la nivelul gingiilor. Mai rău: netratate, acestea duc la pierderi ale masei osoase și, în ultimă instanță, la căderea dinților. Masa osoasă, odată diminuată, nu se mai reface.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Parodontita sau boala parodontală este cunoscută sub diverse denumiri „populare” precum parodontoză sau paradontoză. Noi am întocmit un infografic detaliat despre parodontită și tratamentul ei la https:/parodontoza/. Explicații bune, orientate către specialiști, am găsit și la Doctoruldedinti.ro .

Din fericire, detartrajul și chiuretajul subgingival sunt de un real folos. Aceste proceduri sunt folosite în tratarea zonelor infectate, prin curățarea meticuloasă și îndepărtarea tartrului și bacteriilor, atât de pe suprafața dinților cât și de la nivelul subgingival.

Cum este diagnosticată parodontita?

O metodă de diagnosticare este prin radiografie. Depunerile de tartru de sub gingii sunt vizibile în radiografie. Cu ajutorul razelor X se poate verifica și starea masei osoase.

O a doua metodă de diagnosticare este examenul clinic, în care medicul stomatolog constată depunerile de placă bacteriană și de tartru, alături de forma și discromia gingiilor care indică o afecțiune gingivală.

În fine, cea de-a treia metodă de diagnosticare constă în măsurarea pungilor dintre gingii și dinți. Aceste pungi gingivale se formează ca urmare a acțiunii bacteriilor din placă și din tartru. Orice pungă mai mare de 3 mm poate indica parodontită.

Tratamentul prin detartraj și chiuretaj subgingival

Curățarea profundă a danturii, prin detartraj și chiuretaj subgingival, este un procedeu pe care medicul stomatolog îl finalizează în două ședințe. Totuși, numărul exact de vizite necesare depinde de cantitatea de tartru. Adesea, medicul stomatolog alege să recurgă la anestezia locală pentru a face procedura mai confortabilă. Scopul acestei curățări profunde este eliminarea infecției prin îndepărtarea bacteriilor.

Curățarea profundă se face fie manual, fie cu ajutorul unui instrument cu ultrasunete (cavitron), fie printr-o tehnică mixtă care combină cele două metode. Ambele procedee slăbesc și îndepărtează placa bacteriană și depunerile de tartru.

În plus, procedura standard poate fi însoțită de irigări cu substanțe antibacteriene sau antibiotice locale care au rolul de a reduce numărul bacteriilor de la nivelul gingiei.

Curățarea profesională obișnuită poate fi o alternativă?

Răspunsul este NU. Așa cum sugerează și numele, curățarea profundă prin detartraj și chiuretaj subgingival pătrunde sub gingie pentru a îndepărta placa bacteriană și depunerile de tartru de la nivelul rădăcinii dintelui, acolo unde există o infecție la nivelul osului, în timp ce curățarea obișnuită se referă la îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului de deasupra gingiilor.

Îngrijirea după diagnosticul de parodontită

Parodontita nu poate fi momentan vindecată; poate fi numai controlată, așadar este esențial să urmați sfatul medicului stomatolog cu privire la tratamentul și îngrijirea corespunzătoare. În plus față de vizitele obișnuite la dentist, este important să aveți o igienă orală corectă, pentru a preveni revenirea manifestărilor bolii.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Chiuretaj subgingival in camp inchis/ hemiarcada (SRP)
per hemiarcada
700
Chiuretaj subgingival intensiv in camp inchis cu aplicatie tratament local antiseptic si colagen, pe hemiarcada
per hemiarcada
770
Chiuretaj subgingival in camp deschis, fara materiale, pe hemiarcada
per hemiarcada
1200
Detartraj subgingival
per lucrare
220
Chiuretaj subgingival 1-2 dinti
per lucrare
350

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

198
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
89 Fire de discuție
109 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
80 Autori comentarii
GabrielaRichard VencuVioletaMihaelasisu anca Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
Violeta
Vizitator
Violeta

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie. Am 51 de ani iar pt malocluzie am facut un tratament ortodontic ce a durat doi ani. Mi-a fost dat jos aparatul ortodontic fix acum 10 zile si vazand ca am ramas cu sensibilitate/ durere la rece/ gingia inflamata in zona 2 / resorbtie radiculara pe 24, 25 si 26 si dinti mobili, am mers la consultatie la parodontolog. Acesta mi-a spus ca pe radiografie se vede ca am pungi parodontale si m-a programat pt airflow si chiuretaj. Intrebarea mea este, nu e prea devreme sa fac chiuretaj, nu cumva acesti… Citiți mai departe »

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna ziua,
In primul rand va multumesc pt efortul pe care il facwti raspunzand atator mesaje.
M-ati mai ajutat recent cu un raspuns, asa ca revin la Dumneavoastra cu o intrebare.
Chiuretajul subgingival poate fi facut de orice medic stomatolog, sau trebuie sa fie neaparat specializat pe paradontolgie?
Am curand programare la un astfel de tratament, dar doctorul nu e specializat pe paradontolgie, credeti ca imi poate face mai mult rau decat bine?
Va multumesc!

sisu anca
Vizitator
sisu anca

buna ziua! este obligatoriu tratamentul cu antibiotic dupa chiuretajul gingival?

Radu anca
Vizitator
Radu anca

Bună ziua,dacă fac chiuretaj subgingival, gingia își revine la forma inițială, menționez ca mi s-a ridicat gingia la 4 dinti

Elena
Vizitator
Elena

Buna ziua, ma puteti ajuta cu o parere? Am retractii gingivale mari, fara sangerari, dintii nu se misca… grefa de gingie este Cel mai bun tratament? Daca da, care sunt sansele de reusita pt lipirea gingiei de dinte? Sunt mai bune injectiile cu tratament din tarile asiatice?

Alina Toma
Membru

Bună ziua,săptămâna trecută am avut parte de un chiuretaj subgingival cu chiuretele acelea speciale (am fost diagnosticată cu paradontoza dar țin sa menționez ca nu am dinți mobili)… Observ ca dupa aceasta intervetie dintii mei au ceva spatii intre ei…în general incisivii in partea de jos…și pentru mine este destul de infricosator tinand cont de diagnosticul ce l.am primit!
Intrebarea mea ar fi următoarea…ESTE NORMAL ca dupa o asemenea intervenție sa se vadă așa diferența? Adică spațiile acelea..??va mulțumesc anticipat!

Delia Fortu
Vizitator
Delia Fortu

Bunaziua, Am 3 dinti pe partea stanga de jos cu probleme, adica cel de-al doilea are mobilitate mai mare, s-ar putea sa fie si carii radiculare. Mi s-a spuS 1) ca am infectie totala la cei 3 dinti si trebuie scosi, apoi implant pe cei doi externi sirului de 3 sau 2) tratarea parodontitei cu detatraj, chiuretaj si altele…credeti ca se pot salva dintii ? Nu as vrea sa ii scot, ci sa ii tratez si sa le aplic coronite.Specific ca toti 3 au avut lucrari de coroana. In plus ma dor uneori dinti si din alte zone.Multumesc foarte mult… Citiți mai departe »

Catalina
Vizitator
Catalina

Buna ziua va rog din suflet sa.mi spune.ti chiuretajul subgingival doare ? Sunt in spania si vineri am programare si imi este foarte frica ..multumesc mult

Gabriela
Vizitator
Gabriela

Buna am văzut că ești în Spania și ai avut probleme cu gingiileși ai făcut spălături…tratament !! Cum a fost și cum te simți ?? Că și eu am la fel trebuie sa merg ..și îs in Spania :(

Vereha cristina
Vizitator
Vereha cristina

Buna ziu as dori sa va intreb daca dupa tratamentu se parodontoza trebue sami puna antibiotic la fiecare dine?

1 3 4 5
ChatbotPollForm-DoNotDelete