Gutiera ortodontică nocturnă

Cine și de ce ar trebui să-și corecteze malpoziția dentară prin purtarea gutierelor ortodontice nocturne?

Cu toate că mulți pacienți ar prefera să poarte aparate ortodontice numai noaptea, fără să fie nevoie să poarte braces peste zi, gutierele ortodontice nocturne nu sunt concepute pentru toată lumea și nu rezolvă orice problemă ortodontică puteți avea. Acțiunea lor terapeutică se limitează la corectarea problemelor de ortodonție minoră. Multor pacienți li se spune să poarte gutiere nocturne după tratamentul ortodontic, care sunt gândite exclusiv pentru stabilizarea și permanentizarea rezultatelor terapiei.

Se poate să trebuiască să purtați o asemenea gutieră nocturnă pentru câteva luni pentru a stabiliza efectele terapiei ortodontice. În general, acestea nu se recomandă pentru perioade mai lungi de timp atâta vreme cât condiția pacientului este stabilă după tratamentul standard.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Un beneficiu suplimentar al gutierelor nocturne este că reduc bruxismul; mulți pacienți care suferă de bruxism și urmează un tratament ortodontic vor înceta să își mai frece dinții peste noapte dacă poartă gutiere ortodontice nocturne.

Cu toate acestea, este recomandat să lăsați medicul ortodont să decisă tipul aparatului post-tratament care vi se potrivește cel mai bine în funcție de condiția dumneavoastră particulară, întrucât dumneavoastră ați putea alege conform confortului propriu, fapt care poate să nu fie în timp cea mai bună soluție medicală.

Filme și clipuri video explicative

Ortodonție: Aparate dentare: Aparate ortodontice transparente