Terapia malpoziției cu aparate dentare

Tipologia aparatelor dentare pentru corectarea malpoziției

  1. Brachete – aparate ortodontice tradiționale formate dintr-un arc metalic sau ceramic ancorat pe fiecare dinte individual; în anumite situații există și opțiunea de a ancora arcul pe interiorul danturii
  2. Alte alternative la aparatul ortodontic tradițional sunt sistemele personalizate de tratament ortodontic (de tip SureSmile), aparate cu acțiune progresivă, transparente și mobile (de tip Invisalign)
  3. Gutiera ortodontică nocturnă – pentru cazurile mai ușoare, când nu se prezintă nici înclinații, nici rotații severe, există varianta tratamentului pe bază de gutieră, care vă scutește de purtarea aparatului dentar fix.
  4. Aparate ortodontice post-tratament – la încheierea ciclului de tratament cu brachete, se recomandă adesea folosirea unor aparate de retenție menite să mențină efectul obținut prin tratamentul propriu-zis.

Eficacitatea tratamentelor disponibile pentru corectarea malpoziției dentare

Medicul specialist ortodont trebuie consultat din timp pentru că tratamentele ortodontice aplicate de timpuriu au rezultate mai bune și mai rapide: medicul dumneavoastră poate ghida erupția dinților permanenți în poziția optimă.

Pentru a evita impactarea dinților permanenți, medicul ortodont poate decide extracția anumitor dinți de lapte care ar putea stânjeni alinierea corectă a dinților definitivi. După ce au erupt toți dinții permanenți, corecturile care mai sunt necesare se rezolvă cu diverse tipuri de aparate dentare.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi

Vezi oferta

Corectarea malpoziției are totuși o eficiență crescută și în cazul adulților, fiind o anomalie mai ușor de abordat, chiar după maturizarea danturii, decât ar fi, de exemplu, problemele legate de închiderea incorectă a gurii (malocluzia).

Asistență pentru purtarea și îngrijirea aparatelor dentare

Cu toate că durata de tratament s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani, procedura standard de tratament ortodontic durează, așa cum e de așteptat, mai mult decât o simplă lucrare restaurativă. Procesul necesită colaborarea pacientului pe termen lung și vizite regulate și mai dese la dentist pentru ajustarea aparatului dentar.

Purtătorii de aparat dentar fără experiență trebuie să ajungă încet să-și cunoască aparatul, să învețe să se adapteze noilor nevoi sporite de igienă și noilor restricții alimentare și de comportament. Îngrijirea aparatului în sine presupune cunoașterea și aplicarea unor tehnici specifice pe care medicul dumneavoastră stomatolog vi le poate explica în detaliu.

Servicii de educare a pacienților

Stăm la dispoziția pacienților noștri cu opinii și soluții pertinente cu privire la corectarea obiceiurilor proaste care pot duce la dezvoltarea unor probleme de natură ortodontică și sfaturi de igienă orală a pacientului cu probleme ortodontice.

Pentru mai multe informații cu privire la produsele noastre citiți despre:

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Aparat fix metalic, o arcada
per arcada
2700
Aparat fix ceramic, o arcada
per arcada
3800
Aparat fix Safir, o arcada
per arcada
3800
Aparat dentar lingual STB
per arcada
26900
Aparat mobilizabil, o arcada
per arcada
1100
Aparat autoligaturat metalic, o arcada
per arcada
3100
Aparat autoligaturat ceramic, o arcada
per arcada
3900

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

Filme și clipuri video explicative

Ortodonție: Aparate: Cum se mișcă dinții cu aparate

Ortodonție: Aparate: Aparate de finisat

Ortodonție: Aparate: Retenție

Ortodonție: Aparate: Curățarea aparatelor