Albirea ambulatorie a dinților acasă2018-09-08T17:50:37+03:00
  • aparat dentar

Albirea ambulatorie a dinților acasă

Cu timpul, dinții devin în mod normal mai închiși la culoare și se pătează. Pe lângă îmbătrânirea naturală a danturii, mai sunt și alți factori care contribuie la alterarea culorii dinților:

  1. Fumatul
  2. Anumite alimente, cafeaua și ceaiul
  3. Unele medicamente care se eliberează cu sau fără rețetă, de exemplu tetraciclina și fierul

Un zâmbet mai alb și mai strălucitor

Printre cele mai populare metode de albire a dinților se numără cele care presupun produse folosite acasă. Simplificând, procedura de albire constă în purtarea unei gutiere în care ați pus în prealabil un gel pe bază de peroxid de hidrogen care va corecta discromia, oferindu-vă un zâmbet mai alb, mai strălucitor.

-1000 Euro voucher accelerare pentru reconstrucție arcade complete pe 4 sau 6 implanturi

Vezi oferta

Tratamentul de albire a dinților acasă

În timpul primei vizite, medicul stomatolog va lua amprenta danturii dumneavoastră după ce s-a asigurat că nu există placă bacteriană sau tartru. Pornind de la această amprentă se face o gutieră cu forma exactă a gurii. În a doua vizită, dentistul vă va arăta cum se aplică gelul pentru albit în gutieră și cum se fixează gutiera pe dinți.

Timpul cât trebuie purtată gutiera pentru albire diferă în funcție de gravitatea petelor și de concentrația gelului folosit. Procesul poate varia de la câteva minute la câteva ore. De exemplu, multe dintre aceste produse se aplică de două ori pe zi, câte o oră sau două, pe parcursul a două săptămâni.

Cât durează efectul albirii dinților?

Efectul albirii dinților acasă poate dura de la câteva luni la câțiva ani, iar gradul de albire diferă de la o persoană la alta. Parțial, efectul depinde de starea inițială a danturii, de cât de pătați sunt dinții și de concentrația gelului folosit. De asemenea, menținerea efectului depinde de obiceiurile dumneavoastră alimentare, dacă sunteți fumător sau nu, și este de reținut că nu există soluții de albire a dinților care să asigure o schimbare permanentă a culorii sau care să prevină discromia ulterioară a danturii.

Care sunt riscurile albirii dinților?

Există riscuri minore asociate cu folosirea acasă a kiturilor de albire a dinților. Cel mai comun efect secundar este creșterea sensibilității danturii. Această sensibilitate este totuși superficială și dispare odată cu încheierea tratamentului. Dacă totuși sensibilitatea dobândită este exagerată, trebuie să scurtați perioada în care purtați gutiera pentru albire sau chiar să opriți tratamentul.

Un alt posibil efect secundar al procedurii de albire a danturii acasă constă în iritația și discromia gingivală. Aceste simptome apar de obicei din cauză că ați pus mult prea mult gel în gutieră. Dacă opriți tratamentul pentru câteva zile gingiile își vor reveni, recăpătându-și aspectul natural.

Fluorul și sensibilitatea danturii

Folosirea unei paste de dinți cu un conținut mai ridicat de fluor sau cu efect de atenuare a hipersensibilității danturii, de exemplu pasta Sensodyne, vă va ajuta să reduceți disconfortul. Medicul stomatolog vă poate prescrie un gel pe bază de fluor pe care îl puteți folosi în gutiera de înălbire pentru a reduce sensibilitatea dinților.

Dacă aveți întrebări suplimentare vă rugăm să consultați medicul stomatolog.

Filme și clipuri video explicative

Stomatologie: filme procedurale: Albirea ambulatorie a dinților

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
ChatbotPollForm-DoNotDelete