Controlul stomatologic periodic

Examenul stomatologic

Examenul clinic se mai numește în mod frecvent control de rutină. În cadrul acestui control, medicul stomatolog face inventarul rapid al stării de sănătate a cavității bucale și al danturii dumneavoastră, diagnosticând potențialele probleme.

A. În timpul examenului de rutină, medicul stomatolog va verifica întâi aspectul feței și al gâtului, căutând eventualele semne ce indică patologii, de exemplu umflături, denivelări, edeme.

Restaurări fixe imediate pe implanturi pentru reconstrucție arcade întregi cu 20% discount la implanturi

B. Urmează apoi examenul cavității bucale, când medicul stomatolog va căuta anomalii ale țesuturilor moi, de exemplu discromii sau ulcerații la nivelul buzelor, gingiilor, limbii, palatului și obrajilor. Medicul stomatolog vă va examina pentru cancerul cavității bucale, vă va verifica mușcătura și va căuta eventuale probleme ale articulației mandibulare.

C. Etapa următoare a examenului de rutină constă în verificarea gingiilor și a mandibulei, care constituie țesuturile de suport ale dentiției. Medicul dumneavoastră stomatolog va căuta orice simptome de gingivită, precum și alte afecțiuni ale gingiilor și oaselor cavității bucale.

D. Abia apoi se procedează la examenul propriu-zis al danturii, când dentistul va investiga cariile și alte probleme specifice. Etapa finală a vizitei de rutină constă în examinarea de către medic a locurilor specifice unde apar de obicei simptome și probleme de ordin stomatologic.

Radiografiile

În majoritatea cazurilor, examenul clinic nu este suficient pentru un diagnostic complet al potențialelor afecțiuni ale cavității bucale. De fapt, majoritatea problemelor danturii și ale maxilarului nu sunt vizibile cu ochiul liber. De aceea, radiografiile au un rol esențial în scanarea cu mai mare precizie a afecțiunilor din interiorul cavității bucale și de la nivelul rădăcinilor dinților și gingiilor. Folosind radiografiile, dentistul dumneavoastră va identifica orice scădere a densității masei osoase, determinând gravitatea afecțiunilor gingivale.

Pe lângă descoperirea acelor probleme care nu pot fi altfel identificate în timpul examenului clinic, filmul inițial folosește medicului stomatolog ca referință de bază și pentru vizitele următoare.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinici.

Tratament/DetaliiPreț RON
Modele de studiu
studiu caz
150
Plan de tratament si deviz
studiu caz uni sau multidisciplinar
200
Tratament de urgenta
Drenaj endodontic, pansament calmant, cimentare provizorie
150
Consultatie primara
stomatologie generala
100

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri