1
Controlul stomatologic periodic2018-09-08T17:53:37+03:00

Controlul stomatologic periodic

Examenul stomatologic

Examenul clinic se mai numește în mod frecvent control de rutină. În cadrul acestui control, medicul stomatolog face inventarul rapid al stării de sănătate a cavității bucale și al danturii dumneavoastră, diagnosticând potențialele probleme.

A. În timpul examenului de rutină, medicul stomatolog va verifica întâi aspectul feței și al gâtului, căutând eventualele semne ce indică patologii, de exemplu umflături, denivelări, edeme.

B. Urmează apoi examenul cavității bucale, când medicul stomatolog va căuta anomalii ale țesuturilor moi, de exemplu discromii sau ulcerații la nivelul buzelor, gingiilor, limbii, palatului și obrajilor. Medicul stomatolog vă va examina pentru cancerul cavității bucale, vă va verifica mușcătura și va căuta eventuale probleme ale articulației mandibulare.

C. Etapa următoare a examenului de rutină constă în verificarea gingiilor și a mandibulei, care constituie țesuturile de suport ale dentiției. Medicul dumneavoastră stomatolog va căuta orice simptome de gingivită, precum și alte afecțiuni ale gingiilor și oaselor cavității bucale.

D. Abia apoi se procedează la examenul propriu-zis al danturii, când dentistul va investiga cariile și alte probleme specifice. Etapa finală a vizitei de rutină constă în examinarea de către medic a locurilor specifice unde apar de obicei simptome și probleme de ordin stomatologic.

Radiografiile

În majoritatea cazurilor, examenul clinic nu este suficient pentru un diagnostic complet al potențialelor afecțiuni ale cavității bucale. De fapt, majoritatea problemelor danturii și ale maxilarului nu sunt vizibile cu ochiul liber. De aceea, radiografiile au un rol esențial în scanarea cu mai mare precizie a afecțiunilor din interiorul cavității bucale și de la nivelul rădăcinilor dinților și gingiilor. Folosind radiografiile, dentistul dumneavoastră va identifica orice scădere a densității masei osoase, determinând gravitatea afecțiunilor gingivale.

Pe lângă descoperirea acelor probleme care nu pot fi altfel identificate în timpul examenului clinic, filmul inițial folosește medicului stomatolog ca referință de bază și pentru vizitele următoare.

Filme și clipuri video explicative

Stomatologie: Măsuri de prevenire: Vizite regulate la dentist

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.

Denumire tratamentDetaliiPreț RON
Modele de studiustudiu caz150
Plan de tratament si devizstudiu caz uni sau multidisciplinar200
Tratament de urgentaDrenaj endodontic, pansament calmant, cimentare provizorie150
Consultatie primarastomatologie generala100

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
Notifică-mă pentru
-1000 Euro pe arcadă
dinți ficși în aceeași zi
CITEȘTE OFERTA
Programul de accelerare se aplică numai pentru implanturile dentare TRI SWISS începând cu 25 martie 2019
close-link
Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
ChatbotPollForm-DoNotDelete