Implantul imediat2018-09-08T17:41:43+00:00

Implantul imediat

Ca o alternativă la tehnica implantului clasic, ce presupune o serie prelungită de vizite la stomatolog, costuri suplimentare și o durată a întregului tratament extinsă pe o perioadă mai mare de timp, implantul imediat vine cu avantaje implicite.

Tratamentul

Doctorul secționează și îndepărtează cu ajutorul unui bisturiu cu lamă rotundă o parte din gingia ce ține de locul viitorului implant. În aceeași fază se face osteotomia, necesară de asemenea pregătirii implantului. În locul astfel obținut, având grijă să nu lase gingia să revină la poziția inițială (așadar lăsând deschis spațiul dintre gingie și viitorul dinte), medicul dumneavoastră înșurubează implantul. Rețineți că, prin această procedură, se reduce numărul intervențiilor chirurgicale la una singură. Din acest stadiu, odată cu vindecarea și acceptarea de către corp a implantului, se pot instala pe implant bontul si coroana dentară.

Ce trebuie să reținem

AVANTAJE

  • Primul avantaj major este reducerea duratei tratamentului și a întregului set de probleme relaționate cu acesta: disconfortul dat de durere, alimentația problematică pe perioada vindecărilor parțiale, elementul estetic.
  • Nu există diferențe de reușită între implantele imediate și cele clasice în ceea ce privește aderarea implantului.
  • Plasarea timpurie a implantului nu va permite modificarea mușcăturii și a poziției dinților dintr-un punct de vedere ortodontic.
  • Forma mult mai eficientizată ergonomic a implantului imediat.
  • Calitatea gingiilor din vecinătatea implantului este, cel puțin din punct de vedere estetic, superioară celor implicate într-un implant clasic.
  • Ca și în cazul implantului clasic, anumite boli întârzie vindecarea implantului: insuficiența pituitară, hipotiroidismul, diabetul zaharat, sarcoizoda, hemofilia sunt doar câteva dintre acestea.

DEZAVANTAJE

  • În cazul în care sunteți sub anumite medicații, există posibilitatea ca dentistul dumneavoastră să vă refuze pe motive medicale implant. E vorba în principal de medicamentele pentru inimă, tensiune și sânge. De asemenea, unele tratamente de endocrinologie pot avea aceleași urmări.
  • Nu există informație referitoare la eficiența acestui tip de implant pe termen lung, dar nici opinii științifice care să sugereze că ar fi mai puțin stabil decât cel clasic. Cel mai important beneficiu este creșterea satisfacției pacientului prin reducerea timpului de lucru și, deci, a timpului de vindecare a implantului.

Actualizare 2017

Implantul imediat se dovedeste o solutie disponibila numai pentru un numar foarte mic de cazuri. In marea majoritate a situatiilor agresarea mecanica a unui implant proaspat inserat se dovedeste fatala pentru succesul acelui implant si acesta va trebui ulterior extras si inlocuit din motive de esuare a osteointegrarii. Ideal este sa se permita implantului sa se acomodeze in os timp de 6 saptamani, inainte de a plasa orice fel de sarcina pe el.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.

Denumire tratamentDetaliiPreț RON
ENT STD Single implant AlphaBioper implant2500
PRM Implant Megagen AnyRidgeper implant3200
PRM Single Implant BTI Universalper implant3200
PRM+ TOP implant BTI Interna Tiny sau Wideper implant3600

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

9
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
5 Fire de discuție
4 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
6 Autori comentarii
Richard VencuIoanaLauraMedicul Stomatologduinea dorina Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică-mă pentru
Ioana
Vizitator
Ioana

Buna ziua . Am si eu o întrebare ..Am un spațiu între dinții din fata (zisa si strungăreața) se poate rezolva doar cu 2 fațete ,si cam cat m ar costa??Multumesc anticipat

Laura
Vizitator
Laura

Multumesc frumos pentru raspuns!

Laura
Vizitator
Laura

Pot face implant daca am facut tromboflebita profunda la picior si in urma testelor am descoperit o mutatie genetica a factorului V Leiden? Precizez ca acum nu mai urmez tratament decat cu aspenter.

duinea dorina
Vizitator
duinea dorina

implantul imediat inseamna doar acel surub ? sau iti pune si dintele de care am nevoie? Asta nu inteleg.

Medicul Stomatolog
Vizitator

Din momentul inserarii surubului incepe un proces lent de vindecare care dureaza cam 4-6 luni. Din aceasta cauza nu se poate realiza o coroana care sa fie bine adaptata pe termen lung. Cu toate acestea, in conditii propice, se poate plasa o coroana temporara, dintr-un material mai ieftin, pentru a oferi functionalitate pe timpul vindecarii. Inserarea surubului si confectionarea si montarea coroanei temporare (intr-un interval de la 2 la 24 de ore) se numeste implant cu incarcare imediata. Pacientul aparent pleaca cu un dinte pe care nu il avea anterior, insa niciodata nu este vorba de dintele definitiv. In plus,… Citiți mai departe »

Andi
Vizitator
Andi

NU inteleg un lucru. Daca acest implant se rezolva atat de repede de ce mai exista si celelalte care necesita mai multe operatii. Care sunt dezavantajele lui?

Medicul Stomatolog
Vizitator

Dezavantajul său constă într-un risc mărit de eșec. Țesutul osos nu este perfect vindecat în jurul implantului și chiar și cu tehnici ajutătoare de vindecare în primele trei luni este periculos să îl forțezi mecanic. Apoi pentru implantare imediată nu se pretează toate tipurile de implanturi, sunt necesare implanturi mai scumpe, cu geometrii superioare, deci vorbim de un dezavantaj la preț. În cele din urmă nu toate clinicile posedă echipamente CAD/CAM pentru realizarea rapidă a părții protetice deci implantul imediat este mai greu de găsit. La ora actuală medicii noștri nu îl recomandă din cauza factorilor de risc măriți însă… Citiți mai departe »

2019 vine cu implanturi moderne!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
Lansare în București IVORY Victoriei: 1+1 CADOU la igienizare si -20% la implanturi
Detalii
close-image
ChatbotPollForm-DoNotDelete