Extracția molarilor de minte2018-09-08T16:59:48+03:00
  • dinti artificiali

Extracția molarilor de minte

Al treilea rând de molari, sau măselele de minte, sunt, în mod normal, ultimii dinți care erup. Dacă sunt sănătoși și funcționali, aceștia pot fi utili. Totuși, există câteva motive care fac obligatorie extracția. Se întâmplă ca molarii de minte să fie sănătoși, și totuși extracția să fie necesară din motive de ortodonție.

În cazul în care molarii de minte se dezvoltă normal, în poziție corectă, extracția lor nu este necesară. Singurele cazuri în care medicii recomandă extracția acestora sunt:

Creșterea în poziții anormale

În situația în care molarii de minte erup și cresc în poziții anormale, medicul ar putea recomanda extractia lor, pentru prevenirea unor probleme ulterioare apărute la nivelul întregii danturi – migrarea dinților, carii, dureri etc.

Înghesuie ceilalți dinți

În cazul în care erupția molarilor de minte determină o incongruență dento-alveolară, adica măselele pun presiune dintre posterior spre anterior și înghesuie dinții adiacenți, medicii ar putea recomanda extracția, pentru prevenirea cariilor și a altor complicații asociate “înghesuirii” dentare.

Nu au loc să iasă

Erupția măselelor de minte începe în jurul vârstei de 17 ani și este însoțită adesea de dureri și inflamații locale, care pot fi mai accentuate în cazul în care nu au suficient loc pe arcada pentru a erupe. Extracția molarilor de minte mai este recomandată și în cazul  în care medicii constată că, din cauza unor tendințe filogenetice de micșorare a maxilarelor,  nu au loc să erupă pe arcadă și tind fie să iasă strâmbi, fie să rămână captivi în os.

Determină infecții recurente

Molarii de minte pot fi cauza unor infecții repetate (pericoronarite), care se tratează greu și incomplet, acesta reprezentând un alt motiv pentru care medicii decid ca este mai bine ca acestea să fie scoase, pentru prevenirea complicațiilor.

Risc crescut de carii

Medicii pot recomanda extracția molarilor de minte și din considerente profilactice. Măselele de minte se cariază mai des, din cauza locului nefavorabil în care sunt situate în cavitatea bucală, care îngreunează  realizarea corectă a măsurilor de igienă dentară. Cavitătile apărute la nivelul molarilor de minte sunt aproape imposibil de tratat, din cauza că instrumentele nu pot fi folosite corect în zona respectivă.

3D CT impacted wisdom tooth by Coronation Dental Specialty Group - Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

3D CT impacted wisdom tooth by Coronation Dental Specialty Group – Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

Fiind foarte greu de curățat, molarii de minte se cariază adesea foarte adânc și trebuie scoși. Acestea sunt motivele pentru care alegerea optimă pare să fie extracția.

Tratamentul

Intervenția poate fi făcută într-un cabinet stomatologic sau la spital, dacă există un risc crescut de complicații. Dacă ai o infecție în organism extracția molarului de minte va fi amânată până când infecția a fost tratată, în urma unui tratament cu antibiotice.

Înainte de extracție, pacientul va fi supus unei anestezii locale, pentru a amorți zona. În anumite situații, se poate impune și efectuarea unei anestezii generale. Înainte de extracție, pacientului i se pot recomanda investigații precum radiografie panoramică sau tomografie dentară.

Cu 48 de ore înainte de intervenție este bine să se evite fumatul.

După ce dintele este eliminat, s-ar putea să fie nevoie de copci. Unele copci se dizolvă în timp, în timp ce altele trebuie să fie îndepărtate după câteva zile de la procedură.

După intervenție, pacienții se pot aștepta la disconfort și dureri care pot dura câteva zile, de aceea li se vor prescrie analgezice. De asemenea, pot fi recomandate și antibiotice, pentru prevenirea apariției infecțiilor. De asemenea, zona se poate umfla, iar tumefacția se va retrage definitiv în trei-patru zile.

În primele 24 de ore de la intervenție, poți pune gheață pe obraz, pentru a reduce din umflătură. Este important ca pacienții să se odihnească după extracție și să nu facă efort fizic, pentru a evita deschiderea suturilor si apariția sângerărilor. Nici fumatul nu este recomandat cel puțin 24 de ore de la efectuarea intervenției. Evită să atingi cu limba zona intervenției. Totodată, consumă lichide și alimente moi.

Posibile complicații în urma extracției

La fel ca oricare altă procedură stomatologică, extracțiile dentare pot avea complicații specifice. Trebuie să știți că există o oarecare posibilitate de infecție, sensibilitate crescută, hemoragie, alveolită uscată și slăbirea obturațiilor, coroanelor ori dinților de lângă extracție. Dacă apar sângerări care nu pot fi oprite în primele 24 de ore de la germectomie, trebuie să anunțați de urgență medicul.

Când trebuie scos molarul de minte?

Nu există un răspuns unic pentru toată lumea; dacă, însă medicul stomatolog vă spune că acești dinți sunt potențial problematici cel mai bine este ca extracția să se facă cât mai curând.

Sfatul acesta se bazează pe faptul că organismele tinere se vindecă mai rapid. Cu cât amânați mai mult extracția unui molar de minte problematic, cu atât prelungiți posibilitatea complicațiilor în timp.

Extracția măselei de minte poate fi o experiență dureroasă determinată în principiu de un singur factor, anume acela că mergi la un dentist obișnuit în loc să mergi la un specialist în chirurgie care cunoaște cum să intervină și are și instrumentar specializat pentru a ușura o astfel de operație. Dacă vrei să compari medici compară numai dentiști specializați în chirurgie dento-alveolară sau chiar chirurgi BMF.

Filme și clipuri video explicative

Stomatologie: Măsele de minte: Probleme

Stomatologie: Măsele de minte: Extracție

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.

Denumire tratamentDetaliiPreț RON
Extractie molar de minte semiinclusper dinte550
Extractie dinte complet inclusper dinte700
Extractie molar de minte eruptper dinte300

Puteți consulta lista completă de prețuri la: Lista de prețuri

491
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
187 Fire de discuție
304 Răspunsuri
1 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
176 Autori comentarii
Richard VencuAlinaAndraClaudiaGheorghe Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică-mă pentru
Alina
Vizitator
Alina

Buna ziua. In urma cu 6 zile am avut o operatie de extractie a maselei de minte care nu avea loc sa erupa(in partea dreapta de jos). Operatia a durat aproximativ 30-40 de minute cu tot cu timpul cat am stat sa-si faca efectul anestezicul. Umflatura a inceput sa apara din seara aceea,problema care ma framanta pe mine este ca desi este a 6-a zi inca tot persista si mi se pare ca nu a mai scazut umflatura,este normal sa dureze atat? Mentionez ca nu mai am dureri,iau Zinnat 500mg de 2x pe zi si Nurofen de 400mg de 3x… Citiți mai departe »

Andra
Vizitator
Andra

Bună ziua. De 2 zile simt un disconfort/ durere, dar foarte mica (sensibilitate, ca atunci când mănânci de exemplu mere) la un dinte plombat acum 2 ani, am zis poate a apărut o carie secundară, pentru ca intre dinte si plomba este ca un fir de o culoare mai închisă, dar am fost la dentist și mi-a zis că obturația este ok, iar motivul pentru care se vede asa e pentru ca materialul era alta nuanta decat a dintelui si acolo e ca o „umbra”. Durerea poate fi de la faptul că am periat prea excesiv dintele sau de la… Citiți mai departe »

Claudia
Vizitator
Claudia

Bună seara!. Am scos doua masele dreapta jos (una de minte și cea de lângă) acum o zi.. Totul a fost ok dar acum am dureri groaznice.. Am avut și aseară dar azi sau agravat.. Am copci, nu sângerează, nu e inflamata dar a avut pungi de puroi la extracție.. Precizez ca iau antibiotic de miercuri . Nu cedează durerea la calmante..

Gheorghe
Vizitator
Gheorghe

Buna ziua mi-a fost extrasa măseaua minți din cauza unei cari foarte mari . Ieri mi-a fost extrasa nu am dureri iau antibiotic dar am început sa am frisoane . Și încă nu sa dezumflat complet . Frisoanele astea și transpirație este normal . Mulțumesc

Suleru elena
Vizitator
Suleru elena

Buna ziua , As dori și eu un sfat / o părere , săptămâna trecută marți m am dus la dentist cu durere de masea , cap , tâmpla și ureche toate pe partea dreapta , am scos măseaua care ma durea mi a dat amoxicilina de 1 gr și dolipran ( un fel de paracetamol ) ( eu locuiesc in Franța ) doamna dentist mi a spus ca dupa scoaterea maselei nu ar mai trebui sa ma doară tâmpla și urechea iar locul ma va durea 2-3 zile , a trecut o săptămâna iar pe mine ma părea locu… Citiți mai departe »

Florin
Vizitator
Florin

Este normal să fac febră şi să mi se umfle amigdala, având în vedere că de 2 zile molarul 3 stânga jos încearcă să erupă? Deşi am dureri şi înghit greu, dacă radiografia va arăta că e sănătos şi creşte drept, voi putea rămâne cu el sau durerea va persista până îl voi extrage?

Mari
Vizitator
Mari

Buna ziua,
As dori sa aflu cand este necesara tomografia pentru extractia unui molar de minte? Am un molar in pozitie oblica ce apasa pe molarul de langa conform radiografiei si mi s-a recomandat tomografia de catre dentist.

alindt
Vizitator
alindt

Va impartasesc experienta mea: Sunt in primele 24 de ore de la extractia unui molar de minte dreapta jos. Este ultimul care a trebuit evacuat. Era erupt partial. Decizia de a-l elimina a venit in urma recomandarii medicului stomatolog, care in urma unei radiografii m-a trimis spre chirurgie buco-maxila-faciala. Extractia a decurs foarte. Dupa anestezie, am stat intins ~10 minute. Durerile in timpul extractiei au fost suportabile, chiar usoare pot spune. Am primit tratament cu antibiotic (augmetin 1000mg) si anti-inflamatoare si analgezice (nurofen, paracetamol). Sugestia mea pentru cei care urmeaza sa treaca prin aceasta experienta: 1. minim 2 zile de… Citiți mai departe »

Gina
Vizitator
Gina

Mie mi-a fost extras molarul de minte inainte de sarbatori. Medicul stomatolog m-a trimis la alt medic specializat pe chirurgie, A fost o interventie foarte usoara care nu a durat mai mult de 15 min ( cu tot cu anestezie) Dupa, am avut o durere suportabila, dar in 2 zile nu mai aveam nic un fel de durere. Va recomand sa mergeti la un medic specialist in ghirurgie maxilo-faciala, se cunoaste diferenta.

Tatiana
Vizitator
Tatiana

Buna seara pe data de 19 mi sa facut extractia maselelor de minte stanga sus si jos,am avut film si ma operat un chirurg de la Iasi,problema este ca mi sa umflat foarte tare si s-a invinetit ochiul si o parte din obraz,este normal?Iau Agumentin 875 si Ketonal,tin gheata non-stop,dar totusi nu inteleg de ce sunt vanata,a 2 a zi am fost la Doamna dentista si nici nu puteam deschide gura numai cat ma masat putin si a zis ca e ok…

Olga
Vizitator
Olga

Buna ziua …acum 5 zile mi s-a facut extracția maselei de minte dreapta sus,zic făra probleme deoarece a fost Ok chiar si sângerarea s-a oprit in jumate de ora.dupa trecerea efectului anesteziei a inceput durerea care inițial am crezut ca na e normala dar s-a întețit si ma dor toate măselele dimprejur ,urechea si înțepături in cap dupa ureche ,nu continuu ,dar nu pot sta fara analgezice si de ieri am inceput sa iau amoxacilina la 8 ore.nu m-am umflat si zice soțul ca locul ar păreau Ok ,bine inca umflat. merg maine la control.ce poate fi?

Miri
Vizitator
Miri

Buna…marti dimineata am fost la stomatolog pt extractia maselei de minte din partea stanga superior. Interventia a decurs fara probleme, nu a durut. Azi in a 5 zi inca prezint o umflatura a obrazului la fel ca a doua zi de la extractie. Durerea e de intensitate mica spre de loc. Intrebarea mea e….este normal sa am obrazul inca umflat?

Ludmila
Vizitator
Ludmila

buna, no s-a extras si mie dintele de minte, stingul de jos, care avea pozitie culcata. A fost o extractie complicata prin operatie. Iau medicamente anestezice si antibiotice. Azi e a 4 zi, deja durerile nu sunt asa de mari, dar ma deranjeaza ca de parca umflatura trece spre git. Am SI o alunita pe git, care cind o palpez ma doare usor. Oare e normal, la tiroida am impresia ca va ajunge.

Maria
Vizitator
Maria

Buna seara astăzi am fost sa-mi scot molaru de minte dreapta sus procedură a desfasurat ok , după de man dezmortit simt ceva la limba ca si cum mai e ceva acolo pe gingie pe interior, molaru a esit întreg mi la arătat da totusi stau cu gândi acolo ca mai e ceva.😕😕😦😳

Gaby
Vizitator
Gaby

Buna Maria,vreai sa te intreb ce s-a intamplat pana la urma ti-a trecut durerea sau a trebuit sa consulti medicul?a mai fost ceva ramas acolo?am si eu aceesi problema,m-ar ajuta raspunsul tau.

Ionut
Vizitator
Ionut

Buna ziua am facut o radiografie si se vede molarul de minte sub gingie cativa milimetrii crescuta in diagonala apasan usor pe radacina maselei de langa . Am fost la medic syomatolog care mi a spus ca radacinile strapung cumva sinisul si ca trebuie sa merg la maxilo-faciale , am fost la macilo si sunt programat maine la interventie chirurgicala .. puteti sa mi spuneti daca sunt riscuri de complicatii tinant cont ca maseaua este cam jos in os cam departe de a strapunge gingia si de radacinile care ating sinusul ? Sa mai astept sa se indrepte sau poate… Citiți mai departe »

Daniela
Vizitator
Daniela

Buna ziua, am o fetita de 3 luni si alaptez, dar de 2 zile ma chinuie maseaua de minte care vrea sa iasa, dar nu are unde (s-a vazut la radiografie si am scos una, inainte de a ramane insarcinata). Ce e de facut? Neaparat trebuie sa fie operatia acum? Nu o pot amana? Un remediu pana ajung la dentist, va rog.

Andreea
Vizitator
Andreea

E clar! Nu știam de eu ma doare obrazul in partea stanga sus. Am aflat. Dna măsea de minte este de vina. A crescut, a spart gingia și e strâmba! Ma “zgârie” cu colțurile pe obraz. Îmi este foarte frica de dentist. Sunt sensibilă la dureri de cand ma știu si mai sunt si bolnavicioasa. Pachet complet!
Având in vedere ca a cam ești vreo 3mm… ce ar trebui sa fac? Exista vreo șansa sa nu fie scoasă sau fiind si ieșita strâmb nu am șanse sa scap?😔

Zina
Vizitator
Zina

Bună
Mi s-a extras măseaua de minte însă nu total, a rămas o rădăcina pentru ca a zis med.ca e prea aproa de sinus și sunt riscuri mari.
Oare e bine ca sa rămână asa?
Ce se poate întâmpla dacă rămâne?

Raluca
Vizitator
Raluca

Buna ziua! De o saptamana ma chinui cu madeaua de minte. Ma doare foarte tare si sunt rosie rau in gat. Am luat ketonal si nurofen. Unde iese maseaua gingia este umflata,dar nici nu vad ca s-ar crapa. Nu am fost la dentist pentru ca au fost sarbatorile,insa imi este frica sa nu fi stat prea mult asa si sa fi facut vreo infectie,ca arata urat tare si gatul. Ce ma sfaatuiti?? Credeti ca este normal sa se manifeste asa?? Si cam in cat timp ar trebui sa se crape gingia ca sa iasa dintele??? Multunesc

mihaela
Vizitator
mihaela

BUNA SEARA..Acum 5 zile mi a fost extrasa maseaua de minte din partea stanga sus..nu am simtit nici o durere in timpul extractiei si nici dupa dar acum dupa atata timp simt pe interior locul umflat si nu pot manca pe partea aceea ,ca un fel de amigdalita..

Rosu Marius
Vizitator
Rosu Marius

Buna..in urma cu 5 zile a inceput sa ma doara maseaua de minte..la inceput am crezut ca e doar o durere usoara care va trece..dar acum ma doare ingrozitor si este si umflata
Am fost la dentist si mi-a recomandat sa le extrag pe amandoua..am facut cu cateva luni in urma o radiografie la maxilar si sunt amandoua dezvoltate dar nu au loc sa iasa
Problema e ca momentan nu sunt in tara si ajung deabi peste o saptamana

Christinne
Vizitator
Christinne

Citesc si ma ingrozesc, dar, in cele din urma va trebui sa fac pasul decisiv, adica sa ma duc la dentist. Mi-este o frica teribila, nu de doctor/dentist, ci de faptul ca maseaua mea de minte, aflata sus, pe dreapta, ultima cum ar veni, este nu doar cariata (cu mirosul specific), dar si cit se poate de prost pozitionata, ceea ce ma duce cu gindul la posibile complicatii. Pe linga toate astea, mi s-a iritat falca din cauza ei. Este nevoie de obisnuita anestezie si extractie sau trebuie sa ma pregatesc pentru cine stie ce interventie horror? Va multumesc.

Flory
Vizitator
Flory

Aceeași problema o aveam și eu pe partea stângă sus. Azi mi-am extras ambii molari de minte,stânga sus și jos + o măsea . Așa frica am tras ,eram foarte speriata …totul a foat super Ok ,nu am simțit absolut nici o durere . Acum să vedem cum e recuperarea ,abia a trecut efectul anesteziei ,simt foarte putina durere și sper sa fie totul Ok . Curaj !!! Nu doare absolut deloc dacă chirurgul e bun 🙂

Marcel
Vizitator
Marcel

Buna ziua, Acum 2 zile mi-am extras o maseaua de minte dreapta jos. Nu am ajuns sa iau medicamente de nici un fel. Am inteles ca dupa 48 de ore e normal sa fie umflat locul. Azi am observat ca mi-e umflata partea aia un pic, dar pe dinauntru nu vad nimic special. Mai am pe randul ala un molar plombat in care este o tija de titan. Ce am vrut sa subliniez e ca tot randul din partea aia ma deranjeaza ,dar nu ma doare , parca as avea resturi de mancare sau parca mi-ar impinge masea in masea.… Citiți mai departe »

ella
Vizitator
ella

bună . imi spune cineva va rog daca e normal sa mi se scoată cele 4 masele de minte odată si daca exista riscul de a păți vreo ceva ? Întreb deoarece luni urmează să le scot si cand am fost la doctor m a pus sa semnez precum ca sunt de acord sa mi se scoată toti odată..

Denisa
Vizitator
Denisa

Buna ziua, mi-am extras in vara toti molarii de minte, operatia a decurs bine, nu am avut parte de vreo infectie sau complicatie, in schimb, desi am fost la control si nu s-a infectat nimic, inca partea dreapta jos prezinta o umflatura, dupa atata timp. Cum as putea scapa de ea?

Alexandra
Vizitator
Alexandra

Buna seara,
Luni seara mi-am scos o masea de minte din partea stanga jos si ar trebui sa imi scoata firele dupa 7-10 zile. Problema e ca saptamana viitoare o sa fiu plecata din tara si ajung inapoi abia dupa 14 zile. E ok daca astept 14 zile sau trebuie sa gasesc acolo un doctor?
Multumesc!

Andreea
Vizitator
Andreea

Buna seara, Luni in data de 31.10.2017 mi-am scos maseaua de minte din partea stanga jos. Procedura a fost una complicata si a durat o ora jumatate. Ca si tratament am primit zinnat de 500 mg cate 2 comprimate la 12 h, si ketonal forte tot de doua ori pe zi. Ideea este ca sunt in a patra spre a cincea zi dupa operatie si durerile sunt mai mari ca la inceput din cauza firelor care ma trag ingrozitor. Inca nici nu imi pot deschide gura complet, iar doua ketonale pe zi nu imi ajung, neputand nici macar manca. M-am… Citiți mai departe »

Roxana
Vizitator
Roxana

Buna ! Acum 5 zile mi am scos măseaua de minte din dreapta jos deoarece creștea in ceilalți dinti , am luat antibiotic cum mi sa spus , și ma doare gingia și ceilalți dinti ( molarii de lângă) si am o senzație de mâncărime in locul respectiv , e normal așa ceva ? Țin sa precizez ca Am mâncat lactate si am fumat, afectează cu ceva ?

Iulia
Vizitator
Iulia

Buna!de 3 saptamani ma doare maseaua de minte din partea dreapta sus.la inceput am crezut ca este din cauza curentului si am luat o cutie de ketorol iar apoi una de ibuprofen dar tot nu mi-a trecut si am inceput sa iau antibiotic dar nu am luat decat 4 pentru ca apoi m-am dus la doctor. Am fost la studenti joia trecuta mi-a facut un control si a zis ca trebuie sa vorbeasca cu doctorul sa vada cand ma poate programa.Ma programat miercuri,am fost acolo, sa uitat, si mi-a spus ca ma suna cand sa ma programeze pentru extractie dar… Citiți mai departe »

Irina
Vizitator
Irina

Bună! Dupa extragerea dintelui de minte din partea d s-a mișcat incisivul lateral, aceeași situație e și cu incisivul lateral superior. Mai am de extras încă 2 dinți de minte. Întrebarea mea: dinții care migrează în urma extragerii, vor reveni la normal făra careva intervenții? ((

P.s: nu că s-ar observa foarte tare aceasta migrare, însă stiind că am o dantură frumoasa ( cu toata modestia, dar asa este) mă deranjeaza ceea ce vad acum ((((((

Deea
Vizitator
Deea

Buna seara, s a format un cheag de sange ciudat jos la locul extractiei. E normal?

Giani
Vizitator
Giani

Buna ziua, acum 3 zile mi sa facut o exctractie de masea de minte , partea de sus stanga, tot la 8 ore incepe durerea si iau ibuprofen si trece. Problema este cand mia scos maseaua radacina maselei era pana in sinus si acuma cand respir, mestec, simt cu trece aerul pe acolo.daca trag aer in mine cu gura inchisa simt cum vine aerul prin locul maselei. Ce pot sa fac ? cand se astupa gaura acolo ?

Mara
Vizitator
Mara

Buna seara. Acum 4 zile, copilul meu de 15 ani a facut operatia de extracție a maselelor de minte, partea stanga, sus, jos. Operatia a decurs normal, anestezie locala. S a umflat, dureri groaznice. Nu mi a dat nici un antibiotic insa ii dau antiinflamatoare. Umflatura s a mai retras insa desi e a patra zi de la operatie, nu si simte jumătate de limba. Pe partea stanga cu operația
Va rog sa mi spuneti in cat timp isi revine. Sper, doamne fereste, sa si revina. Mulțumesc.

Andreea
Vizitator
Andreea

Buna ziua marti mi sau extras 2 masele de minte in partea stanga jos si sus,problema e ca mi sa umflat falca pana la ochi si pana la amigdalita si mi sa spus sa pun gheata ca se desumfla dar nimic…iau antibioti de 750 amoxacilina 3 /zi si niste picaturi ptr ameliorarea dureriii…cat timp dureaza pana se desumfla si sa revina la normal??va multumesc

Andreea
Vizitator
Andreea

Buna seara, In urma cu 3 saptamani am extras maselele de minte de pe partea stanga iar la 7 zile dupa, au fost extrase cele de pe partea dreapta. S-au recuperat bine ambele insa acum 4 zile, dupa ce ortodontul meu mi a montat aparatul dentar pe maxilarul de sus, falca stanga s-a imflamat oribil. E posibil sa fie din cauza aparatului faptul ca e iarasi umflat? Nu zgarie obrazul pe dinauntru iar ortodontul nu s-a atins de partea de jos. Am observat si un lichid alb galbui care aparuse si dupa cateva zile de la extractie si pe care… Citiți mai departe »

Elena
Vizitator
Elena

Buna seara ,este a 3 zi dupa extracție masele de minte dreapta sus ,nu stiu exact ce sa intamplat dar doctora ma cusut iar seara a inceput sa se umfle si sa doară foarte tare, mi_a dat a doua zi antibiotic si ceva de durere dar durerea si umflatura tot persista iar obrazul sa intarit foarte tare , azi pe timp de zi nu prea am avut dureri dar au inceput iar de câteva ore , ce ar trebui sa fac in cazul asta

Marius
Vizitator
Marius

Buna ziua,

Acum 72 de ore mi s-a extras masea de minte stanga-jos care era cred ca era semiinclusa/inclusa (se vedea o parte cand deschideam gura, restul era sub gingie), iar acum este umflata de aproximativ 50-55 de ore, o pot deschide cat sa bag un deget, insa abia pot sa mestec si lucruri foarte moi, simtind de fiecare data o durere in locul unde se afla suturile. Ce pot face? Multumesc.

Simona chira
Vizitator
Simona chira

Buna ziua,
Acum 3 ore mi am scos o măsea din partea stanga jos și după ce mi am dat pansamentul jos am observat că una din măselele de lângă ea de mișcă destul de mult (cea care de mișcă este îmbrăcată în coroniță). Este normal sa se miste? Ce pot sa fac? Mulțumesc anticipat

ciprian
Vizitator
ciprian

Pai eu simt cu iese dar ma voi duce maine,poate are vreo solutie sa mi-l scoata de acolo anul asta cred ca mai trebue sa imi extrag o masea de minte ,a3 da semne sa iasa

ciprian
Vizitator
ciprian

Nu e punga de puroi acum am observat,e un ciot micut din molarul extras,acela iese singur sau trebuie sa mers la chirurga care ma operat sa il extraga?

Ali
Vizitator
Ali

Buna ziua ! acum 5 ore am fost la denist si mi-am scos a 2 a masea de minte de jos si ma doare ingrozitor cand inghit. ma doare si spre amigdale in stanga. asta ma sperie cel mai tare. e normal sa se intample asta?

cipri
Vizitator
cipri

Buna ziua ,am avut o extractie de masea de minte jos totul o decurs normal fara prea multa durere,in data de 25-07-2017 si in data de 02-08-2017 am fost la scosul firelor,acum am observat ca am o pata galbena langa masea,ce poate fi?

Vali
Vizitator
Vali

Buna seara, am si eu cele 2 masele de minte , de jos, una se vede putin cealalta deloc. Am fost la medic si mi a spus ca trebuiesc scoase deoarece sunt asezate pe orizontala. Ce ma fac?

Bianca
Vizitator
Bianca

Buna ziua, miercuri mi s-au extras doi molari de minte, crescuti sub gingie,partea dreapta sus si jos , interventie realizata de un medic cirurg sî medicul stomatolog. Inca nu imi simt buza inferioara jos spre partea dreapta, unde am o semzatie de arsura, furnici di mancarime permanenta .Mentionez ca in interior o simt, insa de azi a inceput sa ma doara toata dantura de jos si m-am umflat pe gat in jos, unde a aparut un edem mare- culoare violet. Tot datorita interventiei am si o crapatura la coltul gurii care doare si ea ingrozitor si nu mai stiu ce… Citiți mai departe »

Ciprian
Vizitator
Ciprian

Rădăcinile sunt întortochiate si stomatoloaga mea ma trimis la o doctoriță de maxilo-faciala si ma refer la timpul de vindecare în sensul in care am mai avut anul acesta o extracție simplă sus și m-am refăcut complet cam in 12-13 zile

ciprian
Vizitator
ciprian

Buna seara a-si dori sa va adresez o intrebare extractia unui molar de minte semi erupt din partea dreapta jos doare?
Si care e timpul de vindecare?

alina
Vizitator
alina

buna. azi am fost la medicul dentist fiindca mi s a inflamat gingia la măseaua de minte , precizez ca încă nu mi-a ieșit nici o măsea de minte , medicul mi a recomandat extracția maselei fiindca a spus ca aceasta nu are loc sa iasă ! m a programat la extracție peste 2 săptămâni dar nu mi a dat nici un calmant !!! ce imi recomandați sa fac?! multumesc

Mihai
Vizitator
Mihai

Buna alina. Nu vreau sa te sperii da e cea mai dureroasa interventie stomatologică. Inarmeaza te cu răbdare si curaj. Du te la un doctor foarte bun. Nu te uita la bani. Astăzi am fost la un doctor care s a chinuit 2 ore fara succes sa imi scoata maseaua. 2 ore de chin. Am fost in alta parte după si 2 medici au reusit sa o scoată pana la urmă. La final au fost multeee anestezii 4 ore de chin si o injecție in fund. Succes caută un artist in stomatologie, ca pe ușă toti scriu ca sunt medici… Citiți mai departe »

Anonim
Vizitator
Anonim

Buna ziua, am varsta de 17 ani si am o problema cu muscatura inversa. Mi s-a spus ca am nevoie de aparat dentar si dupa ce am facut radiologia am trecut la pasul urmator,extractia.. Mi s-au scos 4 molari si un premolar perfect sanatosi dar erau putin crescuti strambi.. Vreau sa spun ca durerea a fost insuportabilaa in prima zi dar dupa a fost ok. Credeti ca s a procedat corect si ” m au lasat fara masele?”

Liza
Vizitator
Liza

Buna ziua, în urma cu 3 zile M-am operat ptr un molar inclus, operatia a ținut 2h deoarece era cariat si avea radacina curbata.s-a umflat f tare azi sa zic ca ă început să scadă dar in skimb M-am umflat in golul acela la trahee (golul acela jos de sub marul lui adam la barbati) s-a UMFLAT, INROSIT si DOARE. E grav?

bradatan sorin
Vizitator
bradatan sorin

buna ziua am 2 saptamani de cand mi am scos o masea de minte …aproximativ o saptamana m a durut foarte tare ….dupa 9 zile a inceput sa incetineasca durerea….dar nu m a lasat durerea de amigdalita in partea de unde a fost extrasa maseaua…ce ar trebui sa fac

-1000 Euro pe arcadă
dinți ficși în aceeași zi
CITEȘTE OFERTA
Programul de accelerare se aplică numai pentru implanturile dentare TRI SWISS începând cu 25 martie 2019
close-link
Restaurări complete în timp record!
IVORY propune implanturile elvețiene TRI garantate pe viață
Află mai multe
Închide
ChatbotPollForm-DoNotDelete