Remedii homeopatice

Remediile homeopatice sunt tehnici de medicină alternativă ce afirmă că bolile pot fi ameliorate prin administrarea unor doze foarte mici de substanțe diverse, provocând astfel procesul vindecării. Legea similitudinii – unul dintre elementele majore din homeopatie – se referă la credința că bolile cu simptome similare ar trebui vindecate cu aceleași substanțe. La nivel medical internațional, homeopatia este privită ca pseudoștiință; cu toate acestea, există multe organizații și societăți ce se supun principiilor și aplică regulile homeopatiei.

În câmpul stomatologiei, remedii homeopatice au multe utilizări, unele dintre care chiar extinse. Iată mai jos o listă cu cele mai importante dintre ele. Rețineți că implicațiile etice ale acestor practici sunt limitate de non-interacțiunea procedurilor homeopatice cu tratamentele medicale.

  • Folosirea ierburilor și a diverselor substanțe non-medicamentoase pentru a reduce inflamația orală. Astfel de plante sunt mușețelul, calendula, echinaceea, gențiana și salcia. Dozele sunt mici, dar persistente și pot fi utilizate și pentru a preveni inflamația orală pe termen lung.
  • Folosirea diverselor substanțe pentru a reduce analgezia. Aceste tehnici sunt chestionate, întrucât sunt cele mai pasibile de a interfera cu practicile și tratamentele medicale standard.
  • Tratarea infecțiilor a fost de asemenea unul dintre scopurile tratamentelor homeopatice. Plante ca gențiana sunt cunoscute ca având asemenea efecte. În același timp, organizațiile medicale sfătuiesc împotriva unor astfel de practici în absența unui tratament convențional cu antibiotice.
  • Gestionarea fricii din timpul tratamentelor convenționale și a anxietății de dinainte de tratamente. Acestea două sunt ambele perspective cu potențiale efecte pozitive asupra pacienților, întrucât simpla idee că această zonă a problemelor lor este avută în vedere induce pacienților o stare de calm.
  • Folosirea unor plante pentru a accelera procesul vindecării și a reduce disconfortul din cavitatea orală din timpul tratamentului.

Critica generală adusă împotriva acestei tehnici este legată de efectul Placebo. Cu toate acestea, orice tratament convențional are o dimensiune Placebo și separarea acesteia de faptele reale este virtual imposibil de făcut.

Vezi preturi si programeaza-te acum la un specialist Ivory Dentfix Bucuresti.