BLOG
Prevenirea paradontozei
Prevenirea paradontozei
Până să vorbim despre prevenirea paradontozei, trebuie să știm că aceasta este o boală ce afectează în principal rădăcina dinților. Apare ca urmare a unui stil alimentar haotic sau a unor dereglări a glandelor endocrine sau din pricina unor factori genetici. Netratată, paradontoza poate duce la pierderea dinților sau la creșterea nivelului de zahăr în sânge. În unele cazuri duce la apariția riscului de atac de cord sau infarct.
Printre cele mai grave simptome ale parodontozei se numără gingiile umflate, roșii sau vinete, sensibile la atingere și care se dezlipesc ușor de pe dinți, respirația urât mirositoare sau distanțarea dinților.
Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.
Detartrajul, principalul inamic al paradontozei
Ai observat că de fiecare dată când te speli pe dinți apare sângerarea? Acesta este unul dintre cele mai comune mai frecvente semne ale unei boli parodontale, care ar trebui să îți tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește grăbirea unei vizite la medicul stomatolog și realizarea cât mai rapidă a unui detartraj.
Tartrul este aliatul numărul unu al parodontozei, deoarece această depunere ține gingia departe de dinte, iar spațiul creat poate duce la înmulțirea rapidă a microbilor.
Tartrul conține numeroase bacterii care pot ataca atât suprafața, cât rădăcina dinților, prin emanarea de toxine. La rândul lor, aceste toxine pot provoca inflamații și infecții la nivelul gingiilor. Neîndepărtat, acest tartru poate duce la parodontoză sau afecțiuni și mai grave, precum pierderea dinților.
Una dintre cele mai noi tehnici de îndepărtare a tartrului este detartrajul, care se face prin ultrasunete, manual sau cu ajutorul aerului comprimat.
Importanța detartrajului
Detartrajul este o procedură stomatologică extrem de simplă și nedureroasă. Acesta curăță dinții în profunzime prin îndepărtarea tartrului de pe suprafața danturii. Pentru o prevenție eficientă față de parodontoză, detartrajul trebuie realizat de două ori pe an, din șase în șase luni.
Deși circulă numeroase povești urbane conform cărora detartrajul poate afecta și mai rău dantura, medicii stomatologi asigură ca acest proces este foarte sănătos și important pentru sănătatea cavității bucale.
Vezi preturi si programeaza-te acum la un specialist Ivory Dentfix Bucuresti.
Comenteaza