Periajul și folosirea aței dentare
Îngrijirea dinților la domiciliu
Niciun fel de tratament nu va fi eficient dacă igiena orală nu este corect efectuată acasă și urmată cu regularitate. Așadar trebuie să vă spălați pe dinți și să folosiți ața dentară în mod regulat, după fiecare masă și cel puțin de două ori pe zi. Cheia nu este numai regularitatea, ci și acuratețea. Iată cum se face.
Folosirea aței dentare
Pentru a folosi corect ața dentară, trebuie să o înfășurați pe ambele degete arătătoare și să o treceți pe rând printre toți dinții. Ața dentară trebuie mișcată în sus, în jos și chiar lateral, pentru a îndepărta orice particule de mâncare sau de placă bacteriană dintre dinți sau de sub gingii.
Periajul
În ziua de azi, multe persoane folosesc periuța electrică, de exemplu Sonicare. Fie că folosiți o periuță electrică, fie că o preferați încă pe cea tradițională, trebuie să știți că periuța se ține la un unghi de 45 de grade față de dinte. Trebuie să periați blând, dar insistent, cu mișcări verticale, de-a lungul dinților,si anume pentru arcada superioară cu mișcări de sus în jos, iar pentru cea inferioară cu mișcări de jos în sus. Trebuie periată și suprafața pe care mușcați și mestecați alimentele. Și limba se curăță cu periuța pentru a reduce respirația urât mirositoare. Este important să periați și suprafața dinspre interior a dinților, cu aceeași mișcare verticală.
Când vă spălați pe dinți este important să folosiți pastă de dinți cu fluor. Fluorul întărește stratul exterior al dinților, adică smalțul, prevenind formarea cariilor și reducând bacteriile din cavitatea bucală. Poate de asemenea stopa formarea cariilor minore.
Apa de gură cu efect antibacterian reduce de asemenea bacteriile din gură. Vă rugăm să consultați medicul stomatolog pentru orice întrebări suplimentare.
2 Comments
Comenteaza
12/11/2022 la 22:41
Așa e, dar cele două nu se exclud. Dușul bucal e undeva între ața dentară și curațirea profesională. Cred că ar trebui folosit în sensul ăsta.
09/11/2022 la 11:12
Dar nimic nu se compara cu senzatia de curatenie data de Dusul Bucal
"Folosirea dusului bucal, in special de catre persoanele purtatoare de lucrari sau aparate dentare, este o indicatie absoluta. Dusul bucal cu ozon poate fi folosit de catre pacientii diagnosticati cu gingivite sau parodontoza." spun specialistii.