Periajul și folosirea aței dentare


Îngrijirea dinților la domiciliu

Niciun fel de tratament nu va fi eficient dacă igiena orală nu este corect efectuată acasă și urmată cu regularitate. Așadar trebuie să vă spălați pe dinți și să folosiți ața dentară în mod regulat, după fiecare masă și cel puțin de două ori pe zi. Cheia nu este numai regularitatea, ci și acuratețea. Iată cum se face.

Folosirea aței dentare

Pentru a folosi corect ața dentară, trebuie să o înfășurați pe ambele degete arătătoare și să o treceți pe rând printre toți dinții. Ața dentară trebuie mișcată în sus, în jos și chiar lateral, pentru a îndepărta orice particule de mâncare sau de placă bacteriană dintre dinți sau de sub gingii.

Periajul

În ziua de azi, multe persoane folosesc periuța electrică, de exemplu Sonicare. Fie că folosiți o periuță electrică, fie că o preferați încă pe cea tradițională, trebuie să știți că periuța se ține la un unghi de 45 de grade față de dinte. Trebuie să periați blând, dar insistent, cu mișcări verticale, de-a lungul dinților,si anume pentru arcada superioară cu mișcări de sus în jos, iar pentru cea inferioară cu mișcări de jos în sus. Trebuie periată și suprafața pe care mușcați și mestecați alimentele. Și limba se curăță cu periuța pentru a reduce respirația urât mirositoare. Este important să periați și suprafața dinspre interior a dinților, cu aceeași mișcare verticală.

Când vă spălați pe dinți este important să folosiți pastă de dinți cu fluor. Fluorul întărește stratul exterior al dinților, adică smalțul, prevenind formarea cariilor și reducând bacteriile din cavitatea bucală. Poate de asemenea stopa formarea cariilor minore.

Apa de gură cu efect antibacterian reduce de asemenea bacteriile din gură. Vă rugăm să consultați medicul stomatolog pentru orice întrebări suplimentare.