Mini-implanturile dentare se folosesc exclusiv în scop ortodontic. Dacă doriți să vă informați cu privire la implanturile dentare pentru înlocuirea unor dinți lipsă puteți accesa pagina cu toate informațiile utile despre implanturi dentare

imagine copyright BTI – Biotechnology Institute 

Mini implantul dentar reprezintă versiunea de dimensiuni mai mici a clasicului implant ortodontic. Utilizările și beneficiile sale sunt multiple, întrucât se adresează unui grup larg de pacienți, de vârste variate, implică proceduri stomatologice non-invazive și, în același timp, și costuri mai mici, prin comparație cu implantul ortodontic obișnuit.

Mini implanturile dentare au precedat implanturile clasice. Astăzi, deși există în paralel cu acestea din urmă, implanturile de dimensiuni reduse au ajuns să le înlocuiască pe cele standard în situații deosebite, când pacientul fie refuză implanturile clasice, fie acestea nu îi sunt recomandate ori de folos, cele mini fiind mult mai eficiente.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.

CUM ARATĂ MINI IMPLANTURILE DENTARE

Mini implanturile ortodontice iau forma unor tije subțiri, mici, de câțiva milimetri (maximum 3 mm), din titan sau aliaje, prevăzute cu dispozitive de sprijin sub forma de inel din cauciuc care îndeplinesc rolul alveolelor dentare. Inelul de cauciuc ajută la menținerea stabilității protezei dentare. În partea superioară, mini implanturile dentare sunt prevăzute cu o bilă pe care se fixează protezele dentare.

CÂND SE FOLOSESC MINI IMPLANTURILE DENTARE

Mini implanturile dentare sunt alegerea ideală atunci când se urmărește înlocuirea incisivilor ori a dinților de dimensiuni reduse, însă cel mai adesea sunt utilizate în vederea fixării protezelor dentare la persoanele în vârstă.

CARE SUNT BENEFICIILE MINI IMPLANTURILOR DENTARE

Avantajele pe care le oferă mini implanturile ortodontice sunt numeroase. Între cele mai importante se înscriu:

  • montarea lor este non-invazivă, fapt care duce la o recuperare rapidă post-interventie (gingia se reface in maximum 2 săptămâni);
  • intervenția de montare presupune doar anestezie locală, un detaliu foarte important în special în cazul pacienților în vârstă;
  • durata procedurii este redusă (până la 1 oră, media fiind însă de 20 de minute);
  • mini implanturile dentare sunt, în majoritatea cazurilor, bine tolerate de organismul pacienților;
  • mini implanturile dentare costă mult mai puțin decât cele clasice.

RISCURILE MINI IMPLANTURILOR DENTARE

Riscurile pe care le implică montarea de mini implanturi ortodontice sunt minore și vizează neplăceri precum respingerea dispozitivelor, inflamarea gingiilor în zona în care acestea sunt inserate, fracturarea mini implanturilor în timpul intervenției și slăbirea acestora după montare. Toate acestea pot fi însă fie prevenite, fie remediate cu ușurință de medicul ortodont.