Medicamente pentru dureri de dinţi

Medicul stomatolog îți poate prescrie medicamente pentru dureri de dinţi pentru a lupta împotriva anumitor afecțiuni orale sau pentru a preveni infecțiile după proceduri chirurgicale, cum este cazul extracțiilor dentare sau a unor intervenții care au avut loc la nivelul gingiilor.

Uneori, anumite medicamente sunt date înainte de anumite proceduri dentare. Astfel, medicul stomatolog îți poate prescrie antibiotice, dar și medicamente cu acțiune antiinflamatoare, cât și analgezice.

Analgezicele se dau pentru calmarea durerilor, atât după unele intervenții, cât și în cazul unui abces dentar. Antibioticele sunt prescrise mai ales după anumite proceduri, precum implantul dentar ori rezecția apicală, pentru a nu apărea o infecție. Și în cazul infecțiilor dentare și abceselor se prescriu antibiotice. Acestea nu se pot cumpăra fără prescripție medicală, spre deosebire de cele care au efect calmant și antiinflamator.

Cele mai folosite medicamente pentru dureri de dinți sunt antiinflamatoarele. Pot fi recomandate pentru a reduce roșeața, inflamația și disconfortul în cazul celor care suferă de afecțiuni ale gingiilor. Se mai pot prescrie și antifungice, medicamente folosite pentru a trata infecția cu candida Albicans.

Sfaturi de care să ții cont:

Dacă iei orice alte medicamente, suplimente naturale, vitamine, picături pentru ochi sau loțiuni de piele bază de prescripție medicală este important să îi spui acest lucru medicului, pentru că unele combinații pot avea reacții adverse sau pot afecta eficiența tratamentului. Alte informații pe care trebuie să le spui medicului: dacă ești alergic la o substanță medicamentoasă sau dacă ești însărcinată. Este important să iei medicamentele exact așa cum au fost prescrise și nu trebuie să întrerupi niciodată tratamentul din proprie inițiativă. Dacă ai reacții adverse, trebuie să discuți cu un farmacist sau cu un doctor. Dacă iei antibiotic și ai omis pastila la ora programată, nu intra în panică. Ia medicamentul de îndată ce îți amintești. Însă dacă se aproprie timpul pentru următoarea doză, sari peste cea uitată.