Jucării pentru dentiție. Materiale

În perioada apariției danturii de lapte la copilul mic, părinții optează adesea pentru achiziționarea unei jucării pentru dentiție. E bine să vă uitați bine la calitatea acestor jucării, să vă asigurați că nu se rup, descos, sfâșie, sau crapă ușor.

Evitați jucăriile fără etichetă pe care să fie specificat clar că materialele sunt sigure! În procesul de producție se folosesc foarte multe chimicale. În mod normal, nu ar trebui să fie probleme, dacă copilul se joacă pur și simplu cu jucăria, dar, măcar pentru perioada cât simte nevoia să ducă jucăria la gură, ar trebui să aveți mai mare grijă cu alegerea materialelor.

Metalul este categoric interzis! Există posibilitatea ca detaliile metalice ale jucăriei să conțină plumb. În cazul în care micuțul dumneavoastră face intoxicație cu plumb, efectele pot fi dezastruoase, iar simptomele sunt, în plus, greu de deosebit și de asociat cu cauza.

Din ce în ce mai populare sunt jucăriile din materiale organice: textile, lemn, cauciuc natural. Atenție la detalii: lacul cu care a fost tratat lemnul nu are voie să fie toxic sau să se cojească, textilele nu trebuie să aibă fire și sfori care se pot desprinde și înghiți, și trebuie să aveți grijă ca jucăria aleasă să nu conțină foarte mult colorant care poate fi toxic. Există jucării la fel de viu colorate, însă pe bază de coloranți alimentari!

În prima fază (la ieșirea primului dinte și înainte, când presiunea în gingie este considerabilă), copilul are nevoie de o jucărie fină și moale, cum sunt cele din silicon. Sunt jucării din plastic moale care au înăuntru un lichid steril. Acestea pot fi puse două minute la frigider dacă aveți impresia că senzația de rece l-ar ajuta pe copil, chiar înainte ca dintele să erupă. Însă NU exagerați și decideți în funcție de reacția copilului.

Rolul acestor jucării este de a distrage atenția de la senzația de disconfort, și de a calma durerea ușoară asociată cu erupția dentiției de lapte. Perioada erupției dentare durează destul de mult (primii doi ani și jumătate). Nu uitați de controlul stomatologic la împlinirea vârstei de un an!

 

Etichetat cu 

 Clinica IVORY – Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Poți urma sugestiile pe care le veți primi online numai pe propria răspundere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți obține un răspuns mai bun, specific pentru cazul tău, făcând o vizită personal la medicul stomatolog. Programează-te online!