Inventii din stomatologie

Din acele vremuri antice și până în zilele noastre, stomatologia a evoluat mult, odată cu apariția mai multor inventii importante din stomatologie.

Producția de periuțe de dinți – a început în anul 1780 în Marea Britanie, sub comanda lui William Addis of Clerkenwal. Periuțele erau confecționate din păr de vacă. Abia în anul 1938 încep să se fabrice periuțe de dinți cu peri moi, sintetici, confecționați din nailon.

Prima periuță de dinți electrică a fost inventată în Elveția de către medicul Philippe-Guy Woog , în 1954, iar în 1961 acestea au început să fie comercializate și în SUA. Ața dentară a început să fie folosită din anii 1800. Medicul stomatolog din New Orleans Levi Spear Parmy le recomanda pacienților să își curețe spațiile dintre dinți cu ajutorul unui fir de mătase subțire. În anul 1940 a început să fie fabricată ața dentară din nailon. Prima pastă de dinți a apărut în anul 1873, la borcan. Câțiva ani mai târziu, în 1896, pasta de dinți a început să fie vândută și la tub, mai întâi în orașul american New York.

În anul 1880 Norman W Kingsley a publicat „Tratatul asupra anomaliilor maxilarului”, fiind considerat părintele ortodonției.

Istoria implantului dentar începe în Suedia

În anul 1965, suedezul Per-Ingvar Brånemark a inserat primul implant din titaniu la un om. Asta după mai mulți ani de cercetare și de teste pe animale. În 1980 Brånemark descrie tehnicile pentru osteointegrarea implanturilor dentare.

În anul 1965 medicul american Michael Buonocore a introdus compozitul dentar, material folosit pentru restaurarea dinților.

În ceea ce privește aparatele dentare, primele dovezi despre folosirea acestora sunt încă de pe vremea Greciei Antice. E drept, nu în forma în care le cunoaștem astăzi, bineînțeles. Francezul Christophe- Francois Dellabare a inventat în anul 1819 un croșet de sârmă care era plasat direct peste dinți, pentru a-i îndrepta, model care a fost îmbunătățit pe parcursul anilor. Începând cu anul 1970 aparatele dentare au fost cu adevărat modernizate, căci s-au descoperit adezivii pentru a lipi suporții de susținere.

Scaunul stomatologic a fost inventat în SUA

Scaunul stomatologic a fost creat în anul 1848, în Statele Unite ale Americii, de către Milton Waldo Hanchett și era asemănător cu cele care se găsesc astăzi în cabinetele medicilor stomatologi. În anul 1875 a fost inventat și unul dintre cele mai de temut obiecte pentru pacienți, și anume freza electrică. Inventatorul ei a fost George Green.

În anul 1997 a fost aprobată în Statele Unite ale Americii folosirea laserului pentru tratarrea cariilor dentare.

Iar specialiștii din domeniul stomatologiei nu încetează să găsească noi descoperiri care să îi ajute pe pacienți: de la aparate ultra-moderne care vor fi folosite în cabinetele dentare, până la soluții care să înlocuiască anestezia efectuată cu seringa și aparate dentare invizibile.

Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist Ivory Dentfix București. Poți plăti în rate fără dobândă.