Indicații post-operatorii

Indicații post-operatorii


Iată câteva sfaturi utile pentru procesul de vindecare în urma extracției.

1) ŢINEŢI PRESIUNE PE RANĂ

Înainte de toate, trebuie să țineți presiune constantă pe rană mușcând un pansament de tifon pentru a controla sângerarea. Timp de 30 de minute, pansamentul trebuie ținut compresiv și nemișcat la locul postextracțional. Compresele reci și pungile cu gheață pot fi de folos.

2) CONSUMAŢI ALIMENTE MOI

Câteva zile după extracție ar fi bine să vă limitați la consumarea unor alimente moi, nu prea fierbinți, dar nici prea reci. În felul acesta, minimizați șansele de a vă răni în locul extracției. După câteva zile, puteți reveni la dieta dumneavoastră obișnuită.

3) LUAŢI ANALGEZICE

Se întâmplă destul de des ca, în urma extracției, pacientul să resimtă un anumit grad de disconfort, fie legat de anestezie, fie de locul postextracțional. Pentru a reduce aceste neplăceri, puteți urma sfatul dentistului luând un analgezic care se eliberează fără rețetă. Dacă este necesar, medicul stomatolog vă poate prescrie un medicament mai puternic pentru reducerea durerii.

4) MERGEŢI LA DENTIST

După o săptămână, trebuie să mergeți din nou la dentist pentru un control de rutină, ocazie cu care vor fi scoase firele de sutură și medicul stomatolog va verifica dacă vindecarea a decurs corespunzător. În cazul în care apar probleme, trebuie să mergeți la dentist mai repede.

5) NU ATINGEŢI LOCUL EXTRACŢIEI

Nu atingeți locul extracției: nu mestecați, nu clătiți și nu dați cu periuța de dinți direct pe locul extracției timp de cel puțin 24-48 de ore.

6) NU SCUIPAŢI ȘI NU BEŢI CU PAIUL

Folosirea paiului poate duce la aspirarea cheagului de sânge. Veți provoca astfel sângerări sau alveolită, care este dureroasă.

7) NU FUMAŢI

Este important să nu fumați cel puțin 24 de ore după extracție, pentru că fumatul crește riscul sângerărilor, amânând astfel vindecarea. De asemenea, fumatul poate cauza alveolită.

Posibile urmări ale extracției dentare

E normal ca în urma extracției să existe sângerări, o ușoară inflamare și disconfort, însă, dacă la 4-6 ore după operație există sângerări neobișnuite, trebuie să contactați imediat medicul stomatolog sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, să căutați sprijin la urgențe.

Uneori pacientul resimte disconfort când deschide gura. Acest lucru se întâmplă din cauza unor spasme musculare sau trismus, o condiție care dispare de la sine după câteva zile.

Lasă un Răspuns