Experiența pacientului față de „filmul de la raze”

Ca pacient ați fost probabil pus în situația de a trece printr-un cabinet de radiografie cel puțin o dată până acum: așa cum știți deja, filmul respectiv trebuie preluat, dus la medicul stomatolog, tot procesul implică timp și așteptare, mai trebuie făcută încă o programare și, din păcate, în unele cazuri, se întâmplă ca medicul stomatolog să vă trimită înapoi pentru încă o radiografie, din cauza calități proaste a filmului obținut, sau din cauză că filmul a fost deteriorat sau pierdut în timpul plimbărilor, sau a intervenit o altă eroare.

Tot procesul obținerii filmului poate dura ceva timp, iar dacă radiografia trebuie refăcută, veți fi expus din nou la radiații. Din fericire, acum se poate și fără film! Trebuie numai să vă adaptați unei tehnici noi dezvoltate în ultimii ani și veți observa în curând câteva avantaje majore corelate direct cu această tehnică.

PACS în stomatologie

Pacienții, medicii stomatologi, radiologii și chiar și managerii cabinetelor stomatologice ajung să beneficieze de imagistica digitală ca alternativă modernă a tradiționalelor imagini pe film. Avantajele tranziției la metodele digitale sunt însemnate: procesul este mai rapid pentru toată lumea, radiografiile dentare nu mai trebuie refăcute pe motiv de imagine insuficient de clară, calitatea imaginii este mai bună, costurile se reduc, informația nu se pierde, sistemul este flexibil, iar accesul la datele și istoricul pacientului se poate realiza instant.

Imagini dentare în format digital. Cum pot ele îmbunătăți experiența pacientului?

  • În timp ce calitatea filmului poate fi periclitată de lumina proastă sau de puncte negre, imaginea digitală poate compensa. Este mai puțin probabil ca pacientul să fie re-trimis să refacă radiografia din cauza erorilor tehnice sau pe motiv de pierdere a filmului.
  • Dacă procesul de imagistică dentară este digital, nu mai trebuie să așteptați ca filmul să fie procesat înainte ca radiologul să poată determina calitatea imaginii.
  • De asemenea, se grăbește procesul de diagnostic și tratament.
  • Ca pacient, puteți beneficia de o fișă mai bine întocmită și mai exactă: o dată introdusă în sistem, informația este arhivată, administrată și ușor accesibilă în orice moment pentru medicul dumneavoastră stomatolog.
  • De asemenea, numărul programărilor și numărul procedurilor amânate de altă dată scade dramatic în cazul când procedura este digitală.
  • Ca pacient puteți primi o copie a radiografiilor dentare în format digital, în cazul în care ați dori să le aveți.