Imagini înainte și după tratamente dentare

sau 4 motive să nu alegi dentistul după poze

Vom fi onești. În trecut devenise o modă să prezinți imagini ale reușitelor tale, cu dinții înainte și după tratamentul stomatologic. Ceva în acest gen:

înainte și după tratamentul de canal și coroane dentare

dinți perfect sănătoși după tratamentul ortodontic

Astăzi tehnicile dentare (și tehnicienii) au evoluat atât de mult încât aproape orice pacient ar trebui să se aștepte să obțină rezultate frumoase din punct de vedere estetic de la orice dentist căruia i s-ar adresa. Adică și dumneavoastră ar trebui să obțineți destul de ușor niste dinți ca aceștia din partea dreaptă a imaginii următoare:

dinți perfecți după albirea dentară

Dacă ar fi să publicăm aici 10 cazuri de restaurare estetico-funcțională de succes cu siguranță ar arăta exact la fel de interesante ca cele de mai sus care sunt simple imagini licențiate din internet. Dintr-o bază de date de 4000 de tratamente sigur vom putea publica 10 cazuri perfecte. La fel fac și ceilalți dentiști care publică imagini cu rezultatele muncii lor însă această selecție este puternic părtinitoare și cel mai probabil nerelevantă.

Sfatul nostru este să nu comparați și să alegeți dentiștii după poze cu dinți. Iată în continuare 4 criterii mult mai importante de urmărit:

  • Calitatea medicală a tratamentului este cea mai importantă. E mai bine dacă dinții arată mai puțin estetic dar nu vă deteriorați articulația temporo-mandibulară fiindcă folosiți dinți prea duri din zirconiu plasați necorespunzător.
  • Durata de viață a rezultatelor trebuie să fie cât mai mare. Costul tratamentelor dentare nu mai este trivial de mult timp. Vă asigurăm că nu vreți să refaceți tratamentele după doi sau trei ani.
  • Priviți prețul ca pe un posibil indicator al calității dar nu vă opriți aici. Acolo unde se folosesc materiale de calitate și mână de lucru profesionistă prețul nu poate fi mic. Totuși doar un preț ridicat nu este suficient să indice un tratament de calitate. Studiați CV-ul medicilor. Întrebați precis ce materiale se folosesc pentru tratament și nu luați de bună asigurarea verbală că acestea „sunt cele mai bune”. Notați-vă denumirile și cercetați dacă este adevărat ce se pretinde.
  • În final feriți-vă de „repede”. În medicină nu există repede și bine în același timp. Organismul uman se vindecă lent și se vindecă bine dacă nu stă sub presiune. Când auziți un dentist că veți fi gata repede trebuie să vă sune în minte un semnal de alarmă. Cel mai bun exemplu este cel cu dinți pe implanturi într-o zi. Osul maxilar se vindecă în 6-12 luni. Cât credeți că va rezista lucrarea dumneavoastră dacă mestecați pe implanturi de a doua zi? Cu toate precauțiile de a mânca numai alimente moi, etc…