BLOG
Igienizare dentară profesională – beneficii
Igienizare dentară profesională previne parodontoza!
Este estențialsă facem o igienizare dentară profesională periodic, este cea mai eficientă modalitate de a elimina placa bacteriană și tartrul dentar. De asemenea, pentru a preveni apariția cariilor și, mai ales a bolilor parodontale. O igienizare dentară profesională are ca principal obiectiv eliminarea tartrului care se acumulează pe dinți. Îndepărtarea acestuia nu este posibilă cu tehnicile de igienă ce pot fi folosite la domiciliu. De aceea este necesara curățarea dentară profesională.
Deși poate părea greu de crezut, perierea dinților de două ori pe zi nu est suficientă pentru a menține dinții sănătoși. În plus, este demonstrat faptul că majoritatea populației nu își spală corect dinții, având o igienă orală precară. Acest lucru are un efect negativ asupra sănătății orale.
O igienizare dentară profesională este denumirea comună folosită pentru procedura de “profilaxie dentară cu ultrasunete”. Medicul curăță dinții și gingiile. În funcție de calitatea dentară, de igiena orală și de dieta, curățarea dentară profesională trebuie făcută la 4 – 8 luni.
Menținerea unei bune igiene orale și efectuarea regulată a curățări dentare profesionale previne infecțiile orale si face mult mai ușoară tratarea diverselor afecțiuni ce pot apărea. Astfel, o igienizare dentară profesională, împreună cu o bună igienă dentară sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale. Cel mai important este că ajută la prevenirea parodontozei, una din cele mai severe probleme dentare.
Programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist de la clinica noastră din București. Poți plăti în rate fără dobândă.
Etape
Procedura de profilaxie (igienizare) dentară urmează unui protocol bine stabilit. Durata tratamentului este cuprinsă, în general, între 30 și 45 de minute.
Înainte de începerea tratamentului trebuie efectuat un istoric clinic complet al pacientului. Aceasta include o anamneză, în care sunt colectate toate antecedentele de interes ale pacientului, un examen clinic amănunțit și, dacă este necesar, se efectuează teste complementare, cum ar fi radiografia dentară.
În timpul examenului clinic amănunțit sunt identificate zonele în care este prezent tartrul și placa dentară. Pentru a detecta aceste zone, medicii stomatologi folosesc substanțe care scot în evidență zonele afectate de placa dentară.
După efectuarea inspecției clinice, se va efectua profilaxia dentară (igienizare). Cu ajutorul unui dispozitiv cu ultrasunete se elimină atât calculul supragingival (calculul vizibil) cât și calculul subgingival (cel aflat sub gingie, care nu poate fi văzut cu ochiul liber), dar și placa dentară. Procedura se numeste detartraj.
O igienizare profesională completă include detartrajul, însoțit de air-flow și de un periaj profesional. Medicul stomatolog va finaliza tratamentul cu ajutorul unui fir dentar care va curăța spațiile greu accesibile dintre dinți.
Comenteaza