Gură uscată


Gura uscată (termen medica – Xerostomie) poate fi deranjantă și inconfortabilă, mai ales când se manifestă cu regularitate. Când senzația de gură uscată nu dispare, înseamnă că ai o problemă în a produce salivă. Toată lumea poate experimenta uneori această senzație, din diferite motive, unele mai comune decât altele. Această stare de gură uscată și lipicioasă este incomodă în special când apare des, și poate fi îngrijorător pentru tine, nu trebuie ignorată, aceasta poate duce la probleme mai serioase.

Simptomele gurii uscate

Cele mai comune simptome ale senzație de gură uscată care persistă este în mod clar senzația de gât și gură uscate și lipicioase, dificultăți la mestecare, la înghițire și la vorbire.

Alte posibile simptome pot fi:

 • Limbă aspră;
 • Buze crăpate;
 • Respirație urât mirositoare;
 • Răni bucale (afte);

Persoanele cu senzația de gură uscată persistentă pot risca degradarea dinților, ceea ce conduce la probleme stomatologice mult mai serioase. De aceea, vizitele regulate la medicul dentist sunt esențiale, programează-te acum.

Cauze ale gurii uscate

Există câteva motive diferite pentru care ai putea suferi de gură uscată, unele mai comune decât altele. Unele dintre acestea pot fi vremea, lipsa hidratării suficiente sau odihna cu gura deschisă. În aceste cazuri, gura uscată va dispărea ușor și poate fi prevenită.

Anumite medicamente pot cauza sentimentul de gură uscată, tratamentul pentru cancer, fumatul sau consumul de metamfetamină. De asemenea, pacienții care suferă de tulburări autoimune precum Sindromul Sjogren sunt mai predispuși la senzația de gură uscată. Boala poate afecta glandele responsabile cu producția de lacrimi (la nivelul ochilor) și de salivă (la nivelul gurii).

O igienă orală corespunzătoare și vizita periodică la medicul dentist vor preveni cu siguranță toate aceste afecțiuni, înainte de a cauza probleme serioase.

 

Programează-te acum o vizită de urgență la medicul dentist dacă:

Simți dureri ale dinților;

Durerea dinților durează deja de o zi sau două;

Durerea este persistentă și insuportabilă;

Ai făcut febră, dacă ai dureri ale urechii, ale mandibulei sau când deschizi gura;

Ai dificultăți în a respira sau a înghiți;

Ți s-a umflat fața, obrazul sau ganglionii limfatici;

Ai avut o infecție la dinte înainte;

– Te simți stresat sau abătut din cauza unor probleme stomatologice;

Oferta implanturi: Câte implanturi, atătea discount-uri!

Clinica Ivory Dentfix București îți propune cea mai avantajoasă oferta implanturi, pentru ca tu să te poți bucura de un zâmbet mai complet și mai sănătos la un cost mult mai acceptabil, fără niciun rabat de la calitatea materialelor implantului sau a manoperei medicilor specialiști. Pe lângă noul tău zâmbet, fii pregătit să poți mânca și mesteca din nou cu încredere, pentru o mai bună digestie și alimentație a organismului tău.

Oferta implanturi face referire la toate tipurile de implanturi disponibile în clinica noastră, cu prețuri de la 2.400 RON  (implant marca Alpha Bio), iar discount-urile se aplică după cum urmează:

 • -10% pentru 1 implant
 • -20% pentru 2 implanturi
 • -30% pentru 3 implanturi
 • -40% pentru 4 implanturi

Cere mai multe detalii despre oferta implanturi, programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist de la clinica noastră din București.

Modalități plată și alte oferte

Acceptăm cele mai avantajoase metode de plată pentru ca ție să îți fie cât mai comod. Vezi mai jos toate metodele de plată pentru oferta implanturi și întreabă-ne cu ce alte oferte poți combina pentru un preț mai avantajos.

 • plata integrală sau în tranșe direct în clinică, în timpul tratamentului tău pentru implanturi
 • rate fără dobândă, prin cardul de cumpărături Star Forte de la Banca Transilvania. Afla aici  mai multe.
 • rate până la 5 ani (60 rate) prin sistem avantajos de creditare TBI Pay. Cere aici o simulare.

Clinică sigură Covid19

Clinica noastră a luat toate măsurile impuse în timpul pandemiei Covid19 de către Organizația Mondială a Sănătății pentru siguranța deplină și confortul tău în timpul tratamentului. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vedeți aici lista completă de măsuri din clinica noastră.

Cum ajungi la noi

 • Metrou – Stația Aurel Vlaicu
 • STB – Linie 605
 • Mașina personală – Parcare subterană
 • Uber / Taxi / alte mijloace de transport în comun