BLOG
Greșeli obișnuite în timpul folosirii aței dentare
Folosiți ață dentară regulat? Ați reușit să găsiți tipul de ață dentară care vi se potrivește cel mai bine? Știți cât de des să folosiți ața dentară, când să insistați și când să o folosiți mai puțin? Și, încă mai important, știți să o folosiți corect? Iată câteva greșeli comune pe care le fac oamenii în timp ce folosesc ața dentară; a le evita regulat scade riscurile de apariție asociate cu mai multe condiții dentare și crește sănătatea orală într-un mod relevant.
- Alegerea aței dentare potrivite. Aveți grijă la grosimea aței dentare pe care o alegeți (inclusiv la produsele care sunt mai groase la mijloc și mai subțiri la margine), la materialul din care este confecționată, la elementele adiționale pe care le poate prezenta (ceară, capacitate de albire) etc. Pentru o privire completă asupra subiectului citiți articolul despre ața dentară.
- Omiterea unui interval dintre dinți. Aceasta este greșeala cel mai des întâlnită. O singură omisiune nu este foarte gravă; cu toate acestea, oamenii tind să dezvolte anumite obiceiuri, ceea ce poate duce la omiterea aceluiași interval în mod repetat.
- Apăsarea aței pe gingii. Când folosiți ața dentară, trebuie să vă îndreptați atenția pe curățarea în special a zonelor laterale ale dinților. Ar trebui să ajungă dacă treceți ușor ața peste suprafața dintre dinți a gingiei. Dacă apăsați ața pe gingii în mod repetat, riscați ca acestea să se retragă, ceea ce este exact lucrul pe care ar trebui să îl evitați atunci când folosiți ața dentară.
- Folosirea aceleiași secțiuni din ață de mai multe ori. Folosirea aceleiași secțiuni poate duce la transportarea a diverși agenți patogeni dintr-un loc din gură într-altul. Dacă după o singură folosire simțiți și cel mai subtil gust neplăcut, luați altă bucată de ață înainte să continuați. Dacă descoperiți incidental sânge pe ață, faceți același lucru.
- Ratarea dinților din spate, de sus. Din perspectiva folosirii aței dentare, dinții din spate, de sus sunt cei mai puțin tangibili. Nu evitați să îi curățați doar pentru că este dificil de ajuns la ei. În schimb, puteți cumpăra un suport de ață dentară pentru a face întregul proces mai lejer.
- Forțarea aței dentare. Nu forțați ața în spațiile foarte înguste dintre doi dinți. Folosiți mai degrabă o ață mai subțire sau cereți sfatul medicului pentru cazul dumneavoastră particular.
- Folosirea aței dentare fără a urma o ordine anume. Acesta este cel mai ușor mod de a rata regulat spații dintre dinți, făcând întreaga procedură inutilă.
Dacă aveți îndoieli cu privire la anumite mișcări sau proceduri, întrebați-vă dentistul pentru mai multe detalii și nu inventați o soluție contextuală, întrucât aceasta se poate dovedi contraintuitivă pe termen lung.
Comenteaza