BLOG
Folosirea laserului în tratamentele stomatologice
Folosirea laserului în stomatologie a fost implementată in anul 1994, în Statele Unite ale Americii. Este o procedură nedureroasă, minim invazivă, care face tratamentul dentar, dar si recuperarea, mult mai usor de suportat de către pacienti.
Această tehnică ajută si la eliminarea sentimentelor de teamă de dentist si de anxietate pe care le resimt multe persoane în momentul în care stiu că au nevoie de un tratament stomatologic. Există nenumarate tratamente stomatologice care pot fi făcute cu ajutorul tehnologiei cu laser, care functioneaza prin emiterea unui fascicul puternic de energie, sub forma unei lumini.
Trateaza cariile
În primul rand, cu ajutorul laserului pot fi depistate cariile aflate în stadii incipiente. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei laser pot fi tratate cariile minore si poate fi curătat dintele, pentru ca apoi medicul dentist să il plombeze. Terapia canalului radicular poate fi realizată si prin folosirea laserului, ajutând la eliminarea tesuturilor infectate.
Gingivita este o afectiune care răspunde foarte bine la terapia cu laser, ajutând la îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene. Si persoanele care au nevoie de remodelare a gingiei, cât si cele care suferă de hiperplazie gingivală, care apare când tesutul a crescut excesiv, pot apela la tratamente cu laser.
Laserul este folosit si la procedura de albire a dintilor. Mai exact, medicul stomatolog aplică gelul de albire pe suprafata dintelui, după care acesta este expus unui fascicul luminos generat de laser.
Si în cazul sensibilitatii dentare laserul este eficient, la fel cum este folosit si pentru prelevarea de mostre pentru biopsii, dar si pentru îndepărtarea unor tumori necanceroase din cavitatea bucală, care pot fi situate la nivelul gingiei, pe mucoasa obrazului ori pe bolta palatină.
Beneficiile folosirii laserului în stomatologie
– elimină anxietatea, mai ales în cazul pacientilor care se tem de zgomotul pe care îl face freza în cabinetul stomatologic
– la unele interventii stomatologice nu mai este nevoie de folosirea anesteziei
– este redusă sângerarea în timpul procedurilor dentare
– reduce riscul de infectii, pentru că laserul are capacitatea de a steriliza
– timpul de recuperare este mai redus decât în urma interventiilor stomatologice clasice
– pacientii au dureri de mai mică intensitate, fata de cele resimtite în urma terapiilor clasice, din timpul recuperării de după interventie
– procedurile cu laser sunt mai precise decât cele traditionale, ceea ce înseamnă că se reduce riscul lezarii unor tesuturi sănătoase
Comenteaza