Ața dentară completează rutina zilnică de periere a dinților si ajută în special la curățarea corectă a spațiilor interdentare, acolo unde periuța nu poate pătrunde.  Deși trebuie utilizată zilnic, puțină lume știe să o folosească corect  și să-și protejeze astfel dantura de riscul cariilor și afecțiunilor gingivale! Învată să folosești corect ață dentară în șapte pași simpli, care nu-ți vor răpi mai mult de câteva minute!

 1. Indiferent de tipul de ață dentară folosit – cerată, cu arome -, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să rupi o bucată suficient de mare, de aproximativ 40 de cm.
 2. Înfășoară ața, la ambele capete, pe degetele arătătoare de la mâini, până când mai rămân în jur de 4-5 cm liberi, pe care-i vei folosi pentru curățarea efectivă a spațiilor interdentare.
 3. Introdu ața cu firul perfect întins în jurul primului dinte curățat (începe de la stânga la dreapta sau invers, pe fiecare arcada). Ai grijă să exerciți o presiune controlată, astfel încât să nu rănești gingiile.
 4. Începe să deplasezi ața în sus și în jos, cam de 5-6 ori, astfel încât să cureți cât mai bine spațiile interdentare.  Curbează apoi ușor ața, până formează litera C în jurul dintelui și trage de un capăt și de altul, alternativ, mișcând-o de sus în jos, pentru a curăța și suprafața interioară a dinților de placa bacteriană. Procedează la fel cu toți dinții, inclusiv cu măselele.
 5. În momentul în care scoți ața și observi că s-a scămoșat, este timpul să mai dai drumul din lungimea înfășurată pe degete și să folosești o bucată nouă, perfect netedă, astfel încât dinții să fie curățați corect.
 6. La final, clătește-ți dantura cu apă de gură sau apă simplă, pentru a elimina complet reziduurile îndepărtate și urmele de placă bacteriană.
 7. Nu te îngrijora dacă, în primele zile după folosirea aței dentare, constați urme de sânge sau inflamații ale gingiei, întrucât sunt cauzate, pe de-o parte, de lipsa „antrenamentului” in curățarea dinților cu ață și pe de altă parte, de distrugerea plăcii bacteriene.

Chiar dacă pare un proces elaborat și complicat, cu răbdare și puțin exercițiu, folosirea aței dentare va deveni o rutină simplă, care nu îți va răpi mai mult de câteva minute, zilnic. Nu uita! Recomandăm un periaj profesional la un cabinet stomatologic, o dată la 6 luni.

 

Programează-te acum o vizită de urgență la medicul dentist dacă:

Simți dureri ale dinților;

Durerea dinților durează deja de o zi sau două;

Durerea este persistentă și insuportabilă;

Ai făcut febră, dacă ai dureri ale urechii, ale mandibulei sau când deschizi gura;

Ai dificultăți în a respira sau a înghiți;

Ți s-a umflat fața, obrazul sau ganglionii limfatici;

Ai avut o infecție la dinte înainte;

Te simți stresat sau abătut din cauza unor probleme stomatologice;

Oferta implanturi: Câte implanturi, atătea discount-uri!

Clinica Ivory Dentfix București îți propune cea mai avantajoasă oferta implanturi, pentru ca tu să te poți bucura de un zâmbet mai complet și mai sănătos la un cost mult mai acceptabil, fără niciun rabat de la calitatea materialelor implantului sau a manoperei medicilor specialiști. Pe lângă noul tău zâmbet, fii pregătit să poți mânca și mesteca din nou cu încredere, pentru o mai bună digestie și alimentație a organismului tău.

Oferta implanturi face referire la toate tipurile de implanturi disponibile în clinica noastră, cu prețuri de la 2.400 RON  (implant marca Alpha Bio), iar discount-urile se aplică după cum urmează:

 • -10% pentru 1 implant
 • -20% pentru 2 implanturi
 • -30% pentru 3 implanturi
 • -40% pentru 4 implanturi

Cere mai multe detalii despre oferta implanturi, programează-te rapid și tratează-te în siguranță la un specialist de la clinica noastră din București.

Modalități plată și alte oferte

Acceptăm cele mai avantajoase metode de plată pentru ca ție să îți fie cât mai comod. Vezi mai jos toate metodele de plată pentru oferta implanturi și întreabă-ne cu ce alte oferte poți combina pentru un preț mai avantajos.

 • plata integrală sau în tranșe direct în clinică, în timpul tratamentului tău pentru implanturi
 • rate fără dobândă, prin cardul de cumpărături Star Forte de la Banca Transilvania. Afla aici  mai multe.
 • rate până la 5 ani (60 rate) prin sistem avantajos de creditare TBI Pay. Cere aici o simulare.

Clinică sigură Covid19

Clinica noastră a luat toate măsurile impuse în timpul pandemiei Covid19 de către Organizația Mondială a Sănătății pentru siguranța deplină și confortul tău în timpul tratamentului. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vedeți aici lista completă de măsuri din clinica noastră.

Cum ajungi la noi

 • Metrou – Stația Aurel Vlaicu
 • STB – Linie 605
 • Mașina personală – Parcare subterană
 • Uber / Taxi / alte mijloace de transport în comun